صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۵ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
سرپرست واحد کرمانشاه:

انتشار کتاب باید با هدف ایجاد انگیزه انجام شود

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه چاپ و انتشار کتاب را یک علم دانست که باید با هدف ایجاد انگیزه ‌در مخاطب تولیداتش را ارائه کند.
کد خبر : 279220

محمدرضا حبیبی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا درباره سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: «به نظرم جانمایی غرفه‌های نمایشگاه بین‌المللی چندان شکل دعوت‌کننده برای مراجعان ندارد به‌طوری‌که اگر محدوده‌ها پهنه‌بندی می‌شد بسیار بهتر بود. با ورود به نمایشگاه با ده بخش کودک مواجه می‌شویم که به فاصله قابل توجهی هم از یکدیگر قرار گرفته‌اند و این برای بازدیدکننده چندان جذاب نیست.»


وی ادامه داد: «فاصله بیش از حد غرفه‌هایی چون ناشران دانشگاهی و ناشران خارجی باعث می‌شود هم زمان زیادی از بازدیدکننده گرفته شود و هم حوصله افراد سر رود.»


سرپرست واحد کرمانشاه درباره غرفه سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: «انتظار داشتم غرفه انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی بسیار جامع‌تر باشد چراکه برند ما با حضور 31 استان نشان داده می‌شود که المانی خاص دارد بنابراین می‌شد با لیبل‌گذاری کمی به جذابیت آنها توجه کرد.»


وی درباره کتاب‌هایی که از واحد استان کرمانشاه در نمایشگاه عرضه می‌شود، بیان کرد: «از واحد کرمانشاه 52 عنوان کتاب ارائه شده که از این میان 17 کتاب مربوط به سال 1396 است.»


حبیبی درباره کتاب‌های این واحد هم اظهار کرد: «ما در علوم فنی و پزشکی بسیار ضعیف هستیم اما در علوم انسانی و رشته حقوق منابع خوبی داریم. این امر دست ما را برای تشویق باز می‌گذارد که پژوهشگران را تشویق و تهییج به کار پژوهشی کنیم تا امور را تسهیل کنیم چراکه پیش از این اساتید چندان حمایت نشده‌اند.»



اصلی‌ترین دغدغه ما کارکرد کاربرد محور است


وی درباره منابع حوزه پژوهش این واحد دانشگاهی هم تشریح کرد: «اصلی‌ترین دغدغه ما کارکرد کاربردمحور است یعنی ما خواسته‌ایم کاری که انجام می‌دهیم محدود به قلم و کاغذ و وایت‌برد نباشد و گره دغدغه مردم را باز کند. ما در توسعه رشته‌ها، به نوعی رشته‌ها را مدرن و متناسب با دغدغه‌های روز کردیم برای مثال دسته‌بندی هیات علمی‌هایی برای توسعه رشته‌های بینارشته‌ای داشتیم و در فاز بعد کسانی را که کار پژوهشی در راستای تولید ثروت می‌کنند را به شدت تشویق کردیم. ما چند مرکز تحقیقات و رشد داشتیم که به حاشیه رفته بودند، بنابراین با فعال‌کردن آنها با استانداری تفاهم‌نامه‌ای نوشتیم که شاخه‌هایش سازمان فنی حرفه‌ای، ارتش، سپاه است. در این طرح مسائل و دغدغه‌های این ارگان‌ها بررسی می‌شود و گروه علمی متشکل از چند رشته راه‌های دست‌یابی به اهداف را آنالیز می‌کنند.»


دیدگاه امروز دانشگاه کیفیت است


وی درباره عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «تا یک دهه پیش موضوع توسعه دانشگاه بیشتر جنبه کمی داشته ولی دیدگاه امروز دانشگاه کیفیت است. معتقدم اگر می‌خواهیم پرچمدار علم باشیم باید سپر اول استان‌ها باشند.»


حبیبی با تاکید به اینکه واحد کرمانشاه سعی دارد در دو سال آینده چشم‌انداز خوبی ارائه کند از کشت گل محمدی به عنوان پروژه‌ای درآمدزا نام برد و افزود: «در استان کرمانشاه کشت گل محمدی را که ثروت‌زا نیز است را در شرایط آزمایشگاهی پرورش دادیم تا بعد به باغ ببریم و به ثمر ‌رسانیم. این گل حتی به لحاظ ارزی هم بازار خوبی در عراق دارد و این پروژه می‌تواند درآمدزایی خوبی داشته باشد.»


ایجاد انگیزه، اولین هدف


وی درباره جایگاه چاپ و نشر در انتقال دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «چاپ و انتشار کتاب به نظر من یک علم است و اولین هدف و رویه‌ نشر باید ایجاد انگیزه باشد یک جلد می‌تواند یک کتاب را بلند یا به زمین بکوبد هرچند محتویات آن ممکن است متفاوت باشد. ما در انبار کتابهایی داریم که میلیون‌ها تومان برایش هزینه صرف شده ولی دغدغه اولیه که همان اشتیاق برای تهیه و خواندن آن است، در آنها رعایت نشده است.»


نیاز به سامانه‌ای برای اعلام منابع و امکانات


وی گفت: «ضعف اساسی ما عملکرد جزیره‌ای است. من میکروسکوپی را با ارز پایین خریداری کرده‌ام و دانشگاه علوم پزشکی هم به دلیل عدم اطلاع از این امکان، همین میکروسکوپ را با بهایی بالاتر خریداری کرده در صورتی که اگر سامانه‌ای برای ارائه باشد هم در زمینه اقتصاد مقاومتی خوب عمل می‌کنیم، هم عملکردمان چابک‌تر می‌شود و هم در مطالبات، انگیزه ایجاد می‌کنیم.»


سرپرست واحد کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «سازمان مرکزی می‌تواند نرم‌افزاری طراحی کند و به واحدها ارائه کند تا همه چیز الکترونیکی شود. امروزه به دلیل هزینه پایین کتابهای الکترونیکی، این آثار متقاضی زیادی دارند که هم به لحاظ اقتصادی به صرفه است و هم کارها را راحت‌تر می‌کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر