صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۸ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۷
نامه فعالان محیط زیستی به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

صدور مجوز شکار مغایر استانداردها و قوانین موجود است

۳۷ سازمان مردم نهاد و فعال محیط زیست در استان فارس اعتراض خود را نسبت به صدور مجوز شکار توسط سازمان محیط زیست اعلام کردند و این کار را مغایر با استانداردهای زیستی، علمی، تخصصی و قوانین حاکم بر شکار و صید بر شمردند.
کد خبر : 284366

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، 37 سازمان مردم نهاد و فعال محیط زیست در استان فارس با انتشار نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان محیط زیست مخالفت خود را نسبت به صدور مجوز شکار از سوی سازمان محیط زیست اعلام کردند، دراین نامه آمده است:


«بسم الله الرحمن الرحیم


معاونت محترم ریاست جمهور و رئیس محترم سازمان حفاظت محیط زیست


جناب آقای دکتر کلانتری


با سلام و احترام


به استحضار می رساند اخیراً خبری مبنی بر صدور پروانه ویژه شکار چهارپا برای اتباع خارجی از سوی آن سازمان شنیده می شود، امیدواریم این خبر صحت نداشته باشد، چنانچه به هر دلیل این مجوزها از سوی آن سازمان صادر گردیده عملاً ابتدایی‌ترین اصل و دلیل فنی که همان ظرفیت برد جمعیتی گونه‌هاست و سازمان متبوع متولی آن است، ندیده گرفته شده است.


با علم به اینکه پارامترهای اقلیمی و آب و هوایی می‌تواند دوره زایش حیات وحش را تغییر دهد، و از نظر فنی زمان شکار تعریف شده آن سازمان مورد تایید است اما دلیل بر صدور پروانه شکار در مدت مذکور نیست، زیرا ظرفیت برد (caring capacity) جمعیتی شکار تروفه متناسب با زیستگاه نیست.


با علم به اینکه جدایی جمعیت‌های نر و ماده گونه‌های فوق الذکر بهترین زمان مناسب جهت شکار است، دلیل بر صدور پروانه شکار نخواهد بود، این در حالی است که سنین 7 الی 8 سال برای کل و قوچ بهترین زمان مناسب جهت تولید مثل و انتشار ژن قوی‌تر خواهد بود، لذا شکار در این سنین منجر به کاهش انتقال ژن قوی‌تر که مورد نیاز رشد پایدار جمعیتی گونه‌های یاد شده، خواهد شد.


دستگاهی که باید حافظ حیات وحش آسیب دیده باشد، با عنایت به اینکه خون صدها محیط بان شهید و مجروح این مرزوبوم آن را آبیاری کرده و چند هزار محیط‌بان شبانه روز جهت حفظ ذخایر ژنتیکی این آب و خاک عمر خود را صرف آن کرده‌اند و از بیت‌المال این مملکت مصروف امور آنان شده را نادیده گرفته است.


علی هذا سازمان های مردم نهاد و فعالین محیط زیست استان فارس که ذیل برگه نامشان درج شده نه تنها صدور مجوز شکار توسط سازمان محیط زیست را مردود اعلام می دارند، بلکه آن را مغایر با استانداردهای زیستی،علمی، تخصصی و قوانین حاکم بر شکار و صید بر می شمارند.


از آن جا که هیچ یک از زیستگاه‌ها به ظرفیت برد جمعیتی گونه‌های ویژه شکار چهارپا مواجه نبوده و در بیشتر مناطق با کاهش شدید جمعیت متناسب با زیستگاه مواجه هستیم، لذا نمی توان با استناد به افزایش جمعیت سرشماری‌های اخیر مبادرت به صدور پروانه ویژه شکار کرد.


لذا از آن مقام محترم استدعا داریم نسبت به بازنگری در پروانه‌های صادره شکار و لغو مجوزهای یاد شده اقدام عاجل به عمل آورند.


قبلا بابت همکاری‌های ارزشمند آن مقام محترم کمال قدردانی و تشکر به عمل می آوریم.


*شورای هماهنگی سازمان های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی استان فارس، تشکل پاکسازان طبیعت فارس، انجمن ایلفا، گروه اقدام سبز پارس، انجمن میراث پریشان، انجمن سرو کوهی، انجمن حلقه سبز زمین، انجمن چاغداش یاشیل، احیا کنندگان تالاب بین المللی کمجان،انجمن همیاران محیط زیست زرقان ،انجمن سبز اندیشان کلات سرخ زاگرس،انجمن همیاران و پاکسازان اقلید، رفتگران طبیعت فارس، جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست شعبه فارس، کارگروه محیط زیست هیات کوهنوردی، تشکل پاکسازان طبیعت سیوند، انجمن سبز گستران پا قلات،انجمن اندیشه نیکان طبیعت زاگرس، انجمن چتر دوستی، انجمن میراث زاگرس ممسنی،انجمن احیای پایدار مناطق خشک،جمعیت دوستداران طبیعت زاگرس، دوستداران طبیعت هفت برم،: موسسه حامیان حیات وحش پارس،: انجمن کانون سبز فارس،گروه مردمی دیده بان استهبان، موسسه سیزده فروردین، خانه فرهنگ بوم گردان پارس،ندای ارامش، خانه حافظ، فرزندان پارسه، بیکران هستی، پرتو زندگی، مدیران فردای پارس، خوبان پارسی گو»


انتهای پیام/

ارسال نظر