صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۰ - ۲۶ تير ۱۳۹۴
به مناسبت ماه مبارک رمضان/ بخش بیست و چهارم: استهبان، کرج، تبریز و دشتستان

معرفی مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/24 و پایانی/ + تصاویر

مسجد ولی عصر(عج) واحد استهبان، مسجد پیامبر اعظم(ص) واحد کرج، مسجد حضرت امیرالمومنین (ع) واحد تبریز و مسجد الزهرا(س) واحد دشستستان در بخش بیست و چهارم و پایانی معرفی مساجد دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت ماه مبارک رمضان معرفی می‌شوند.
کد خبر : 28479

مسجد ولی عصر (عج) دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان


در وسط محوطه واحد استهبان مسجدی با نمای آجر و آیة‌الکرسی فیروزه‌ای با نام مبارک حضرت ولی‌عصر عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف مزین شده که همچون نگینی بر تارک این واحد می‌درخشد و در فاصله صد متری مجاور با جاده اصلی استهبان نی‌ریز را نیز به نور نمازگزاران و دعای مؤمنین منور کرده است.


فضای داخلی و مفروش مسجد 435 متر مربع با پرده‌ای سبز، برای حریم خواهران و برادران و فرش‌های سجاده‌ای زیتونی و محراب‌های مورب به قبله، جلوه‌ای معنوی به مسجد داده و شوق عبادت را دو چندان می‌کند.



محوطه اطراف مسجد از جهت جنوب و شمال و غرب آراسته به باغچه‌های سبز با گل های زیبا و گیاهان زینتی، نظر هر رهگذری را به خود جلب می‌کند.


این مسجد دارای آبدارخانه مجهز و سیستم سرمایشی و گرمایشی مطبوع و سرویس بهداشتی مجهز و مجزا جزء اولین مساجد احداث شده در منطقه یک دانشگاه آزاد اسلامی (استان فارس) است.








هزینه اولیه ساخت مسجد واحد استهبان، توسط دکتر میرزاده ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی (معاون اجرایی ریاست جمهوری وقت آیت الله هاشمی رفسنجانی) به ارزش 50 میلیون ریال پرداخت شد

این مولود مبارک در سال 1374 احداث و در سال 1375 به بهره‌برداری رسید و بخش عمده ای از هزینه‌های ساخت این مکان مقدس توسط خیران تأمین شده است. دفتر ستاد اقامه نماز در بدو ورود مسجد با کتابخانه، بانک cd، کامپیوتر و آبدارخانه به روز با امکانات کافی در ایام سال پاسخگوی نیازهای مؤمنین و محل جمع‌آوری نذورات و هدایای خیران است و برنامه‌های فرهنگی متنوع در ایام و مناسبت‌های مختلف در آن مکان برگزار می‌شود.


یکی از نکات قابل ذکر در معرفی مسجد ولی عصر عجل‌الله تعالی‌فرجه‌الشریف واحد استهبان، این است که هزینه اولیه ساخت، توسط دکتر میرزاده ریاست دانشگاه آزاد اسلامی (معاون اجرایی ریاست جمهوری وقت آیت الله هاشمی رفسنجانی) به ارزش ریالی 50 میلیون تأمین و پرداخت شد.


مسجد پیامبر اعظم(ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج



مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج متبرک با نام پیامبر اعظم(ص) با معماری چشمگیر ایرانی – اسلامی در ضلع غربی این دانشگاه و در مجاورت مزار شهدای گمنام این واحد دانشگاهی همچون نگینی فیروزه ای بر صفحه ای سبز از محوطه کاری زیبا و چشمگیر می درخشد.


ساخت این مسجد باشکوه در مهر سال 1384 آغاز شد و در مهر سال 86 با حضور ریاست وقت دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد.


مسجد پیامبر اعظم(ص) در واحد کرج با گنجایش 1000 نفر و مساحت 1756 متر مربع شامل 207 متر مربع زیرزمین، 769 متر مربع در طبقه همکف و 654 متر مربع در طبقه اول با هزینه ای بالغ بر 8 میلیارد و 500 میلیون ریال با همکاری شرکت کاشی سنتی آستان قدس رضوی و مشاوره شرکت دیدگاه احداث شد و طراحی آن به گونه ای صورت گرفته که قابلیت توسعه نیز دارد.


طراحی بنای این مسجد با الهام از معماری اسلامی و با کاشی کاری های زیبای سنتی شامل: معرق، مقرنس، معقلی، کاشی هفت رنگ و آیینه کاری نمونه ای از عظمت و شکوه مساجد ایرانی است.



