صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۱۳ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷

علائم پوکی استخوان چیست؟

پوکی استخوان معمولا در مراحل اولیه علائمی را از خود نشان نمی دهد. هرچند، با پیشرفت بیماری، علائم پوکی استخوان نمایان تر خواهند شد. در این مقاله با ما همراه باشید تا با علائم پوکی استخوان که شامل خمیدگی، درد کمر و گردن، تضعیف قدرت پنجه‌ها و... می‌باشد بیشتر آشنا شوید.
کد خبر : 280084

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، اگرچه استخوان‌ معمولا بسیار قوی و محکم می‌باشد، اما بافت‌های آن به طور مداوم تجزیه شده و دوباره از نو ساخته می‌شود. هر چقدر سن شما بیشتر شود، احتمالا سرعت تجزیه استخوان‌ها بیشتر از بازسازی آن‌ها شده که این شرایط باعث ایجاد حفره در استخوان‌ها می‌شود و آن‌ها شکننده‌تر و آسیب پذیر‌تر خواهند شد. در مراحل پیشرفته بیماری، علائم پوکی استخوان بیشتر نمایان می‌شوند. درمان پوکی استخوان در مراحل اولیه، بهترین راه برای جلوگیری از عوارض آن مانند خمیدگی یا شکستگی استخوان می‌باشد.


علائم پوکی استخوان در مراحل اولیه


تشخیص علائم پوکی استخوان در مراحل اولیه معمولا سخت می‌باشد. اغلب افراد نمی‌دانند که استخوان‌هایشان ضعیف شده است؛ تا زمانی که لگن، ستون فقرات و مچ دست آن‌ها می‌شکند. با این حال برخی علائم و نشانه‌ها را می‌توان برای این شرایط در نظر گرفت:
پس روی لثه ها: اگر استخوان‌های فک از بین بروند، لثه‌ها شروع به پس روی خواهند کرد.
تضعیف قدرت پنجه‌ها: در یک مطالعه، تراکم استخوان زنان پس از دوران یائسگی مورد بررسی قرار گرفت و محققان دریافتند که قدرت دست و پنجه، مهمترین عامل فیزیکی محسوب می‌شود. قوی بودن پنجه‌ها احتمال افتادن و زمین خوردن افراد را کمتر خواهد کرد.


ناخن‌های ضعیف و شکننده: یکی دیگر از علائم پوکی استخوان داشتن ناخن‌های ضعیف و شکننده می‌باشد؛ در حالی‌که داشتن ناخن‌های قوی نشان دهنده سلامت استخوان‌ها می‌باشد. هرچند، عوامل دیگر همچون شنا، باغبانی و تمرینات ورزشی نیز می‌توانند بر روی ناخن‌های شما تاثیر گذارند.


معمولا پوکی استخوان، علائم اولیه‌ای به غیر از تغییر در تراکم استخوان را موجب نمی‌شود. بهترین روش برای تشخیص این عارضه (در مراحل اولیه) مراجعه به پزشک می‌باشد؛ به ویژه اگر سابقه خانوادگی نیز داشته باشید.
علائم پوکی استخوان در مرحله دوم


زمانی که استخوان‌ها به طور قابل توجهی فرسوده شوند، احتمالا علائم زیر را مشاهده خواهید کرد:
خمیدگی: شکستگی استخوان‌ها در ستون فقرات می‌تواند باعث خمیدگی فرد شود. این یکی از واضح‌ترین علائم پوکی استخوان می‌باشد.
شکستگی به خاطر افتادن: شکستگی یکی از شایع‌ترین علائم ضعیف شدن استخوان‌ها می‌باشد. شکستگی ممکن است به خاطر افتادن یا حتی پایین آمدن از جدول خیابان به وجود آید. حتی در مراحل حاد پوکی استخوان، شکستگی می‌تواند با یک عطسه یا سرفه شدید نیز ایجاد شود.
درد کمر و گردن: پوکی استخوان باعث شکستگی استخوان‌ها در ستون فقرات می‌شود. این شکستگی‌ها می‌توانند بسیار دردناک باشند، زیرا مهره‌های شکسته شده می‌توانند عصب‌های منشعب شده از نخاع را مورد فشار قرار دهند.
ایجاد خمیدگی و قوز: این وضعیت نیز می‌تواند از دیگر علائم پوکی استخوان باشد. طی این عارضه فشردگی مهره‌ها می‌تواند باعث انحنای کمر شود که به آن کوژپشتی یا قوز گفته می‌شود. کوژپشتی باعث ایجاد درد کمر و گردن شده و حتی می‌تواند بر روی تنفس شما نیز تاثیر گذارد.
عوامل خطرزای پوکی استخوان


پوکی استخوان در زنان بیش از مردان شایع می‌باشد. زیرا با افزایش سن و ورود به دوران یائسگی هورمون‌های زنانه دچار تغییر می‌شوند. همچنین برخی شرایط پزشکی نیز می‌تواند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در مردان یا زنان افزایش دهد. این شرایط عبارتند از:
نارسایی کلیه
بد جذبی (جذب نابهنجار مواد خوراکی در دستگاه گوارشی)
فلج چندگانه (ام اس)
لوسمی
دیابت
پرکاری تیروئید
پرکاری غدد پاراتیروئید
رماتیسم مفاصل
درمان پوکی استخوان
برخی دارو‌های مورد استفاده برای درمان پوکی استخوان عبارتند از:
بی فسفونات‌ها
کلسی تونین
استروژن
هورمون پاراتیروئید مانند تری پاراتاید
رالوکسیفن
در پایان برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
انجام تمرینات ورزشی مانند وزنه برداری، رقص، دویدن و تنیس
مصرف کلسیم به میزان کافی
مصرف فرآورده‌های لبنی کم چرب
مصرف ماهی سالمون
مصرف کلم بروکلی و کلم
مصرف حبوبات
چای سبز
مصرف ویتامین D
منبع: مجله ستاره


انتهای پیام/

ارسال نظر