صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۷

ماموریت ناسا برای درک بهتر از حباب منظومه شمسی

ناسا قصد دارد تا ۲۰۲۴ میلادی ماموریتی برای درک بهتر از حباب منظومه شمسی انجام دهد.
کد خبر : 285224

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ناسا تصمیم دارد تا ۲۰۲۴ میلادی ماموریتی را انجام دهد که به دانشمندان کمک می‌کند به درک بهتری از حباب اطراف منظومه شمسی دست یابند.


این حباب بزرگ که به نام هلیوسفر (heliosphere) نیز مشهور است، توسط خورشید ایجاد شده و حاوی ذرات باردار و میدان مغناطیسی این ستاره است.


هلیوسفر به حفاظت از زمین و دیگر سیارات منظومه شمسی در برابر اشعه‌های فضایی کمک می‌کند. همچنین از برخورد اشعه‌های کهکشانی با انرژی بسیار بالا با سیارات جلوگیری می‌کند. این اشعه‌های کهکشانی از فضای بین ستارگان به وجود می‌آیند.


اما مرزهای هلیوسفر غیر قابل نفوذ نیستند. درهمین راستا ماموریت جدید ناسا به نام «Interstellar Mapping and Acceleration Probe IMAP» ذراتی را جمع آوری و مطالعه می‌کند که باسرعت حرکت می‌کنند و می‌توانند از این حباب عبور کنند.


دنیس آندریوسیاک، معاون مدیر اداره ماموریت علوم ناسا در واشنگتن، در بیانیه‌ای نوشته است: «این ماموریت برای درک بهتر ما از عملکرد این فیلتر کهکشانی اهمیت زیادی دارد. نتایج این تحقیق بسیار فراتر از تاثیراتی است که روی زمین مشاهده می‌کنیم زیرا ما قصد داریم فضانوردانی به اعماق فضا ارسال کنیم».


در IMAP با استفاده از ابزار علمی که در فضاپیما تعبیه می‌شود، ذراتی که از حباب می‌گذرند، دسته بندی می‌شوند. هزینه این ماموریت بدون احتساب مخارج ارسال فضاپیما، ۴۹۲ میلیون دلار خواهد بود.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر