صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۹ - ۲۳ تير ۱۳۹۴

فرانس‌پرس: در آستانه توافق هسته‌ای قرار داریم/ همچنان برخی اختلاف‌ها وجود دارد

ایران و گروه 5+1 امروز دوشنبه در حالی به‌دنبال دستیابی به توافقی تاریخی بر سر برنامه هسته‌ای هستند که منابع نزدیک به دو تیم هسته‌ای ایران و غرب، دستیابی به توافق را نزدیک می‌دانند.
کد خبر : 27931

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، خبرگزاری «فرانس‌پرس» نوشت: امیدواری زیادی وجود داشت که مذاکرات تا پایان هفته گذشته به‌دست آید ولی ظاهرا دستیابی به توافق برسر چارچوب‌ها و جزئیات کاری سخت است و همچنان مذاکره بر سر دو موضوع اختلافی یعنی «زمان‌بندی لغو تحریم‌ها» و «لغو تحریم تسلیحاتی ایران» ادامه دارد.


بر اساس این گزارش، منبعی دیپلماتیک و نزدیک به مذاکره‌کنندگان آلمانی روز گذشته (یکشنبه) تاکید کرد: این احتمال وجود دارد که مذاکرات با شکست روبه‌رو شود، ولی ما واقعا به دستیابی به توافق بسیار نزدیک شده‌ایم. لحظه تعیین‌کننده فرارسیده است. اگر تهران آماده برداشتن گام‌های نهایی باشد، آنگاه مذاکرات بسیار سریع به نتیجه خواهد رسید.


«لوران فابیوس» وزیر امورخارجه فرانسه روز یکشنبه تاکید کرد که من امیدوارم در حال ورود به مرحله نهایی این مذاکرات ماراتن‌گونه باشیم. من به این موضوع اعتقاد دارم.


به‌نوشته «فرانس‌پرس»، ایران و شش قدرت جهانی در تلاش برای دستیابی به توافق بلندمدتی هستند که ماهیت صلح‌آمیز برنامه اتمی ایران را تضمین کند و در مقابل تحریم‌های اعمال‌شده علیه تهران را لغو کند. ایران و قدرت‌های جهانی نتوانستند تا ضرب‌الاجل 30 ژوئن به توافق جامع هسته‌ای دست یابند و این ضرب‌الاجل را تا 13 جولای یعنی امروز دوشنبه تمدید کرده‌اند.


«پیشرفت در مذاکرات» حرف اصلی همه مذاکره‌کنندگان است ولی همچنان بر ادامه کار بر روی موضوعات باقی‌مانده تأکید می‌کنند. مقام‌های دو طرف درباره جزئیات اختلافات اظهار نظری نمی‌کنند.


طرف غربی تلاش می‌کند تا بیانیه لوزان را با قرائت خود توافقی الزام‌آور نشان دهد و بر همین اساس صحبت از محدودیت‌های 10 تا 12 ساله می‌کند اما طرف ایرانی تاکید دارد که در لوزان راه‌حل‌ها بررسی شده است و هیچ تعهد الزام‌آوری وجود ندارد. علاوه بر این، ایران تاکید کرده است که محدودیت‌های بلندمدت را به هیچ وجه نخواهد پذیرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر