صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران:

کنکور استعدادها را سرکوب می‌کند/ نسل‌سوزی با تشویق به خواندن رشته‌های مهندسی و پزشکی

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و مدیرعامل باغ کتاب، با حضور در برنامه حالا خورشید در خصوص وضعیت اشتغال در ایران، گفت: دانشگاه و مدرک رابطه مستقیم با بیکاری دارد و ما یک نسل را با تشویق به خواندن رشته های مهندسی و پزشکی سوزاندیم.
کد خبر : 279028

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیدمجید حسینی در برنامه حالا خورشید در خصوص اشتغال جوانان و معضل بیکاری، اظهار کرد: مردم ایران مهم‌ترین مشکل کشور را بیکاری، کم کاری و امنیت شغلی می‌دانند. فراموش نکنیم که آموزش و مسئله نوع سیستم آموزشی ما اثر خیلی خیلی جدی ای در اشتغال دارد.


وی یکی از دلایل اصلی وضع بد اشتغال در ایران را سیستم آموزشی در دوره قبل از دانشگاه و دانشگاه دانست و افزود: آموزش ما از پای بست ویران است. موسسه بین المللی تیمز سطح درک مطلب و مهارت‌های بچه‌ها را در کشورهای مختلف بررسی می‌کند. طبق پژوهشی سال گذشته بین ایران و 47 کشور دیگر انجام شده است ما در مهارت‌های علوم که در دوره سوم دبیرستان انجام می‌شود، چهل و سوم و در درک مطلب که در کلاس چهارم انجام می‌شود، سی و هشتم شدیم.


کنکور استعدادها را سرکوب می‌کند


حسینی با اشاره به اینکه در پایان سیستم آموزشی غولی به نام کنکور گذاشته‌ایم، تصریح کرد: قرار بوده کنکور دانشجویان را گزینش کند اما در حال حاضر استعداد بچه‌ها را سرکوب می‌کند و باعث می‌شود وضع هر روز در استعدادیابی، مهارت و اشتغال بدتر شود.


وی تاید کرد: در درس ادبیات طی 10 سال گذشته 50 برابر نمره زیر صفرمان افزایش پیدا کرده و در درس ریاضی 80 درصد افزایش پیدا کرده است و به این دلیل است که ما به بچه‌ها به جای اینکه مهارت، خلاقیت و زندگی یاد بدهیم تست یاد می‌دهیم.


حسینی ادامه داد: البته در این شرایط معلم‌ها مقصر نیستند، چرا که آن‌ها مجبورند ساختار آموزشی که برای‌شان تعریف شده است را انجام دهند.


پاسخنامه سفید در کنکور از 320 هزار نفر می‌برد!


وی با اشاره به اینکه امسال بودجه آموزش و پرورش 36 هزار میلیارد تومان است و 8 هزار میلیارد تومان هزینه کنکور می‌شود، عنوان کرد: کاغذ سفید در کنکور از 320 هزار نفر می‌برد! یعنی ساختاری که پشت سر گذاشتیم به جای اینکه به بچه‌های ما مهارت بیاموزد، باعث شده فراوانی نمره‌های بچه‌ها از ریاضی تا جغرافیا بین منفی 10 تا 10 باشد. یعنی 36 هزار میلیارد تومان هزینه می‌کنیم که بچه‌های ما به اندازه منفی 10 بفهمند.


حسینی ادامه داد: البته این هزینه را خود مردم پرداخت می‌کنند و فقط خرج حقوق کارکنان می‌شود. در صورتی که در ژاپن 165 میلیارد دلار خرج آموزش می‌شود. 3 درصد از سرانه ملی ژاپن صرف آموزش می‌شود برای اینکه ژاپن، ژاپن شود. ولی ما این همه برای آموزش هزینه می‌کنیم که این همه دانش‌آموز بروند پشت سدی به نام کنکور که پارسال از میان ان همه متقاضی فقط 40 هزار نفر پزشکی پذیرش کرد.


افزایش آموزش کمی در ایران کار اشتباهی بوده است


وی با اشاره به اینکه این روزها دیگر نمی‌توان با تحصیلات شغل پیدا کرد، افزود: باید شغل را بسازیم و راه آن فقط دانشگاه نیست. افزایش آموزش کمی در ایران کار اشتباهی بوده است. ما در ایرانیان 80 میلیون جمعیت 2640 دانشگاه داریم، در حالی که چین با بیش از یک میلیارد جمعیت، 2481 دانشگاه دارد.


