ثبت سفارش 5 میلیارد دلار واردات کالاهای اساسی با ارز 4200 تومانی/ افطاری از منابع دولتی نداریم
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت دوازدهم در نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران با اشاره به اتفاقات اخیر و خروج آمریکا از برجام گفت: این یک رفتار غیر عاقلانه و غیر سیاسی بود که از جانب رئیس جمهور آمریکا رخ داد و مواضع زیادی هم از سوی رئیس جمهور کشورمان و سایر مقامات دنیا در برابر آن اتخاذ شد.
وی افزود: رخداد مهم دیگر اقدام جنایتکارانه رژیم اشغالگر قدس است، در این چند روز دست این رژیم به خون بیش از ۵۹ نفر از فلسطینان آلوده شده و حدود ۲ هزار نفر از این افراد هم زخمی شدهاند.
نوبخت تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن این جنایت از مجامع جهانی مانند شورای امنیت سازمان ملل میخواهد و انتظار دارد این اقدامات که از سوی اسرائیل در فلسطین رخ میدهد و اقدام دولت آمریکا که برای خروج از برجام رخ داده به گونهای شایسته از خود عکس العمل نشان دهند.
ثبت بیش از 5 میلیارد دلار واردات کالاهای اساسی
وی اظهار کرد: در آخرین جلسه با وزارت صنعت و معدن، دستور ثبت سفارش بیش از ۵ میلیارد دلار واردات کالا از جمله کالای های اساسی و ضروری صادر شد و بانک مرکزی برای تخصیص ارز با این وزارت خانه طبق رقم ۴۲۰۰ تومان موافقت کرد؛ ما برای تامین کالا تقریبا مشکلی نداریم و کسری نشان داده نمیشود، صادرات ما در یک ماهه اول سال جاری ۱۵ درصد بیشتر از واردات ما بود.
سخنگوی دولت ادامه داد: نسبت به این بخش، برای واردات کالا در بخش خدمات، طبق سرفصل مسافرتی، درمانی و دانشجویی با همان ارقام مشخص ارز اختصاص داده میشود اما بخشی از این خدمات مانده است که در بازار رسمی تعریف نشده است که ستاد اقتصادی دولت کارگروهی را مشخص کرد که بررسی کنند کدام بخش نیاز است به آنها ارز اختصاص داده شود و از بازار غیر رسمی خارج شوند، این حدود ۳۳ قلم است که در بازار غیر رسمی خرید و فروش میشود.
واکنش به بیانیه مجلس خبرگان
نوبخت در خصوص بیانیه و واکنش مجلس خبرگان به موضوع برجام و موضعگیری برخی نمایندگان و شخصیتها در این خصوص گفت: در بیانیه دولت با صراحت نکاتی پاسخ داده شد؛ موضوع برجام از دو منظر قابل بیان است، باید گفت فارغ از درست بودن و نبودن، باید توجه کرد برجام همه مراحل قانونی را طی کرد، بایدها و نباید های رهبری را مورد توجه قرار داد و انجام شد. باید بررسی کرد که در تاریخ ۹۲، این تصمیم درست بود یا نه؟ به ضرر منافع ملی ما بود یا نه؟
وی اضافه کرد: ما در آن سال با اتهامهایی روبرو بودیم که پرونده ما به شورای حکام رفت و به نوعی این اتهام ها تایید شد، شورای امنیت چند قطعنامه علیه ایران صادر کرد و کشور های دوست ما وتو نکردند و ایران را در فصل هفتم قرار دادند. تحریمهای یک جانبه شد تحریمهای شورای امنیت و لازم الاجرا.
نوبخت تصریح کرد: تحریمها در حوزه نفت و پتروشیمی بود و هم شرکتهای کشتیرانی و بیمه را شامل میشد؛ بانک مرکزی هم تحریم شد،
ملت ایران در محاصره اقتصادی قرارگرفت. چه انتظاری باید از دولت داشت؟ باید محاصره را تایید کند و بماند یا در جهت رفع محکومیت اقدام کند؟
سخنگوی دولت با بیان اینکه باید اتهام فعالیت نظامی و هستهای را رفع میکردیم، اضافه کرد: این کار را آغاز کردیم و ثابت کردیم فعالیت هسته ای ایران نظامی نیست. ما توانستیم قطعنامههای دیگر را بی اثر کنیم و خیلی از تحریمهای پترپشیمی را برداریم، ما توانستیم هواپیما خریداری کنیم، و از منافع این موارد استفاده کنیم. حالا اگر نظام بانکی ما در این وضعیت اقتصادی دچار مشکل هستیم، قبول داریم اما توانستیم بسیاری از تحریمها را برداریم.
