صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۰ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

کلینیک بازتوانی شناختی در تهران راه‌اندازی می‌شود

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران از راه‌اندازی کلینیک بازتوانی شناختی خبر داد و گفت: برخی برنامه‌های نرم‌افزاری همچون بازی‌های کامپیوتری می‌تواند روی حافظه اثر بگذارد و یا توجه و تمرکز و ادراکات فرد را تقویت کند.
کد خبر : 284503

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مهدی تهرانی دوست در ارتباط با سمپوزیوم بازتوانی شناختی اظهار کرد: برخی از اختلالات حوزه مغز، اعصاب و روان می‌تواند روی حیطه شناختی افراد از جمله توجه، تمرکز، حافظه و ادراکات تاثیر گذارد، لذا توجه به این مساله حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه ممکن است درمان‌های اولیه این اختلالات، مستقیم روی این کارکردها تاثیر بهبودی نداشته باشد، گفت: طی سال‌های اخیر روش‌هایی معرفی شده که ضعف کارکرد شناختی بیماران را جبران کند.
دبیر علمی سمپوزیوم بازتوانی شناختی در مورد تعریف بازتوانی شناختی، بیان کرد: این مساله شامل روش‌هایی است که ضعف کارکرد شناختی بیماران را جبران می‌کند که شامل برخی از درمان‌های دارویی و غیر دارویی است. همچنین روش‌های غیردارویی شامل تمرین افراد، بهره‌مندی از برنامه‌های کامپیوتری و استفاده از وسایل خاص است.
تهرانی دوست تصریح کرد: برخی از نرم افزارها شامل بازی‌ها می‌تواند تاثیرات مطلوبی روی کارکردها داشته باشد و به طور کلی برنامه‌های نرم‌افزاری می‌تواند روی حافظه اثر بگذارد و یا توجه و تمرکز و ادراکات فرد را تقویت کند البته برخی از این نرم افزارها در برخی از کشورهای جهان مورد استفاده قرار گرفته و در ایران نیز برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: طیفی از بیماران همچون بیماران گرفتار سکته مغزی، پارکینسون، آلزایمر و ام اس می‌توانند از این بازتوانی شناختی بهره‌مند شوند. همچنین برخی از بیماران روانپزشکی همچون اختلال بیش فعالی و کم توجهی، اتیسم اسکیزوفرنی، سوء مصرف مواد مخدر و افسردگی نیز با استفاده از بازشناختی توانی می‌توان به آنها کمک کرد.
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به اینکه روش‌های بازتوانی شناختی، همه تحقیقات علمی آن هنوز کامل نشده است، گفت: کلینیکی در تهران تحت عنوان «کلینیک مغز و شناخت» به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشگده علوم شناختی راه اندازی شده است که تحقیق و برنامه های درمانی همزمان در این کلینیک در حال انجام است و بسیاری از بیماران می‌توانند از خدمات آن بهره‌مند شوند.
گفتنی است؛ سمپوزیوم دو روزه بازتوانی شناختی ۳۱ خرداد و اول تیرماه سال‌جاری به همت پژوهشکده علوم شناختی و با همکاری دانشگاهی با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته این حوزه در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر