تحمیل هزینه زیاد سیگاریها به حوزه سلامت
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از بیمه سلامت، طاهر موهبتی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران با اشاره به جنبههای مضر اقتصادی مصرف دخانیات و سیگار بر سلامت عمومی جامعه افزود: براساس آمارهای ارائه شده 6 درصد ازهزینههای سلامت در دنیا صرف درمان مصرفکنندگان دخانیات میشود که در کشورهای توسعه نیافته و کم درآمد این میزان افزایش یافته است.
موهبتی با تاکید بر مضرات مرگ آور مصرف دخانیات بر سلامت افراد اظهار کرد: هرفرد به دلیل اعتیاد به مصرف دخانیات (سیگار یا قلیان) به تدریج نیازمند به بستری شدن در بیمارستان و مصرف دارو و مراجعههای مکرر به پزشک دارد لذا هزینههای خود را بر اقتصاد خانواده و در ادامه جامعه تحمیل میکند که البته اجتناب ناپذیر نیز است.
وی تاکید کرد: افزایش مصرف دخانیات، هزینههای درمان را نیز به دنبال خواهد داشت و در ادامه شامل افزایش هزینههای سلامت در جامعه و به تبع آن سازمانهای بیمهگر همچون سازمان بیمه سلامت ایران میشود که طیف گستردهای از اقشار مختلف جامعه را تحت پوشش دارد.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه در کشور قوانین کافی برای کنترل دخانیات وجود دارد ولی با این حال اجرای آن نیازمند یک عزم ملی است، تصریح کرد: براساس آمارهای ارائه شده توسط وزارت بهداشت، سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان از ثروت ملی با مصرف دخانیات دود میشود و حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال صرف هزینه بهداشتی و درمانی و سالهای از دست رفته عمر افراد سیگاری میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به آمارهای سازمان بهداشت جهانی درخصوص مصرف سیگار در جهان گفت: این موضوع میتواند تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب شود. درسال 2015، بیش از 6میلیون نفر به علت مصرف سیگار فوت کردهاند. درسالهای 1990 تا 2015 میلادی مرگ و میر ناشی از سیگار در جهان با افزایش 4.7 درصدی رو به رو بوده که این آمار امروز بدون شک بسیار بالاتر است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به آمار معتادان به دخانیات در ایران، این وضعیت را نگران کننده دانست و گفت: قیمت سیگاردرایران درمیان 50 کشور با بالاترین سطح تولید ناخالص داخلی، در پایینترین میزان خود است اما حداکثر مالیاتی که برای آن در نظرگرفته شده 4.8 درصد است.
موهبتی با اشاره به عوارض مصرف سیگار و تاثیر آن بر افراد غیر سیگاری و امراضی که حاصل همنشینی معتادان به دخانیات با افراد معمولی است، افزود: قرار گرفتن به مدت پنج دقیقه در معرض دود سیگار می تواند خطرناک باشد و سالیانه عده زیادی از افراد غیر سیگاری اعم از مادران باردار، کودکان و نوزادانی که هنوز متولد نشدهاند، براثر بیماریهای ناشی از سیگار و دود سیگار در معرض خطر قرار میگیرند و یا جان خود را از دست میدهند. باید جنبههای دیگر آن را نیز یادآور شد که شامل مرگ زودهنگام و تبعات اجتماعی و خانوادگی آن، کاهش نیروی تولید و افت بهرهوری شاغلان بیمار میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با تاکید بر اینکه مصرف دخانیات و به دنبال آن بیماریهای مرتبط با آن هر روز بیشتر در جامعه مشاهده میشود، گفت: همین امر موجب شده که هزینههای درمانی بیشتری از بودجه کشور صرف درمان این افراد شود.
انتهای پیام/