صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۱ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۷
حاشیه‌نگاری آنا از شصت و هفتمین جلسه شورای شهر؛

تقدیر از بانوان فوتسالیست تا دعوا بر سر طرح جدید ترافیک

جلسه امروز شورای شهر تهران درحالی با تقدیر ازدختران قهرمان فوتسالیست آغاز شد که پس از خروج آنها و آغاز بررسی نتیجه اجرای طرح ترافیک جدید در لحظاتی تنش در صحن شورای شهر بالا گرفت.
کد خبر : 283766

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، شصت و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران امروز متفاوت آغاز شد. دختران فوتسالیست که به مقام قهرمانی در آسیا دست پیدا کرده بودند توسط سایر مسئولان دعوت و از آنها قدردانی می‌شود امروز هم به صحن شورای شهر آمده بودند.


پس از ورود اعضای شورای شهر به صحن این بانوان شورایی بودند که در ابتدا به سراغ دختران فوتسالیست رفتند و با آنها به گپ و گفت پرداختند حتی ناهید خداکرمی عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران نیز از آنها خواست تا برای دیدن یکی از بازی‌هایشان از بانوان شورای شهر دعوت کند که این موضوع با استقبال فوتسالیست‌ها مواجه شد.



مثل همیشه با ورود محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران جلسه رسمی شد و پس از قرائت قرآن کریم و ارائه چند تذکر، محمد حق‌شناس عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیته فرهنگی برای تقدیر از دختران فوتسالیست به پشت تریبون آمد.


وی در ابتدا اعلام کرد که قرار بود حجت نظری عضو جوان شورای شهر تقدیر را به عمل آورد اما چون امروز در صحن حضور ندارد به خواسته آقای رئیس من این کار را انجام می‌دهم.


حق شناس ادامه داد: امروز یکی از روزهای خوب شورا و شهر تهران است، امروز میزبان قهرمانان جوانان، بانوان تلاش گر و فرزندان عزیز شهر و کشورمان هستیم که توانستند با تلاش های خود و کوشش شبانه روزی بر بام فوتسال آسیا قرار گیرند و جام قهرمانی را بسیار با ارزش و پرتلاش و با افتخار در دست گیرند و پر چم جمهوری اسلامی را به احتزاز درآورند.امروز که به پیشنهاد معاونت فرهنگی و سازمان ورزش و موافقت آقای رئیس این مراسم برگزار می‌شود را باید قدر بدانیم.


وی افزود: قطعا ما نمایندگان مردم به جوانان و زنان و ورزشکاران بیش از این بدهکار هستیم و باید تلاش مضاعف را برای بهبود این وضعیت به کار گیریم.در بسیاری موارد پیروزی‌های قهرمانان ما حاصل تلاش و از خود گذشتگی آنان است تا برنامه ریزی مسئولان ذی ربط گرچه این موضوع نیز تا حدودی تاثیر گذار است اما این امر نافی فقر ما در حوزه ورزش همگانی و ورزش قهرمانی نیست.


حق شناس گفت: زنان و دختران محدودیت و رنج بیشماری را متحمل می‌شوند و محدودیت‌هایی که بی‌حد و خارج از وصف است را تحمل می‌کنند و این را شاید بتوانیم به نوعی در گیر و دار برخی محدودیت‌ها و نگاه تنگ قانون گذاران و مسولان حوزه‌های مربوطه بدانیم. قطعا با گشایشهایی که می‌تواند صورت گیرد و با شرع و دین مبین منافات ندارد می توانیم زمینه فعالیت مشارکت هر چه بیشتر و موفقیت زنان را فراهم سازیم. در چنین شرایطی تیم فوتسال زنان توانستند در مسیر قهرمانی گام بردارد و در فینال با تیم قدرتمند ژاپن جام قهرمانی آسیا را به ارمغان بیاورند.


رئیس کمیسیون فرهنگی گفت: در این بین گلایه‌ای هم از مسئولان سیمای جمهوری اسلامی داریم در روزی که تمام ایران انتظار داشت دیدار تیم فوتسال بانوان پخش شود این امکان از آنان دریغ شد. این درد را به کجا ببریم؛ بر اساس سیاست‌های من درآوردی که هیچ منطقی پشت آن نیست مردم از دیدن فرزندان قهرمان خود محروم می‌شوند.


