مناره مسجد ساغریسازان رشت مرمت شد
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، احیای بافتهای تاریخی شهر رشت با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان و به همت خیران فرهنگدوست استان آغاز شد.
ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی استان گیلان در این رابطه گفت: درحالی احیای بافتهای تاریخی شهر رشت با مشارکت خیران آغاز شده که هماکنون یکی از بارزترین طرحها در حال اجرا، بازسازی مناره مسجد گلدسته ساغریسازان شهر رشت به همت خیر فرهنگدوست، حاج غالمحسن قطبزاده است. این درحالی است که این مناره در زلزله سال 1369 به طور کامل تخریب شده بود.
جهانی با بیان جزئیات فنی اجرای این طرح گفت: مسجد گلدسته یکی از مساجد قدیمی شهر رشت است که در محله ساغریسازان این شهر واقع شده است. بر اساس منابع مکتوب، مسجد ساغریسازان در سال 1۲۰۴ه.ق. به دستور حاجی علی تاجر شیروانی ساخته و پس از آن توسط سید رضی رودباری، امام جمعه مسجد، مرمت شده است. صحن این مسجد دارای هشت فیل پا در دو ردیف چهارتایی است که هریک توسط پنج ردیف کاشی تا ارتفاع 9۵ سانتیمتر تزئین شده است؛ محراب این مسجد نیز دارای تزئینات گچبری آیات قرآنی است.
به گفته معاون میراث فرهنگی گیلان، این مسجد، تا پیش از زمینلرزه سال 1369 دارای گلدستهای بلند و آجری با کتیبههایی از جنس کاشی بوده که به خط نستعلیق در آن، آیه نور نوشته شده بود. متاسفانه این گلدسته قدیمی، در اثر زلزله به طور کامل تخریب شد.
جهانی افزود: طرح اولیه بازسازی گلدسته این مسجد توسط حاج غالمحسن قطب زاده، خیر گیلانی، در زمستان 1396 به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان ارائه شد که بر اساس آن این خیر فرهنگدوست با بودجه شخصی اقدام به بازسازی مناره مسجد گلدسته میکند.
جهانی همچنین ادامه داد: این اداره کل درصدد هدایت خیران فرهنگی به سمت احیای بافتهای تاریخی به منظور رونق صنعت گردشگری و جذب گردشگر فرهنگی در سطح استان است.
جهانی رشت را به عنوان بزرگترین مرکز جمعیتی شمال کشور، با پیشینهای بیش از هزار سال برشمرد که برای نخستین بار، در کتاب حدودالعالم به سال 372 هجری قمری جزو نواحی بزرگ آن سوی رودی، یعنی گیلان غربی، معرفی شده است.
به گفته جهانی، در بافت تاریخی شهرهای استان گیلان آثار با اهمیت بسیاری وجود دارد که طی دهههای گذشته یا تخریب شده و یا در معرض تخریب قرار دارند که با توجه به علاقمندی تعدادی از فرهنگدوستان و خیران فرهنگی، این امکان بوجود آمده تا با ارائه خدمات فنی و مهندسی از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان، نسبت به بازسازی و مرمت این سرمایههای فرهنگی اقدام شود.
انتهای پیام/