پذیرش و ارائه مقاله عضو هیات علمی واحد شبستر در کنگره بینالمللی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مقاله دکتر توحید وحدتپور با عنوان «پیتیدهای کوچک به عنوان یگ گروه جدید از غذاهای کاربردی» در ششمین کنگره بینالمللی غذاهای فراسودمند و فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسید لاکتیک ارائه شد.
این مقاله به معرفی پپتیدهای زیست فعال کوچک مولکول به عنوان مواد مغذی شبه هورمونی و گروه جدیدی از غذاهای فراسودمند می پردازد.
در این تحقیق، اثرات مینیپپتیدها در پیشگیری و کنترل پیشرفت بیماری دیابت و فشار خون بالا در مدلهای حیوانی بررسی شده است.
پپتیدهای مینیاتوری مورد مطالعه با استفاده از واکنش های شیمیایی در محیط شیشه ای کلاسیک و پروتکل سنتز پپتید بر پایه فاز جامد(SPPS) در آزمایشگاه دارویی سنتز شد. چندین جنبه از اثرات این پپتیدهای عملگرا مانند اثرات آنتی اکسیدانی، مدولاسیون ایمنی، مهار کننده DPP-4، محرک GLP-1 و محرک مستقیم سلول های بتا که برای جلوگیری و درمان دیابت است، نشان داده شد. همچنین، به عنوان مهار کننده محور رنین-آنژیوتانسین، مهارکننده مقاومت عروقی، مدولاسیون عملکرد قلب برای کنترل تعادل فشار خون معرفی شد.
نتایج نشان می دهد که جنبه های ناشناخته دیگری از عملکرد این ترکیبات وجود دارد. بنابراین، این بیومولکول های چندمنظوره به عنوان یک دسته جدید از ترکیبات فراسودمند با فعالیت های مختلف بیولوژیک برای تامین سلامت در برابر پیشرفت بیماری های مزمن، به خصوص دیابت و فشار خون بالا معرفی می شوند.
نویسندگان در این پژوهش بر اساس مدلهای حیوانی، تولید (invitro) و آزمایش تجربی (invivo) برخی از این پپتیدهای شبه هورمونی را آغاز کرده اند که در آینده نزدیک نتایج آن منتشر خواهد شد.
پروفسور هادی ولیزاده استاد فارماسئوتیکس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مهراس هاشمی دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی واحد شبستر، همکاران نویسنده مقاله هستند.
توحید وحدتپور استادیار فیزیولوژی دانشکده علوم دامی و دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر و پژوهشگر دوره فوق دکتری (Post Doc.) دانشگاه علوم پزشکی تبریز با چاپ و ارایه بیش از 70 عنوان مقاله در مجلات و همایش های معتبر بین المللی یکی از اعضای هیات علمی فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در حوزه پژوهش است.
ششمین سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسیدلاکتیک و چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در تاریخ ۱۵-۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ برگزار شد. این سمپوزیوم هر سال در یکی از کشورهای آسیایی برگزار می شود.
انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند به عنوان عضو هیات مدیره این فدراسیون با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حمایت سازمان ها و انجمن های علمی کشور برگزارکننده این رویداد علمی بود.
در این همایش محققان و پژوهشگران حوزه پروبیوتیک ها و غذاهای فراسودمند از 13 کشور آسیایی شرکت داشته و با ارائه مقالات و سخنرانی های علمی درباره جدیدترین یافته های پژوهشی در خصوص موضوع این رویداد علمی تبادل نظر کردند.
سایت نویسنده http://vahdatpour.iaushab.ac.ir/
سایت کنگره http://afslab2018.ir/
سایت مقاله https://afslab2018.ir/page/94/Preparing-Posters-and-Oral-presentation
انتهای پیام/