حق شناس افزود: صدا و سیما متعلق به مردم است، این چه سیاستی است که یک نفر تصمیم بگیرد و میلیون‌ها ایرانی را از حق خود محروم کند. آیا این درست است مردم برای دیدن فرزندان خود به کانال‌های ماهواره‌ای مراجعه کنند؟



پس از پایان صحبت‌های حق‌شناس از آقایان الویری و مسجد جامعی و خانم‌ها امانی، نوری، خداکرمی و فخاری خواسته شد که برای تقدیر حاضر شوند.


پس از تقدیر بازار عکس هم مثل همه مراسم‌ها گرم بود به طوری که محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر به شوخی گفت: عکس جزو محورهای اصلی است و باید حتما به آن پرداخته شود.


عکس گرفتن با اعضای شورای شهر و پس از آن با بانوان و در نهایت محسن هاشمی جزو آخرین برنامه‌های تقدیر از دختران فوتسالیست بود.


آماج اعضای شورای شهر به سمت آقای معاون


در حالی که بررسی نتایج اجرای طرح ترافیک جدید در دستور جلسه آمده بود، محسن پورسید آقایی به همین منظور پشت تریبون حاضر شد.


وی صحبت‌هایش را درباره اجرای این طرح انقلابی شروع کرد و گفت که این مهم‌ترین طرحی بوده که اعضای شورای شهر آن را مصوب کردند و در واقع کاری بزرگ و انقلابی است که نتایج خوبی را به دنبال داشته است.


اگر چه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تلاش کرد تا تمام قد از طرح ترافیک و نحوه اجرای آن دفاع کند و حتی از گردش مالی 60 میلیارد تومانی این طرح تا روز گذشته خبر داد اما اعضای شورای شهر تهران در این باره نظر متفاوتی داشتند.



پس از پایان گزارش پورسید آقایی نوبت به اعضای شورای شهر رسید تا سوالات و نقطه نظرات خود را مطرح کنند اولین نفر شهربانو امانی بود که صحبت‌هایش را با کاهش 15 درصدی ترافیک بر اساس اعلام پلیس راهور تهران آغاز کرد.


وی ادامه داد: اما مشکل مهم این طرح این است که اطلاع‌رسانی کافی صورت نگرفته اگر چه بنابر نظر کارشناسان این طرح به خوبی اجرا شده و باید تشکر کرد.


در همین زمان بود که محسن هاشمی رئیس شورای شهر خطاب به امانی گفت: اجازه دهید تشکر نکنیم و بیشتر به طرح سوالات بپردازیم.


امانی پس از تذکر آقای رئیس، موضوع تاکسی‌های اینترنتی و شیوه فعالیت آموزشگاه‌های رانندگی را به عنوان سوال مطرح کرد.


در همین زمان هیات رئیسه اعلام کرد بهتر است سه نفر به طرح سوال و نظر بپردازند که این موضوع با اعتراض اعضای شورای شهر همراه شد.


در نهایت هاشمی رضایت داد که تمام افرادی که درخواست داده‌اند صحبت کنند به این شرط که تعریف و تمجید را کنار بگذارند.


حکایت حق‌شناس از شکایت خبرنگاران


نفر بعدی محمد حق‌شناس رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران بود که صحبت‌هایش را با شکایت‌های زیاد مطرح شده به این کمیسیون آغاز کرد.


وی ادامه داد: مدیران مسئول و خبرنگاران و چهره‌های حوزه فرهنگی و هنری در جلساتی که با وی داشتند به شدت از شیوه اجرای طرح ترافیک در حوزه خبرنگاری شکایت کردند. به طوری که یکی از مدیران مسئول (رحمانیان از روزنامه شرق) به نمایندگی از مدیران مسئول دیگر گلایه‌های شدیدی را مطرح کرد.


حق‌شناس توضیح داد: به دنبال بالا گرفتن شکایت‌ها ما مجبور شدیم نشست اضطراری را با 10 تن از مدیران مسئول و مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک برگزار کنیم. تمام تلاش ما این بود که بتوانیم آنها را آرام کنیم اگر چه معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد آقای سلطانی‌فر هم که سابقه طولانی در حوزه روزنامه‌نگاری دارند مراتب دلخوری خود را از شیوه اجرای این طرح منعکس کردند و به نظر باید فضایی برای تجدید نظر فراهم شود.


درگیری لفظی فخاری و آقای معاون!


