صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۴ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
تازه‌های نشر دانشگاه آزاد اسلامی؛

کتاب «راهکارهای مدیریت آبیاری در مناطق خشک» تألیف شد

کتاب «راهکارهای مدیریت آبیاری در مناطق خشک» از سوی مهدی سرائی تبریزی استادیار واحد علوم و تحقیقات و مسعود پارسی‌نژاد عضو هیات علمی دانشگاه تهران تألیف شد.
کد خبر : 284449

به گزارش خبرگزاری آنا، استادیار واحد علوم و تحقیقات در معرفی کتاب «راهکارهای مدیریت آبیاری در مناطق خشک»، گفت: «با رشد روزافزون جمعیت در کشور و گسترش شهرنشینی و تغییر الگوی مصرف آب شهری، مهمترین راهکار عملی برای رویارویی با مشکل کم آبی، کاهش مصرف آب بویژه در بخش کشاورزی است. در این راستا تدابیری مانند بهبود کارآیی آبیاری، تغییر ترکیب کشت، استفاده دوباره از آب‌های برگشتی متناسب با شرایط منطقه و مزرعه قابل بررسی است«.


سرائی تبریزی با بیان اینکه موضوع‌های انتخاب شده در کتاب «راهکارهای مدیریت آبیاری در مناطق خشک»، درباره محورهای مدیریتی در زمین‌های فاریاب مناطق خشک و نیمه‌خشک است، افزود: «با توجه به کاهش شدید بهره‌وری، راندمان و تولید محصولات کشاورزی در بسیاری از اراضی ایران به دلیل مدیریت ضعیف و شست‌وشوی ناکافی نمک‌ها از ناحیه ریشه و در نتیجه انباشت آن به‌ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، در فصل اول تا چهارم کتاب به بحث در رابطه با مشکلات و مدیریت شوری پرداخته شده است«.


تبریزی با بیان اینکه در این کتاب بر خلاف کتاب‌های دیگر از دیدگاه مهندسی آبیاری به مسئله شوری توجه شده است، ادامه داد: «در این چهار فصل علاوه بر تبیین و تعریف مبانی مشکلات و مسائل شوری در اراضی تحت آبیاری و بحث درباره واکنش گیاهان نسبت به شوری به برخی از راهکارهای مدیریتی در مورد آبشویی، کشت و آبیاری با آب شور پرداخته شده است؛ همچنین برای تکمیل مطالب ارائه شده، مطالبی نیز در رابطه با بهسازی اراضی، تنظیم و به این بخش اضافه شده است«.


وی با بیان اینکه در فصل پنجم و ششم، مباحث استفاده از آب‌های نامتعارف در کشاورزی ارائه شده است، تصریح کرد: «در این دو فصل از کتاب، در ابتدا ضمن تعریف انواع آب‌های نامتعارف ویژگی‌های عناصر مختلف موجود در این نوع آب‌ها مورد بحث قرار گرفته است. در ادامه به مبانی مدیریتی استفاده از این منابع در بخش کشاورزی پرداخته شده و مثال‌هایی از مبانی طراحی آبیاری با آب‌های نامتعارف، متناسب با کیفیت آن ارائه شده است«.


تبریزی افزود: «در فصل هفتم و هشتم که اختصاص به مبحث به نسبت جدید «آبیاری بخشی منطقه ریشه» به عنوان راهکاری متفاوت در راستای افزایش کارآیی مصرف آب آبیاری دارد، علاوه بر تشریح این مبحث، راهکارهای کاربردی در استفاده از روش آبیاری بخشی منطقه ریشه ارائه شده است«.


انتهای پیام/

ارسال نظر