روند جذب هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر «اصلاحات»
خبرگزاری آنا، گروه دانشگاه: جذب هیئت علمی از مباحث مهمی است که به عنوان «زیرساحت توسعه» در بالا بردن سطح کیفی آموزش نقش به سزایی دارد. تسریع روند و افزایش میزان جذب هیئت علمی یکی از مهم ترین اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی پس از تغییرات مدیریتی در سال 1392 بوده است. مساله ای که اخیرا دکتر میرزاده بر آن تاکید کرد و روز چهارشنبه نیز در دومین نشست هماهنگی و پایش امور دانشگاه آزاد اسلامی استان ها نیز از کوتاه شدن فرآیند جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
تفویض اختیار بیشتر به واحدها روند جذب هیئت علمی را تسریع میکند
دکتر مرتضی موسی خانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، درباره این موضوع به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: فرآیند جذب هیئت علمی شامل چند مرحله است. ابتدا فراخوانی که با توجه به نیاز هر واحد منتشر میشود، بعد از آن مرحله غربالگری توسط سازمان مرکزی است که اگر چارچوبهایی در خود واحدها تعریف شود میتوان این مرحله را حذف کرد و در واقع این کار را به صورت مستقیم انجام داد.
موسی خانی با اشاره به مراحل بعدی روند جذب هیئت علمی ادامه داد: بعد از طی مراحلی که گفته شد مرحله مصاحبه وجود دارد که صلاحیت افراد و نوع کارگروهشان را مشخص میکند که روند این مرحله نیز میتواند با سرعت بیشتری انجام شود.
رئیس واحد قزوین با تاکید بر اینکه باید به تمام مراحل روند جذب سرعت بخشید افزود: تغییری که اخیرا طی بخشنامهای در این مرحله صورت گرفته این است که بعد از بررسی کارگروه تخصصی، کارگروه عمومی به استاد اجازه کار موقت میدهد تا جواب استعلامها برسد.
وی با اشاره به تاکید رئیس عالی دانشگاه آزاد درباره حذف ارسال پروندهها به سازمان مرکزی بیان کرد: اگر هر استان به صورت مستقل پروندهها را بررسی کند زمان کمتری نسبت به روند گذشته صرف میشود.
اعضای هیئت عالی جذب افرادی هستند که دسترسی به آنها سخت است. اگر این هیئتها از خود واحدهای دانشگاه انتخاب شوند امکان برگزاری جلسه برای آنها آسانتر خواهد بود و با حضور به موقع کار با سرعت بیشتری پیش میرود |
موسی خانی درباره هیئت عالی جذب هر استان نیز خاطر نشان کرد: اعضای هیئت عالی جذب افرادی هستند که دسترسی به آنها سخت است. اگر این هیئتها از خود واحدهای دانشگاه انتخاب شوند امکان برگزاری جلسه برای آنها آسانتر خواهد بود و با حضور به موقع کار با سرعت بیشتری پیش میرود.
رئیس دانشگاه آزاد استان قزوین در پایان اصلاح مراحل ذکر شده و تفویض اختیار بیشتر به واحدها را عوامل موثر در تسریع روند جذب هیئت علمی در دانشگاه آزاد دانست.
با حذف مرحله غربالگری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد، مسیر جذب هیئت علمی تسریع میشود
دکتر شهریار عباسی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام درباره سازوکار جذب هیئت علمی به خبرنگار آنا گفت: فرآیندی که هم اکنون دانشگاه آزاد برای جذب اساتید دارد بسیار طولانی است اما سیاستهای کلان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در جهت کوتاه کردن این مسیر است.
عباسی با اشاره به جلسهای که با حضور رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص برگزار شده ادامه داد: دکتر میرزاده نیز تاکید دارد این مسیر کوتاه شود. اگر استقلال استانها در تصمیمگیری برای جذب هیئت علمی بیشترشود این روند سرعت پیدا میکند.