وی تاکید کرد: اکنون وقت مناسبی نیست که زحمتها و تلاشها را نادیده بگیریم و نباید جز منافع ملی به چیز دیگری فکر کرد.
نوبخت در خصوص دو تابعیتی ها و حضورشان در دولت و پست های مدیریتی توضیح داد: وزارت اطلاعات از سوی دولت موظف به پیگیری است و قوه قضاییه هم این مورد را بررسی میکند، و تا کنون تلاش کرده ایم طبق قانون رفتار کنیم و عمل کنیم.
وی در خصوص FATF و اقدامات ایران در این خصوص هم گفت: باید دو موضع آمریکا و اتحادیه اروپا را از هم جدا کرد، ما باید این مسیر را طبق قانون مانند روال برجام طی کنیم، بهتر است این مسیر را به آمریکا گره نزنیم چون ممکن است مسیر برجام با اروپا ادامه پیدا کند. خوشبختانه مجلس همکاری داشت و امیدواریم از لیست سیاه خارج شویم.
برای تامین آب مردم خست نداریم
سخنگوی دولت در واکنش به بحران آب، طرح انتقال آب به شرق کشور و ساخت آب شیرینکنها اظهار کرد: در حال حاضر ما از این آبشیرینکن استفاده میکنیم، در حال حاضر هم مطالعات خوب منجر به نتایج مثبت برای استفاده از از آبهای ژرف بوده است. البته تامین منابع آب ما با شیوههای مختلف در دستور کار است، برخی طرحهای تامین آب چه در سیستان و بلوچستان و چه در اهواز در حال بررسی و اجرایی شدن است. همزمان با اینها بحث انتقال آب عمان به فلات مرکزی هم در حال مطالعه و بررسی است.
نوبحت تاکید کرد: ما برای تامین آب مصرفی مردم خست به خرج نمیدهیم.
افطاری از منابع دولتی نداریم
سخنگوی دولت با اشاره به مصوبه مجلس برای منع برگزاری مراسمهای افطاری در ماه رمضان گفت: مجلس مصوبه قانونی در این خصوص را ابلاغ کرد که در بودجه دستگاهها برای صرفهجویی، مراسم افطاری از اعتبارات دولتی انجام نشود.
وی اضافه کرد: البته در طول سال درخواستهای متعددی از سوی گروههای مختلف بزای دیدار و دعوت از رئیسجمهور انجام میشود که دفتر ایشان بخشی را در غالب سفر استانی جواب میدهند و برخی را در ماه مبارک رمضان که گاهی هم به افطار منحر میشود، امسال هم به جهت ضرورت، این دیدارها انجام میشود اما برنامه داریم از منابع غیر دولتی برای مراسم افطاری هزینه شود.
نوبخت در خصوص کوچک سازی دولت گفت: طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، هر کسی که به هر دلیلی از بدنه دولت خارج میشود، حدود یک سوم آنها حایگزین میشود. ما تلاش میکنیم جز موارد ضرور از نیروی انسانی جدید استفاده نکنیم. در سال گذشته بیش از ٥٢ هزار نفر از حجم نیروی انسانی ما در دولت کاسته شد و حز موارد ضروری استخدام نداشتیم.
آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات حوزه سلامت
سخنگوی دولت در پاسخ به آنا در خصوص اعتبارات تخصیص یافته حوزه سلامت گفت: رقم دقیق تخصیص اعتبارات حوزه سلامت در بودجه عمومی حدود ٣٠ هزار میلیارد تومان است، که برای این حوزه سلامت توافقی که داشتیم و اگر برای تامین اعتبارات حوزه سلامت کوتاهی شده است دلیل ان مباحث مالی نبوده است. حتی ما برای حوزه سلامت در مناطق زلزله زده که شما خبرنگاران به آنجا رفتید و دیدید، اعتبارات مورد نیاز تا حد زیادی تامین شده است. سال گذشته عدد قابل توجهی به آن مناطق تخصیص و پرداخت کردهایم.
وی تاکید کرد: گاهی به میزان اعلام خسارت نمیتوانیم به دقت عمل کنیم، ولی به خاطر وضعیت خاص آنجا، ٢ مرحله پرداخت داشتیم در حوزه سلامت، برای تامین و پرداخت منابع مالی و اعتبارات حوزه سلامت این منطقه ما از سر جمع اعتبارات استفاده کردیم.
انتهای پیام/