الزام دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به ارائه پایاننامههای کاربردی/ شریف همچنان در تحریم
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در نشست خبری صبح امروز گفت: آموزش عالی با دو چالش جدی روبرو است، نهادهای سیاستگذار از تعدد برخوردارند و این مساله سبب شده اتحاد رای در مورد آینده آموزش عالی وجود نداشته باشد و این موضوع سبب سردرگمی میشود، همچنین در بحث کیفیت نیز نتوانستیم به رای واحدی در آموزش عالی برسیم و بدانیم که چه اهدافی را باید دنبال کنیم.
فتوحی ادامه داد: چالش دوم بحث نگاه دستوری و بخشنامهای است اگر جایگاه و سابقه دانشگاهها را در نظر نگیریم و فقط نگاه بخشنامهای داشته باشیم کارها پیش نمیرود. ما در دانشگاه شریف از اواخر سال 93 شورای راهبردی دانشگاه را تشکیل دادیم و امسال که پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه است باید برنامهریزی میکردیم که اهداف چیست.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: در سال 95 برنامه راهبردی به تصویب شورای دانشگاه رسید و در سال 96 هیات امنای دانشگاه آن را تصویب کرد و اقداماتی در این زمینه صورت گرفت.
وی با اشاره به برنامههای دانشگاه شریف گفت: ما مرکز برنامهریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه را ایجاد کردیم، موضوعات اصلی برنامه راهبردی این است که دانشگاه باید در تمام حوزههای آموزشی، پژوهشی، فناوری و اثربخشی اجتماعی سرامد باشد.
فتوحی با تشریح سه محور کلی برنامه راهبردی دانشگاه شریف ادامه داد: برنامههای عملیاتی برای ارتقای پژوهش و دستاوردهای پژوهشی و اهداف مرتبط با موضوعات بینالمللی سازی انجام شده است و طراحی و استقرار نظام برنامهریزی براساس پایش عملکرد در دانشگاه انجام میشود.
وی با تشریح فعالیتهای دانشگاه شریف در سالهای گذشت تاکید کرد: نزدیک به 5 برنامه میان رشتهای تصویب کردیم، این برنامهها در حوزه سیاستگذاری علمی و فناوری، اقتصاد، بیوانفورماتیک، اقتصاد انرژی و MPA است. تفاهمنامهای با دانشگاه علوم پزشکی امضا کردیم و در حوزههای انرژی و محیط زیست و سلامت فعالیت میکنیم که قرار است یکی دو رشته کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی و علوم مرتبط با مغز را داشته باشیم تا از مهر آینده بتوانیم در این رشتهها دانشجو بگیریم.
فتوحی گفت: راهاندازی سامانه زیرساختی مرکز الکترونیکی دانشگاه، جذب 70 عضو هیات علمی، گسترش پارک علوم و فناوری، کیفی سازی فعالیتهای انتشارات دانشگاه و تقویت ارتباط با صنعت از فعالیتهای ما بوده است. در حوزه قراردادهای با صنایع 40 درصد رشد داشتیم و سعی کردیم با تغییر نگرش نسبت به ارتباطات صنعت پروژههای بزرگی را دریافت کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: انعقاد قرارداد بینالمللی سازی دانشگاه نیز با وزارت علوم انجام شده که 12 میلیارد تومان بودجه برای تمام دانشگاهها در این بخش در نظر گرفته شده بود که سهم شریف 5 درصد بود.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: براساس رتبهبندی QS دانشگاه صنعتی شریف در شاخص استخدامپذیری فارغالتحصیلان رتبه 301 جهان و رتبه برتر ایران را دارد و از نظر ارتباط و صنعت در رتبه 38 دنیا قرار دارد.
وی در رابطه با مهاجرت دانشجویان دانشگاه شریف به خارج از کشور گفت: به طور معمول دانشجویان سطح بالا برای طی مدارج عالیتر به خارج از کشور میروند که به دلیل وجود تعداد بسیاری دانشجوی سطح بالا در دانشگاه شریف این دانشگاه نیز استثنا نیست، ولی آمارهای اغراقآمیزی اعلام میشود که مبنای آن مشخص نیست اما براساس بررسیهایی که ما انجام دادیم حدود 400 شرکت دانشبنیان در اطراف دانشگاه شریف هستند که نشان میدهد فضای کسب و کار از سوی این دانشگاه فعال است.
آخرین وضعیت تحریم دانشگاه صنعتی شریف
فتوحی درباره آخرین وضعیت تحریم دانشگاه صنعتی شریف گفت: این دانشگاه متاسفانه همچنان در تحریم باقی مانده است، اما این تحریم مربوط به مسائل هستهای نیست.
وی افزود: موضوع تحریم این دانشگاه در حال پیگیری است. این موضوع از سوی وزارت امور خارجه و معاونان آن در تمامی مذاکرات از جمله مذاکرات اخیر ایران دنبال خواهد شد. ما پیگیر هستیم تا از طریق مذاکرات انجام شده این دانشگاه از تحریم ها خارج شود.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: این در حالی است که ما با اتحادیه اروپا برنامه های مختلف خود را دنبال می کنیم. اینکه بگوییم این تحریم چه زمانی برداشته می شود مشخص نیست و مربوط به مسائل سیاسی کشور است.
وی در پاسخ به سوال آنا درباره پایاننامههای کاربردی گفت: ما معتقدیم که دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی نباید بدون حمایت صنعت پایاننامهای را تعریف کنند. با اینکه در سال گذشته رشد 40 درصدی ارتباط با صنعت را داشتیم هنوز با مضعیت مطلوب فاصله داریم.
وی درباره الزامات این رویکرد گفت: باید ارتباط دانشگاه با صنعت با جدیت بیشتری دنبال شود. همچنین تجهیزات آزمایشگاهی تکمیل شود ولی اینکه بگوییم چند درصد از پایاننامهها کاربردی شدهاند هنوز آماری در دست نیست. دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف ملزم به ارائه پایاننامه کاربردی هستند و نمیتوانند غیر از این پایاننامهای ارائه دهند.
انتهای پیام/