با اعتماد به نمایندههای دانشگاه در استانها میتوان واسطه سازمان مرکزی درجذب هیئت علمی را حذف کرد یعنی اختیار هیئت امنای استان بالا رود تا این پروسه ارسال پروندهها به سازمان مرکزی حذف شود. |
وی در ادامه افزود: با اعتماد به نمایندههای دانشگاه در استانها میتوان واسطه سازمان مرکزی درجذب هیئت علمی را حذف کرد یعنی اختیار هیئت امنای استان بالا رود تا این پروسه ارسال پروندهها به سازمان مرکزی حذف شود.
رئیس دانشگاه آزاد ایلام در همین خصوص ادامه داد: زمانی که دبیران هیئت امنا در کمیتههای جذب استانها پروندهها را بررسی و به صورت مستقیم به وزارت علوم ارسال کنند این روند کوتاه میشود و فرایند کلی با سرعت بیشتری پیش میرود.
عباسی با تاکید براینکه مراحل دیگر جذب هیئت علمی، مراحل اصلی هستند و نمیتوان آنها را نادیده گرفت تصریح کرد: مصاحبه علمی و صلاحیت عمومی نباید حذف شود بلکه با حذف همان مرحله غربالگری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد کل پروسه تسریع میشود.
هیچ یک از مراحل جذب هیئت علمی نباید حذف شود
دکتر احمد فروغی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ( خوراسگان ) نیز درباره نقش هیئت جذب بر افزایش سرعت روند جذب هیئت علمی به خبرنگار آنا گفت: بهترین راه حلی که میتواند سرعت جذب هیئت علمی را در دانشگاه بالا ببرد ایجاد و تقویت یک هیئت جذب مناسب است.
فروغی با تاکید بر اینکه هیئتهای جذب باید به روند کاری سرعت دهند بیان کرد: اگر اعضای هیئت جذب به درستی در این پروسه نقش آفرینی کنند هیچ مشکلی در روند جذب هیئت علمی پیش نخواهد آمد.
رئیس دانشگاه آزاد اصفهان با تشریح کار هیئت جذب افزود: این هیئت از افرادی تشکیل شده که مسئولیت گزینش اخلاقی، معنوی و علمی اساتید را برعهده دارند. بعد از تایید پرونده توسط هیئت جذب پروندهها به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد ارسال میشوند تا تصمیم نهایی ابلاغ شود.
هیئت جذب و پروسه جذب هیئت علمی طبق بخشنامه شورای انقلاب فرهنگی باید در واحد مرکز استان صورت بگیرد |
فروغی با اشاره به اینکه در برخی استانها این روند به خوبی انجام میشود تصریح کرد: هیئت جذب و پروسه جذب هیئت علمی طبق بخشنامه شورای انقلاب فرهنگی باید در واحد مرکز استان صورت بگیرد اما در برخی از استانها از جمله اصفهان این اتفاق صورت نمیگیرد و همین موضوع موجب کند شدن روند جذب شده است.
رئیس دانشگاه آزاد واحد اصفهان با تاکید براینکه هیچ یک از مراحل جذب هیئت علمی نباید حذف شود خاطر نشان کرد: کافی است تمام مراحل با دقت و بدون اتلاف وقت انجام شود تا جذب هیئت علمی طولانی نشود. به طور مثال بعد از تکمیل پروندهها هیئت جذب باید با سرعت افراد را گزینش و پروندههایشان را به تهران ارسال کند تا بعد از تایید، استاد بتواند به صورت موقت طی یک سال عضو هیئت علمی دانشگاه شود.
سخنان روسای دانشگاه آزاد در استان ها نشان می دهد که چابک سازی و کاهش بوروکراسی در روند جذب هیات علمی به عزمی سراسری در دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل شده است و البته راهکارهایی نیز از سوی آنان برای تسریع در مسیر جذب پیشنهاد شده است. برگزاری دو نشست پایش و هماهنگی امور استان ها نیز مسلما تاثیر به سزایی در هموارسازی مسیر خواهد داشت.
انتهای پیام/