صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۳۱ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷

چگونه دارو را در ماه رمضان مصرف کنیم؟

قطع مصرف دارو و یا تغییر در میزان و زمان مصرف داروها، بدون مشورت با پزشک معالج و یا دکتر داروساز، کار نادرستی است که می‌تواند باعث بروز اختلال در روند درمان و کاهش اثر بخشی دارو‌ها شود.
کد خبر : 280078

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر فرزانه فرجیان - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب اظهار داشت: قطع مصرف دارو و یا تغییر در میزان و زمان مصرف داروها، بدون مشورت با پزشک معالج و یا دکتر داروساز، کار نادرستی است که می‌تواند باعث بروز اختلال در روند درمان و کاهش اثر بخشی دارو‌ها شود.


وی تصریح کرد: قطع خودسرانه مصرف برخی از دارو‌ها مانند دارو‌های بیماران کلیوی، دارو‌های مغز و اعصاب، دارو‌های فشار خون و صرع، کار بسیار خطرناکی است که می‌تواند عوارض ناگواری به دنبال داشته باشد.


وی در ادامه گفت: برای جلوگیری از بروز مسمومیت دارویی و یاتداخل مصرف دارو‌ها با یکدیگر، بیماران درخصوص نحوه مصرف دارو‌ها به همراه غذا و یا مصرف همزمان چندین دارو، با پزشک مشورت کنند.


فرجیان اظهار داشت: بیماران دیابتی، بیماران کلیوی، مبتلایان به آسم و یا صرع، مادران باردار و شیرده، مبتلایان به زخم‌های گوارشی حتماً باید قبل از اقدام به روزه داری، پزشک معالج خود را در جریان قرار داده و درخصوص نحوه مصرف دارو‌های خود با وی مشورت کنند.


به گزارش سازمان غذا و دارو - وی در رابطه با بیماران دیابتی، بویژه مصرف کنندگان انسولین اظهار داشت: این دسته از بیماران باید زیر نظر پزشک اقدام به روز داری کرده و روزانه در چندین نوبت بصورت منظم میزان قند و فشار خون خود را کنترل کنند.


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به طولانی بودن مدت روزه داری وکاهش میزان الکترولیت ها، آب و قند بدن، توصیه کرد: بهتر است روزه داران گرامی افطار خود را با آب، چای، سوپ سبزیجات به همراه چند عدد خرما شروع و پس از گذشت یک تا دو ساعت از افطار، نسبت به صرف شام اقدام کنند.


وی تاکید کرد: در شروع افطار باید از مصرف غذا‌های پرچرب، سرخ کردنی و حجیم اجتناب کرد و نوشیدن آب بسیار سرد نیز در ابتدای افطار باعث بروز اختلال در هضم غذاو تضعیف عمکلرد معده می‌شود.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر