صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۴ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷

آمریکا برای فشار به ایران از اروپا تضمین گرفت سپس از برجام خارج شد

رسانه‌های منطقه‌ای محتوای مذاکرات اخیر دولت آمریکا با اروپا را فاش کردند که نشان می‌دهد آمریکا قبل از خروج از برجام از اروپا برای ادامه فشار به ایران تضمین گرفته است.
کد خبر : 280824

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، رسانه‌های منطقه‌ای محتوای مذاکرات اخیر دولت آمریکا با اروپا را فاش کردند که نشان می‌دهد آمریکا قبل از خروج از برجام از اروپا برای ادامه فشار به ایران تضمین گرفته است.


یک روزنامه لبنانی در گزارشی نوشت: آمریکا قبل از خروج از برجام، از سه کشور اروپایی برای مقابله با برنامه موشکی و منطقه‌ای ایران ضمانت گرفته است.
روزنامه «الجمهوریه» لبنان در این گزارش نوشته است: منابع مطلع بخشی از محتوای مذاکرات اخیر دولت آمریکا با اروپا- در دو هفته منتهی به خروج آمریکا از برجام- درباره توافق هسته‌ای (برجام) را فاش کردند و گفتند که واشنگتن از سه کشور اروپایی خواستار تعهد و ضمانت شده است.
طبق این گزارش، آمریکا سه پرونده برای سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان مطرح کرده و از سه کشور اروپایی خواسته تضمین بدهند که با نقش داخلی و منطقه‌ای حزب‌الله لبنان مقابله خواهند کرد. سند نخست، سند اصلی است که با اصل توافق هسته‌ای مرتبط است. سند دوم عنوان «سند جانبی» (فرعی) دارد و به موضوع موشک‌های بالستیک ایران و مکانیزم نظارت بر آن مرتبط است. عنوان سند سوم، «سند جانبی شماره دو» است که درباره لزوم مقابله با نقش منطقه‌ای ایران است.


زمانی که سران سه کشور اروپایی به آمریکا رفتند، سند سوم، در لیست مسائل مورد بحث آنان با آمریکا نبود؛ بلکه این سند از دل مذاکراتشان با آمریکا بیرون آمد و به سند اول و دوم اضافه شد. آنها پذیرفتند که این مسئله (مقابله با نقش منطقه‌ای ایران) نیز به عنوان موضوعی جهت مذاکره، مطرح شود، مشروط بر آنکه در این مرحله، در چارچوب مسائل عمومی طرح شود.


به گزارش فارس، طرف آمریکایی در مذاکرات منتهی به خروج آمریکا از برجام، طبق سند دوم، دو مطلب اصلی از طرف اروپایی خواسته است: یک: سه دولت اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) متعهد شوند که با نقش سپاه پاسداران ایران در منطقه مقابله کنند. دو: سه کشور اروپایی متعهد شوند تا با نقشی که حزب‌الله در لبنان دارد مقابله کنند.


آگاهان سیاسی معتقد هستند که اروپا در فشار به جمهوری اسلامی و سیاست‌های ضدایرانی با ترامپ اختلافی نداشته و خروج رئیس‌جمهور آمریکا از برجام پیش از انجام با سه کشور اروپایی هماهنگ شده بود.


رهبر معظم انقلاب در دیدار هفته گذشته با هزاران نفر از معلمان و دانشجویان به برخی حرف‌ها درباره ادامه دادن برجام با سه کشور اروپایی ‌اشاره و تصریح کرده بودند: « من به این سه کشور هم اعتماد ندارم و می‌گویم به این‌ها هم اعتماد نکنید. اگر می‌خواهید قراردادی ببندید، تضمین واقعی و عملی بگیرید والّا فردا این‌ها هم همان کار امروز آمریکا را به شیوه‌ دیگری خواهند کرد.» ایشان خاطرنشان کردند: این‌ها گاهی در حال لبخند، خنجر را در سینه‌ طرف مقابل فرو می‌برند و با تعریف و تمجید ظاهری و اینکه ما می‌دانیم شما قرارداد را به هم نمی‌زنید، اهداف خود را دنبال می‌کنند.


