صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۱۷ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

معرفی آشی که حکم مکمل کلسیم را برای بدن دارد+ طررز تهیه

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از تاثیر چشمگیر برخی آش‌ها در پیشگیری از پوکی استخوان خبر داد.
کد خبر : 284687

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، آش ماست حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲، B۶ ، کلسیم، فسفر، پروتئین، پتاسیم، آهن، فیبر، منیزیم، گوگرد، اسید فولیک و لاکتیک است.


برای بررسی خواص آش ماست و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.


مهم‌ترین خواص آش ماست


حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص آش ماست اظهار کرد: این آش به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم موجب تقویت استخوان‌ها می‌شود و از پوکی استخوان به ویژه در افراد مسن جلوگیری می‌کند.


وی درباره خواص دیگر آش ماست بیان کرد: این آش به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.


این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: اسید لاکتیک موجود در آش ماست به هضم بهتر این آش کمک می‌کند؛ این آش به علت داشتن فیبر برای مبتلایان به یبوست و تنبلی روده بسیار مفید است.


عظمایی با اشاره به انرژی زیاد آش ماست گفت: این آش برای افطار روزه‌داران بسیار مناسب است؛ پتاسیم موجود در آش ماست نقش موثری در کاهش فشار خون دارد.


وی یادآور شد: اگر آش ماست بدون گوشت تهیه شود برای مبتلایان به نقرس و اسید اوریک بالا بسیار مفید است.


مواد لازم برای تهیه آش ماست (پنج تا ۶ نفر)


برنج ایرانی یک لیوان
لپه نصف لیوان
پیاز سه تا چهار عدد
سیر پنج حبه
ماست ۲ تا سه لیوان
نعناع داغ به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر) مجموعاً ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۰۰ گرم
آب سه تا چهار لیوان


طرز تهیه آش ماست


- لپه را از قبل خیس کنید و بپزید.
- برنج خیس شده را روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا کمی لعاب بیندازد.
- لپه پخته شده را به برنج بیفزایید.
- آب، سیر و سبزی خُرد شده را به سایر مواد اضافه و صبر کنید تا به آرامی در حرارت ملایم پخته شوند.
- پیاز را به شکل نگینی خُرد کنید و در روغن کنجد تفت دهید.
- گوشت چرخ کرده را به شکل قلقلی در بیاورید و همراه با پیاز تفت دهید.
- گوشت تفت داده شده را به سایر مواد بیفزایید.
- ادویه‌جات را به مواد اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد.
- پس از پختن آش، آن را در ظرف مناسب بریزید سپس ماست را هم بزنید و به آش اضافه کنید.
- روی آش را با پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.


منبع: باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/

ارسال نظر