حسینی گفت: در ایران سالانه با اقتصاد 400 میلیارد دلاری 233 هزار مهندس فارغ التحصیل می‌شوند در صورتی که در امریکا با اقتصاد 18 ترلیارد دلاری هم 237 هزار مهندس تولید می‌شود. ما برای این اقتصاد، اندازه آمریکا مهندس تولید می کنیم.


ما یک نسل را با تشویق به خواندن رشته‌های مهندسی و پزشکی سوزاندیم


به گفته وی برای درآمد بیشتر بچه ها را تشویق می‌کنیم، رشته های مهندسی یا پزشکی بخوانند. در حالی که استعداد و توان شخصی هستند که می‌توانند اشتغال زا باشند. ما یک نسل را با تشویق به خواندن رشته‌های مهندسی و پزشکی سوزاندیم و هنوز این کار را تکرار می‌کنیم. در 10 سال رشد شرکت‌کنندگان پزشکی ما 196 درصد افزایش پیدا کرده است. حضور در دانشگاه و خواستن این رشته فقط رسیدن به مطالبات تعداد زیادی از این افراد را به تعویق می‌اندازد.


حسینی با اشاره به اینکه سال گذشته در ایران تعداد دانشجویان لیسانس و فوق لیسانس برابر شد، تصریح کرد: در کدام کشور صنعتی خانواده‌ها بچه‌ها را تشویق می‌کنند، فقط تحصیل کنند و بعد از لیسانس، فوق لیسانس و بعد از فوق لیسانس، دکتری بگیرند؟


دانشگاه و مدرک رابطه مستقیم با بیکاری دارد


وی با بیان اینکه دانشگاه و مدرک رابطه مستقیم با بیکاری دارد، افزود: 24 درصد فارغ التحصیلان ما بیکار هستند، در حالی که دیپلمه های ما بیکار نیستند. چون دیپلم ها کارهای فنی را هم انجام می دهند و حتی با یک اتومبیل مسافر کشی می کنند. کاری که فارغ التحصیلان دانشگاهی ما حاضر نیستند انجام دهند. کسی که با ماشین کار می کند حداقل ماهی 2 میلیون و 500 هزار تومان درآمد دارد، ولی جوان فارغ التحصیل بیکار هیچ درآمدی ندارد و من می ترسم از ناامیدی ای که جوانان ما را فرا می گیرد.


حسینی راهکار برون رفت از این اتفاقات را هدایت بچه ها به سوی استعدادهای شان است دانست و گفت: نباید بچه ها به تحصیل در رشته هایی که به آن علاقه ای ندارند اجبار شوند. گرفتن مدرک در ایران دارد تبدیل به سم می شود. اگر 8 هزار میلیارد تومانی که برای کنکور هزینه می کنیم برای تولید، اشتغال و مهارت آموزی هزینه کرده بودیم الان جوانان مان بی کار نبودند.


وی بیان کرد: استعداد بچه ها برای سیستم آموزشی ما اصلا مهم نیست. فقط مهم است بچه ها در چند رشته دسته بندی شوند و به کنکور برسند و در این مرحله سیستم آموزشی ما تمام می شود. دانشگاه هم این بچه ها را به سمت اشتغال نمی برد. چون در مدرسه به سمت اشتغال نرفته اند. مدرسه محل دانش آموختن نیست. مدرسه محلی برای آموختن زندگی است. محل آموختن مهارت و کار است. در صورتی که سیستم آموزشی ما به بچه تحمل، صبر و کار جمعی یاد نمی دهد فقط تست زدن را یاد می دهند.


حسینی در پایان با اشاره به اینکه در ایران بعضی وقت ها کار باعث تحقیر است، خاطر نشان کرد: در کشورهای توسعه یافته شرایط مالی خانواده در هر شرایطی باشد بچه در سن 18 سالگی کار می کند و در کارواش کار کردن هم برای بچه ها احساس تحقیر ندارد. بچه ها باید بعد از 18 سالگی مهارت بیاموزند. ما باید در درجه اول مطالبات خانواده و بچه ها را در زمینه اشتغال کاهش دهیم. در مرحله بعد به دنبال راهکار کوتاه مدت نباشیم و در گام بعد باید بچه های ما بیاموزند هر کاری مقدس است و باید کار کنیم تا بتوانیم کشور را نجات دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
23:23 - 1398/04/29
دمت گرم دکتر مجید حسینی ....
لطفا تعداد پزشکان متخصص را زیاد کنید تا مشکلات و هزینه های درمان مرتفع شود.