صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۲۲ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۷

ایران 50 گونه قارچ سمی دارد

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور گفت: 50 گونه قارچ سمی در ایران وجود دارد که چهار مورد آن مرگبار است.
کد خبر : 282688

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، «محمدرضا آصف» در نشست خبری اعلام کرد: امسال به دلیل افزایش میزان بارندگی ها شاهد رویش قارچ های سمی بودیم.


بطبق آخرین آمار تاکنون یک هزار و 17 نفر در بیش از پنج استان‌ غربی به سبب مصرف قارچ سمی مسموم و راهی بیمارستان شده و 15 نفر نیز جان باخته اند.


آصف که مسوول کمیته شناسایی قارچ های سمی است، گفت: بررسی نمونه قارچ‌های مصرفی مربوط به بیماران مسموم نشان می دهد یک نوع از آنها، قارچ سمی و کشنده با عوارض کبدی Lepiota brunneioncarnata بود. 2 نوع قارچ سمی و غیرکشنده Hypholoma fascicalare و Coprinopsis atram entaria نیز موجب مسمومیت افراد شد.


اولین نمونه این قارچ ها از کرمانشاه و آخرین آنها از کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری شد.


وی اضافه کرد: در سال 1385 نیز با طغیان رویش قارچ های سمی در برخی نقاط کشور روبرو شدیم و حدود 600 نفر از هموطنان راهی بیمارستان شدند.


آصف تاکید کرد هیچ تمایزی بین قارچ های سمی و خوراکی وجود ندارد و تفاوت آنها حتی برای یک قارچ شناس، براحتی قابل تشخیص نیست.


** راه های پیشنهادی


مسوول کمیته شناسایی قارچ های سمی پیشنهاد کرد: باید قانونی برای منوعیت مطلق برداشت قارچ های وحشی از عرصه های طبیعی اعمال شود.


وی تاکید کرد ادعاهایی درباره اینکه قارچ رویان روی چوب در صورت جوشاندن در شیر قابل مصرف می شود، نادرست است.


آصف از هموطنان خواست به هیچ عنوان از قارچ هایی که در کوهپایه ها، کوه ها و عرصه های طبیعی رشد می کنند، برداشت و مصرف نکنند.


عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور «متوقف شدن عرضه قارچ فله ای در کشور» را به عنوان دومین پیشنهاد خود مطرح کرد و افزود: خریدار نمی داند قارچ فله ای از کارخانه یا از عرصه طبیعی جمع آوری شده است.


وی اضافه کرد: فصل بهار و پاییز به دلیل افزایش بارندگی ها، زمان مناسبی برای رویش قارچ های سمی است؛ بنابراین باید با نصب تابلوهای هشدار در این رویشگاه ها، اطلاع رسانی های لازم را انجام داد.


«در روزهای اخیر مطالبی درباره قارچ های سمی با عکس قارچ های خوراکی منتشر شد که تنش هایی را در جامعه ایجاد کرد؛ در حالی که رسانه ها باید این مساله را به گونه ای مدیریت و اطلاع رسانی کنند تا هر کسی نتواند در این زمینه ابراز نظر کند».


این مسوول همچنین از مراکز درمانی خواست در این فصول با ارایه بروشورهای مناسب کارکنان مراکز درمانی را از عوارض چنین مسمویت هایی آگاه کنند تا زمان طلایی را برای نجات یک انسان از دست ندهند.


به گفته وی، علایم مصرف قارچ سمی دل درد، تهوع، اسهال و استفراغ شدید و زمان طلایی درمان مسمومیت ناشی از مصرف آن فقط 6 تا 8 ساعت است اما برخی مراکز درمانی به دلیل ناآگاهی از چنین مسمویت هایی با تجویزهای ساده، بیمار را مرخص می کنند؛ غافل از اینکه پس از 6 ساعت مسمومیت با علائم شدیدی برمی گردد و با از کار افتادن کبد به مرگ بیماری منجر می شود.


ایران حدود یک هزار گونه قارچ کلاهک دار یا چتری دارد.


تداوم مسمومیت ها و افزایش شمار قربانیان ناشی از استفاده از قارچ های سمی سبب شده است دستگاه های متولی، پیوسته نسبت به این موضوع هشدار دهند.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/

برچسب ها: قارچ قارچ سمی
ارسال نظر