این مسجد دارای دو گلدسته و یک گنبد زیبای کاشی کاری شده است و (معقلی) محراب به بیرون از مشخصه های خاص مساجد ایرانی است که در آن به زیبایی جلوه گر است. این مسجد زیبا دارای یک درب ورودی اصلی به شبستان برادران است و همچنین دو در فرعی برای ورودی خواهران(طبقه دوم مسجد) و بخش های اداری مانند دفتر متولی مسجد، دفتر کانون قران و عترت(خواهران و برادران)، ستاد اقامه نماز، دفتر مشاوره و سالن سمعی و بصری قرآن و عترت است.


این مسجد اکنون میزبان مراسم، سخنرانی ها و برنامه های متنوعی در طول سال بوده و به عنوان یک پایگاه فرهنگی مطمئن برای استادان، دانشجویان و کارکنان این واحد به شمار می رود. همچنین برخی برنامه ها و مراسم نیز به صورت برنامه های دوره ای در این مسجد برگزار می شود؛ برنامه هایی از قبیل: برپایی ادعیه دینی شامل : دعای کمیل، زیارت عاشورا و ...، برگزاری سخنرانی های مذهبی و فرهنگی در مناسبت های خاص فرهنگی و مذهبی مانند ولادت ائمه اطهار، عزاداری ها و ... ، برگزاری اعتکاف دانشجویی، برگزاری کلاس‌های آموزشی قرآن، احکام و برپایی نمازهای جماعت یومیه.


این مسجد با زیبایی و امکانات خاص خود به عنوان مسجد نمونه در سطح کشور نیز برگزیده شده است.


مسجد امیرالمومنین (ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز



مسجد حضرت امیرالمومنین (ع) واحد تبریز در سال 91 ساخته و توسط حوزه معاونت عمرانی واحد تبریز طراحی شده است. مساحت مسجد امیرالمومنین 2761 متر مربع است که در یک طبقه ساخته شده است. این مسجد دارای یک گنبد، دو گلدسته و پنج در ورودی است.


همچنین قطر گنبد 22 متر(یکی از بزرگترین گنبدهای مساجد دانشگاه) و ارتفاع گلدسته ها 30 متر است.


علاوه بر نماز جماعت، مراسم ادعیه و جلسات آموزش قرائت قرآن کریم و مشاوره دینی در این مسجد برگزار می شود.


مسجد الزهرا(س) دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشستستان(برازجان)



بنای مسجد الزهرا(س) واحد دشتستان در سال 1392 از سوی معاونت عمران سازمان مرکزی دانشگاه احداث شده و دارای یک گنبد و دو گلدسته است. همچنین این مسجد دارای دو در ورودی است.


مساحت این مسجد دو طبقه 860 متر مربع است. پلان معماری مسجد، دایره ای شکل است. گنجد مسجد به صورت دو پوسته ای است.


گنبد فیروزه ای بیرونی به قطر 8 متر و گنبد درونی به قطر6 متر بنا شده است. نمای مسجد سنگی است و سردرآن دارای کتیبه ای چشم نواز است.


به گزارش آنا، اکنون 115 واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای مساجد با معماری مناسب و زیبا و سایر واحدهای دانشگاهی دارای نمازخانه‌های متعدد در دانشکده‌های مختلف بوده و علاوه بر این دارای مراکز فرهنگی و حسینیه نیز هستند.


ساخت 22 مسجد در فضایی بالغ بر حدود 30 هزار مترمربع اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجراست و در مجموع حدود 2 درصد از ساخت و سازها به مساجد اختصاص دارد.



نمایی از مسجد واحد کرج در فصل زمستان


16 مسجد و یادمان شهدا در فضایی حدود 15 هزار و 838 مترمربع در دوره مدیریت دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی در بازه زمانی مهر 92 تاکنون افتتاح شده و مجوز برای احداث 15 مسجد و یادمان شهدا به واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با متراژی در حدود 5 هزار و 589 متر مربع داده شده که همه اینها نشانه توجه و تاکید ریاست دانشگاه و مسئولان فرهنگی به توسعه مسائل فرهنگی و مذهبی است.


به گفته معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، متوسط مساحت مسجد در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 1300 مترمربع است؛ کوچکترین مسجد با متراژ حدود 200 مترمربع متعلق به واحد خارک بوده و بزرگترین مسجد با مساحت حدود 5 هزار مترمربع در واحد علوم و تحقیقات تهران قرار دارد و پس از آن مرودشت، قزوین، کاشان، قم، نجف آباد و.. در رده‌های بعدی هستند، ضمن اینکه تعداد مساجد دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 96 به 200 مسجد می‌رسد.


خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» در این راستا در چند بخش به مناسبت ماه مبارک رمضان به معرفی مساجد دانشگاه در واحدهای دانشگاهی می پردازد.


گزارش: احسان عربی مفرد


با همکاری مدیران روابط عمومی واحدهای دانشگاهی


انتهای پیام/

ارسال نظر