رهبر انقلاب اسلامی درباره کار با اروپایی‌ها افزودند: «این مسئله بسیار حساس است، اگر توانستید تضمین قطعی و قابل اعتماد بگیرید که البته بسیار بعید است، ‌اشکالی ندارد و حرکت را ادامه دهید، وگرنه نمی‌شود به این شکل حرکت را ادامه داد.»


اسناد فاش شده از سوی رسانه‌های منطقه‌ای بار دیگر عمق نگاه رهبر معظم انقلاب را نشان داد چرا که اروپا همزمان با نشان دادن همراهی خود با ایران در حفظ برجام به آمریکا در ادامه سیاست‌های ضدایرانی برای مقابله با برنامه‌های موشکی و منطقه‌ای ایران تضمین داده بود.


دیدار ظریف و موگرینی


وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: ضرورت اجرای کامل برجام توسط طرف‌های باقیمانده و تضمین بهره‌مندی ایران از منافع آن محور گفت‌وگو با موگرینی بود.


محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پس از دیدار همتایان خود در پکن و مسکو، دوشنبه شب وارد بروکسل مقر اتحادیه اروپا شد تا با وزرای خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه و فدریکا موگرینی دور جدیدی از مذاکرات برجامی را آغاز کند.


ظریف صبح سه‌شنبه با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد.


وی پس از دیدارش با موگرینی در جمع خبرنگاران گفت: بحث‌های خوبی با خانم موگرینی برای آمادگی نشست مشترک با وی و سه وزیر اروپایی داشتیم.
وزیر امور خارجه افزود: تأکید بر ضرورت اجرای کامل برجام توسط همه طرف‌های باقیمانده و بهره‌مندی ایران از منافع برجام و اینکه این بهره‌مندی‌ها تضمین شود، نظر مشترک ماست.


وی خاطرنشان کرد: درباره نحوه اقدام و چگونگی رسیدن به آن تضمین‌ها کار را شروع کردیم.


به گزارش فارس، در دیدار ظریف و موگرینی در بروکسل سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه و مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور حضور داشتند.


به گزارش مهر، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور رایزنی با وزیران امور خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه تحت سرپرستی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ارتباط با آینده برجام، در بلژیک به سر می‌برد، پیش از عزیمت به بروکسل در نامه‌ای به فدریکا موگرینی مواضع کشورمان درباره برجام بعد از خروج آمریکا را تشریح کرد.


دیدار سازنده بود!


«سابرینا بلوسی»، سخنگوی «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت‌وگوی دیروز «موگرینی» با «محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در بروکسل را «بسیار سازنده» توصیف کرد.


«بلوسی» با انتشار عکسی از دیدار «موگرینی» و «ظریف» در توئیتر خود نوشت: «نشستی بسیار سازنده با وزیر خارجه ایران، محمد‌جواد ظریف. ما با همکاری فرانسه، آلمان، انگلیس و اعضای اتحادیه اروپا در تلاش برای یافتن راه‌هایی جهت محافظت از سرمایه‌های اتحادیه اروپا هستیم. نشست امروز را برای اولین گفت‌وگو درباره تدابیر لازم برگزار کردیم.»


فشار آمریکا


«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: آمریکا به شدت طرف‌های باقیمانده در توافق هسته‌ای ایران را برای از بین بردن این توافق تحت فشار
گذاشته است.


به گزارش خبرگزاری‌ها، «استیون منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا و «موشه کهلون» وزیر دارایی


رژیم صهیونیستی روز دوشنبه بر لزوم همکاری و هماهنگی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران تاکید کردند.
سخنگوی شرکت زیمنس در مصاحبه با سی‌ان‌ان اعلام کرد که در پی خروج آمریکا از برجام این شرکت دیگر با ایران قرارداد جدیدی امضا نخواهد کرد.


آخرین خبر؛ رییس بانک مرکزی تحریم شد


به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، وزارت خزانه داری آمریکا، ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی ایران را تحت تحریم‌های جدید قرار داد.
آمریکا همچنین بانک البلاد الاسلامی را نیز تحریم کرده است.


منبع: کیهان


انتهای پیام/

ارسال نظر