الهام فخاری نفر بعدی بود که انتقادات تندی را نسبت به شیوه اجرای طرح ترافیک مطرح کرد.


وی خطاب به پورسید آقایی گفت: شیوه ارزیابی شما زیر سوال است زیرا به صورت خوداظهاری است. شما نمی‌توانید خودتان را تایید کنید باید نهاد نظارتی وجود داشته باشد و آنها ارزیابی را انجام دهند، شما حتی شیوه مقایسه‌تان هم اشتباه است مقایسه در سال 97 نباید صورت بگیرد بلکه شما باید مدت زمان تعیین شده را نسبت به سال گذشته ارزیابی کنید. می‌گویید آلودگی هوا کم شده باران باریده چرا آن را به حساب خودتان می‌گذارید.


در همین زمان هاشمی به شوخی گفت: دعا که می‌توانیم بکنیم.



فخاری ادامه داد: البته دعا که به جای خودش اما شیوه آماردهی شما شبیه کسی است که قبلا هم در شهرداری بوده و هم مسئولیت‌های بزرگتری را در سطح سیاست برعهده داشته و تلاش می‌کرد تا همه چیز را با آمار خوب نشان دهد. مشکلات زیاد است اما نمی‌دانم چرا به گوش شما نمی‌رسد درباره سامانه اعلام مشکلات صحبت می‌کنید اما با چند نفر از همکاران با شماره‌ای که اعلام کردید تماس گرفتیم اما کسی پاسخگو نبود.


عضو شورای شهر تهران ادامه داد: مهم‌ترین آلاینده‌ها موتورسیکلت‌ها، خودروهای کاربراتوری و دیزلی هستند برای آنها کاری نشده پس چطور از کاهش آلودگی هوا حرف می‌زنید؟


نداشتن پیوست سلامت موضوع دیگری بود که فخاری به آن اشاره کرد و گفت: شهر آزمایشگاه شخصی ما نیست که هر تصمیمی را بدون پیوست سلامت انجام دهیم اگر دیگران این کار را کردند اشتباه کردند خود شما که به این اشتباه‌ها معتقد بودید حالا چرا این گونه عمل می‌کنید؟


وی ادامه داد: سامانه حمل و نقل عمومی شهر افزایش پیدا نکرده و وضعیت فعلی حمل و نقل جوابگوی شهروندان نیست درباره طرح ترافیک شهرداری لندن را گواه می‌آورید این در حالی است که شهردار لندن برای اجرای طرح سه ماه آن را برای نظریابی در اختیار مردم قرار داد.


صحبت‌های فخاری ادامه داشت تا جایی که بحث به تعدیل یا اخراج یکی از پرسنل معاونت حمل و نقل شهرداری رسید.


فخاری در این باره گفت: ممکن است کسی منتقد شما باشد یا مخالفت کند اما شما دستور می‌دهید که فرد را تعدیل کنند؟


در همین زمان پورسید آقایی گفت: نام ببرید. فخاری جواب داد: «نام خواهم برد.» تنش بین عضو شورای شهر و معاون حمل و نقل شدت گرفت اما هاشمی مثل همیشه پادرمیانی کرد و گفت: نباید به خانم فخاری فشار بیاورید که نام‌شان را ببرند مثل بقیه مسائلی که این شهر دارد شاید نام این فرد هم نباید اعلام شود.


گزارش سازمان بازرسی شهرداری تهران در دستان عضو شورای شهر


منتقد بعدی محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران بود که صحبت‌هایش را خطاب به پورسید آقایی این گونه آغاز کرد: شما اینجا حاضر شدید تا درباره طرح ترافیک توضیح بدهید و بعد هم خطاب به آقای رئیس گفت: شما هم نباید اجازه بدهید که ایشان وسط صحبت‌های عضو شورای شهر صحبت کنند.


علیخانی با بیان اینکه ما با اجرای طرح ترافیک جدید موافق هستیم، گفت: شما نمی‌توانید ظرف سه هفته بگویید همه چیز خوب است و طرح به خوبی اجرا شده 6 ماه باید از اجرای طرح بگذرد بررسی‌ها انجام شود و در نهایت آمار را با سال گذشته مقایسه کنیم. ما در ماه رمضان هستیم تردد در شهر کم شده، مدارس تعطیل هستند، بارش نزولات هوا را سالم کرده و اینها نمی‌تواند نتیجه اجرای سه هفته‌ای طرح ترافیک باشد.


عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه همیشه یک طرح نمی‌تواند معضلات پایتخت را حل کند، گفت: شما مداوم درباره محدوده مرکزی شهر و طرح ترافیک صحبت می‌کنید چرا آماری درباره خارج از محدوده نمی‌دهید؟ اینکه وضعیت ترافیکی در آنجا چگونه است.


علیخانی با اشاره به مصوبه هفدهم دی ماه سال 96 شورای شهر تهران مبنی‌بر ارائه برنامه پارک حاشیه‌ای توسط معاون حمل و نقل و ترافیک گفت: بیش از سه ماه از تصویب این مصوبه گذشته اما شما هیچ کاری انجام ندادید. این به معنی احترام قائل نشدن برای مصوبه شورای شهر است.


وی در ادامه برگه‌هایی که در دست داشت را به اعضای شورای شهر نشان داد و گفت: از اعلام رضایت شهروندان صحبت می‌کنید اما چه کسی این رضایت را اعلام کرده است؟ شیوه ارزشیابی چه بوده؟ در حالی که سازمان بازرسی شهرداری تهران در گزارشی اعلام کرده که شهروندان از شیوه اجرای این طرح ناراضی هستند.


نقد باید منصفانه باشد


زهرا صدراعظم نوری در واکنش به گزارش پورسیدآقایی از طرح ترافیک جدید اظهار کرد: نقد باید منصفانه باشد که به اجرای طرح ترافیک جدید کمک کند؛ محل کار خانواده من در محدوده طرح ترافیک است و با وجود اینکه قبل از اجرا به این طرح انتقاداتی داشتند اما اکنون رضایت خودشان را اعلام می‌کنند و می‌گویند ترافیک به میزان زیادی در مرکز شهری کاهش پیدا کرده است.


وی ادامه داد: اگر بپذریم دانشگاه‌ها مرجع موجهی برای مطالعات علمی هستند، ارزیابی دانشگاه علم و صنعت به عنوان یک مرکز علمی معتبر شایسته توجه است و می‌تواند ملاکی باشد برای اینکه نشان دهند طرح به اهدافش رسیده است. از معاونت حمل ونقل می‌خواهم که به‌صورت دوره‌ای گزارشات و‌ارزیابی‌های خود را از این طرح به شورا ارائه دهند.


نوری با بیان اینکه کاهش مدت زمان ورود خودرو یعنی کاهش خروج آلاینده از خودرو و در نتیجه کاهش آلودگی هوا که در این طرح محقق شده است، اضافه کرد: موضوعاتی که در کمیسیون سلامت،محیط‌ زیست و خدمات شهری شورای شهر دنبال می‌کردیم در این طرح انعکاس پیدا کرده است. وقتی از ۵ خودرو ۴خودرو معاینه فنی برتر دارند یعنی گام بسیاری بزرگی برداشته شده، چون گرفتن معاینه فنی برتر ساده نیست و خودروها از مراحل سخت و زیادی می‌گذرند، این تغییر رفتار شهروندان قابل تغییر است.


وی تاکید کرد: همه دوستانی که نقد یا تشکر می‌کنند در جهت بهتر شدن اوضاع و رضایت شهروندان است.


پاسخ‌های آقای معاون به گلایه‌های اعضای شورای شهر


در حالی که فرصت زیادی برای ارائه پاسخ از سوی پورسید آقایی به اعضای شورای شهر باقی نمانده بود وی خطاب به اعضا گفت: فکر می‌کنم جواب ندادن به ابهامات دامن بیشتری بزند اما من هیچ گاه نگفتم که این طرح مشکلی ندارد وقتی روزانه سه هزار تماس با سامانه 137 گرفته می‌شود این به این معناست که طرح دارای مشکلاتی است که باید مرتفع شود به همین دلیل ما تیمی را در نظر گرفتیم تا مشکلات را به صورت شبانه‌روزی رفع کنند.این طرح بی‌شک بی‌اشکال نیست.


وی ادامه داد: اینکه امروز من حاضر شدم و گزارش سه هفته‌ای می‌دهم خواست خود اعضای شورای شهر است وگرنه این را هم می‌دانم که نمی‌توان طی سه هفته اعلام کرد که این طرح ایده‌آل بوده است من تنها یک گزارش اولیه اعلام کردم و مشکل در جزئیات باید مرتفع شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر