صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۲۵ تير ۱۳۹۴

ظریف در گفت‌وگو با المانیتور؛ از دیپلماسی بالکن در وین تا اعلام آمادگی ایران برای تعامل سازنده با جهان عرب

وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با پایگاه خبری آمریکایی درباره مسائل مختلفی از جمله دیپلماسی بالکن، همکاری‌های منطقه‌ای و دلیل اینکه اسرائیل توافق هسته‌ای را یک «تهدید ماهیتی» می‌داند، سخن گفته است.
کد خبر : 28571

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، متن گفت‌وگوی پایگاه خبری المانیتور با محمدجواد ظریف که ساعاتی پس از اعلام رسمی توافق از سوی وی و موگرینی و دقایقی پیش از آن که وی سوار هواپیما به مقصد تهران شود، انجام شده است به شرح زیر است:


* به نظر می‌رسد دیپلماسی بالکن به دستیابی به توافق کمک کرده است؟


- خب، دیپلماسی بالکن قرار نبود در بطن خود یک دیپلماسی باشد. این اقدام با این هدف انجام می‌شد که من کمی از هوای تازه استفاده کنم ولی این مسئله به من این فرصت را نیز می‌داد که با خبرنگاران ایرانی و همچنین خبرنگاران دیگری که در طبقه پایین در انتظار خبرها بودند، تعامل داشته باشم. من از اینکه شرایط برای خبرنگاران بسیار ناگوار بود متاسفم و عذرخواهی می‌کنم؛ البته این مسئله به این دلیل بود که مذاکرات برای روزهای طولانی و ساعت‌های طولانی پشت درهای بسته انجام می‌شد.


* آیا 18 روز مذاکره، واقعا ارزشش را داشت؟


- این یک موفقیت مهم برای دیپلماسی ورای فشار و اجبار بوده است. سی و خورده‌ای سال فشار علیه ایران هیچ نتیجه‌ای برای غرب به همراه نداشت و اکنون دو سال استفاده از دیپلماسی و احترام باعث ایجاد این توافق مهم شده است. بنابراین من فکر می‌کنم این مسئله باید این پیغام را به آن افرادی در آمریکا و غرب که گمان می‌کنند می‌توانند از طریق زور و فشار به هر چیزی دست یابند، بدهد و آن پیغام این است که حقیقتا فشار پاسخ آن چیزی که آنان می‌خواهند نیست. جهان اکنون تغییر کرده است. دیپلماسی پاسخ اصلی است. احترام پاسخ اصلی است و از طریق احترام آنان هر چیزی را آزموده‌اند. به آنان اجازه دهیم که برای مدتی احترام را بیازمایند و ببینند که این مسئله چگونه آنان را به نتیجه می‌رساند.


* گفته می‌شود ایران نخستین کشوری است که توانسته از بند هفتم منشور سازمان ملل بدون جنگ خارج شود. این مسئله تا چه حد درست است؟


- بله درست است، این یک دستاورد مهم است. اولین‌های بسیاری در اینجا رخ داده است. ایران نخستین کشوری است که اکنون برنامه غنی‌سازی‌اش توسط شورای امنیت در شرایطی به رسمیت شناخته می‌شود که به مدت هشت سال از سوی این نهاد تاکید می‌شد که باید برچیده شود. دستاوردهای بسیار مهمی برای مردم ایران و همچنین مردم کشورهای 1+5 به دست آمده است، که از طریق آن می‌توان از مواضع موهوم و غیرواقعی که در دولت‌های گذشته وجود داشت خلاصی یافت و روندی متفاوت را آغاز کرد که به نتایج متفاوتی منجر خواهد شد.


* تاثیر این توافق بر منطقه از دیدگاه شما چه خواهد بود؟


- به اعتقاد من این توافق پوششی را که اسرائیل از آن برای مخفی کردن و پنهان نگه داشتن فعالیت‌های مجرمانه خود علیه مردم لبنان و فلسطین استفاده می‌کرد و همچنین پوششی را که متاسفانه برخی کشورهای منطقه برای مخفی کردن فعالیت‌های خود در زمینه فراهم کردن کمک برای گروه‌های افراطی و فرقه‌گرا از آن استفاده می‌کردند و تلاش می‌کردند پشت پروژه ایران‌هراسی پنهان شوند را از بین خواهد برد و این در شرایطی بود که این گروه‌ها با استفاده از این اقدامات در حال گسترش در منطقه بودند.


بنابراین من اکنون به دوستان و برادران ایران در منطقه خلیج فارس و در کشورهای هم‌مرز در جهان عرب اعلام می‌کنم که ایران آماده تعامل سازنده با تمامی آنان بر اساس احترام متقابل، روابط همسایگی خود و برادری اسلامی است. ما چالش‌های مشترک بسیاری داریم که باید با آنان مقابله کنیم و فرصت‌های مشترک بسیاری نیز داریم که باید از آنان سود ببریم و اکنون زمانی است که باید همکاری با یکدیگر را آغاز کنیم و اکنون این مهم‌ترین اولویت حکومت کشور من است؛ تعامل با همسایگان، گسترش روابط با همسایگان، همکاری با همسایگان علیه چالش‌های مشترکمان؛ مهم‌ترین چالش‌های مشترک ما در منطقه افراط‌گرایی و تروریسم هستند.


* چرا اسرائیل از توافق عصبانی است؟


- متاسفانه آنان به بحران‌ها و جنگ‌ها برای ادامه سرپوش گذاشتن بر اقدامات خصمانه و سیاست‌های غیرانسانی خود علیه مردم لبنان و فلسطین و مردم منطقه نیاز دارند، بنابراین صلح و آرامش تهدیدی ماهیتی برای آنان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر