صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۶ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
تحلیل گروه‌‌های هشت گانه جام جهانی 2018 روسیه؛

نبرد «اندیشه‌ها» در سرزمین «تزار‌ها»

مهم‌ترین رقابت‌های فوتبالی جهان در حالی آغاز می‌شود که 32 تیم برای آنکه بتوانند بهترین نتیجه را بگیرند با انگیزه‌های متفاوتی به مصاف یکدیگر در گروه‌های مختلف می‌روند.
کد خبر : 278539

گروه ورزشی خبرگزاری آنا - حمیدرضا نقیبی؛ در آستانه آغاز رقابت‌های جام جهانی فوتبال تحلیل‌ها در خصوص اینکه کدام تیم‌ها شانس بیشتری برای قهرمانی دارند، آغاز شده است. آلمان که در جام جهانی 2014 توانست فاتح رقابت‌ها شود در این دوره هم یکی از بخت‌های اصلی قهرمانی است. برزیل که توانست به عنوان نخستین تیم جواز صعود به این بازی ها را به دست آورد نیز یکی از بخت‌های اصلی فتح جام 21 است. تیمی که 5 بار این جام را تصاحب کرده است. اسپانیا قهرمان سال 2010 هم از نگاه بسیاری کارشناسان و مربیان برجسته جهان جزو بخت‌های اصلی قهرمانی است. فرانسه، انگلیس، آرژانتین و حتی بلژیک نیز تیم‌های هستند که از نگاه مفسران فوتبالی دنیا می‌توان روی آنها برای ایستادن در رده نخست جهان حساب باز کرد. برای آشنایی بیشتر با احتمالات و شرایط 32 تیم حاضر در جام جهانی نگاهی به وضعیت 8 گروه رقابت‌ها خواهیم داشت.


* گروه A: روسیه، اروگوئه، مصر، عربستان



روسیه میزبان بیست و یکمین دوره جام جهانی است. تیمی که افول چشمگیری در سال‌های گذشته داشته است و در یورو 2016 مفتضحانه حذف شد. روس‌ها میزبان شده‌اند تا با حمایت هواداران‌شان و استفاده احسنت از امتیاز میزبانی برای رسیدن به جمع تیم‌های پایانی حداکثر تلاش خود را انجام دهند. روسیه در گروه نسبتا خوبی قرار دارد و بازی افتتاحیه را برابر عربستان برگزار می‌کند. «استانیسلاو چرچسوف» سرمربی روس‌ها برای جاودانه شدن باید تیمش را علاوه بر صعود از گروه تا جمع 4 تیم برتر جهان برساند.


اروگوئه را می‌توان برترین تیم این گروه دانست. «اسکارتابارز» اگر چه به سختی موجبات صعود تیمش را فراهم کرد اما می‌تواند در این گروه نتایجی بگیرد که علاوه بر صعود بیانگر توانایی‌های فنی تیمش باشد. «نلوییز سوارز» و «ادینسون کاوانی» مهاجمان زهرداری هستند که توانایی فتح هر دروازه‌ای را دارند و بدون شک مهم‌ترین مهره‌های تابارز هستند.


عربستان کم شانس ترین تیم این گروه و حتی این دور ه از رقابت‌ها است. با وجود آنکه سعودی‌ها موفق شدند به عنوان تیم نخست گروه‌شان در آسیا به جام جهانی برسند اما در این دوره با مربی خوش‌فکر آرژانتینی‌شان «خوان آنتونیو پیتزی» هم روی کاغذ شانسی ندارند و مفسران حتی بخت صعود این تیم را از گروه‌شان غیرممکن می‌دانند. تیمی که بعد از جام جهانی آلمان دو دوره غایب بوده و بهترین حضورش به جام جهانی 1994 برمی‌گردد که به جمع 16 تیم برتر رسید.


مصر با هدایت «هکتور کوپر» مربی کهنه‌کار و نام آشنای آرژانتینی‌شان آماده خلق شگفتی های زیادی در این دوره است. درخشش بی نظیری که «محمد صلاح» در این فصل اروپا ارائه کرده او را نامزد برترین بازیکن سال جهان کرده و حالا در جام جهانی او می‌تواند گره‌گشای تیم «کوپر» باشد. «صلاح» این روزها عزیز مصر است و در جام جهانی می‌تواند با درخشش خود و رساندن فرعون‌ها به مراحل بالا افتخاری منحصر به فردی را برای خود رقم بزند.


* این گروه از نگاه کارشناسان یکی از ساده‌ترین گروه‌هاست و تنها اروگوئه با 3 درصد شانس هشتم قهرمانی است.


* گروه B: پرتغال، ایران، اسپانیا، مراکش



حضور اسپانیا و پرتغال در این گروه باعث شده تا بخت‌های احتمالی صعود این دو کشور باشند. اگرچه مراکش و ایران هم برای حذف شدن به روسیه نیامده‌اند. اسپانیا پس از ناکامی‌هایی که در جام جهانی 2014 و یورو 2016 داشته آمده تا ثابت کند دو قهرمانی متوالی در 2008 و 2012 یورو و قهرمانی در جام جهانی اتفاقی نبوده است. ستاره‌‌های اسپانیا در تمامی خطوط درخشیده‌اند. از «داوید دخیا» در درون دروازه، «پیکه» و «راموس» در خط دفاعی، «اینیستا»، «داوید سیلوا» و «فابرگاس» در خط میانی و «ایسکو»، «موراتا» و «دیگو کاستا» در خط حمله، همگی در شرایطی هستند که باعث شده‌اند مرکز مطالعات فیفا «لاروخا» را بخت اول قهرمانی بداند.


تیم فوتبال پرتغال هم در قامت قهرمان یورو 2016 وارد جام می‌شود. تیمی که با نمایش نه چندان دلپذیر قهرمان این مسابقات شد و حالا با اتکا به فوق‌ستاره‌ای به نام «کریستیانو رونالدو» آمده تا دست به کار بزرگی بزند و عنوانی بهتر از سومی جهان در سال 1966 به دست آورد. سلسائو یکی از 10 تیمی است که بخت آن را دارد که در جام جهانی به قهرمانی برسد. علاوه بر «رونالدو»، «آندره سیلوا» و «ویلیام کاروالیو» نیز می‌توانند بازیکنانی باشند که به تیم‌شان برای رسیدن به اهداف عالیه کمک ویژه‌ای کنند.


مراکش تیمی است که از نگاه کارشناسان شانس سومی را در این گروه دارد. شاگردان «اروه رنارد» فرانسوی به سختی گل می‌خورند و این موضوع هوداران مراکشی را امیدوار کرده تا شاهد صعود تیم ملی کشورشان به مرحله بعدی باشند. «مهدی بن عطیه» ، «حکیم زیخ» و «خالد بوعطیب» ستاره‌های مراکش در جام جهانی هستند. این تیم در انتخابی جام جهانی ساحل عاج و گابن اوبامیانگ را بدون دریافت گل خورده حذف کرد و این موضوع بیانگر دشواری‌ها این گروه است.


شاگردان «کارلوس کی‌روش» بخت آخر صعود گروه D هستند. این در حالی است که ایران دومین تیمی بود که مجوز صعود به جام جهانی را به دست آورد اما فقدان بازیکن در تیم‌های مطرح اروپای شانس ایران را در میان تیم‌های برتر جام پایین آورده است. «علیرضا جهانبخش»، «سردار آزمون»، «سامان قدوس» و «اشکان دژآگه» ستاره‌‌های شاهزاده‌های پارسی هستند. اینکه تیم کی‌روش در چند سال اخیر بهترین تیم آسیا بوده، طلسم صعود این تیم را احتمال دارد بشکند. ایران اگر در بازی اول بتواند برابر مراکش برنده شود، آن‌وقت می‌تواند به صعود امیدوار باشد. باید دید «کی‌روش» که علاقه‌مندی زیادی داشته تا شاگردانش در تیم‌های خارج از ایران بازی کنند و تا حدود زیادی هم به این خواسته خود رسیده، خالق اتفاقی غیرممکن می‌شود و ایران را از گروه مرگ نجات می‌دهد یا اینکه خیلی زود چمدان‌های شاهزاده‌های پارسی به سوی تهران بسته می‌شود.


* صعود یکی از تیم‌های ایران و مراکش از این گروه می‌تواند شگفتی این دوره از رقابت‌ها باشد چرا که اسپانیا و پرتغال بخت زیادی برای قرار گرفتن در میان 8 تیم پایانی را دارا هستند.


* گروه C: فرانسه، استرالیا، پرو، دانمارک



بدون تردید مدعی اول صعود از این گروه فرانسه است. تیمی که مملو از ستاره است و «دیدیه دشان » با وجود این مهره‌ها تیمش را برای قهرمانی وارد رقابت‌ها می‌کند. کاری که در یورو 2016 نتوانست انجام دهد و درفینال مغلوب پرتغال شد. حالا خروس‌ها آمده‌اند تا پس از 20 سال بار دیگر فاتح جام جهانی این بار در روسیه شوند. برترین باشگاه‌های اروپا جایگاه ستارگان فرانسوی است. «آنتوان گریزکمان»، «کیلیان ام‌باپه»، «پل پوگبا»، «عثمانه دمبله»، «آنتونیو مارسیال»، «اولیویه جیرود»، «رافائل واران»، «ساموئل اومتیتی»، «بلیس ماتوئیدی» و .... نفراتی هستند که نشان از توپ پر خروس‌ها در این دوره دارد. کارشناسان معتقدند فرانسه در گروه آسانی قرار گرفته است و حریفانش نمی‌توانند در دور مقدماتی مشکل چندانی برایش ایجاد کنند.


دانمارک می‌تواند دومین مدعی صعود گروه C قلمداد شود. تیمی که صعودی جذاب را به روسیه تجربه کرد. آنها در دور رفت مقدماتی اروپا دور از انتظار ظاهر شدند اما در دور برگشت پیروزی‌های متوالی را تجربه کردند تا به مرحله پلی‌‌آف برسند و با حذف ایرلند جنوبی کلید صعود را دریافت کنند. «ایج هاردی» بیشتر از آنکه روی ستاره‌ای حساب باز کند، روی کار تیمی‌اش اتکا کرده است. «کاسپر اشمایکل» و «کریستیان اریکسن» نامدارترین بازیکنان دانمارک به شمار می‌روند. مصاف شاگردان «هاردی» با «پرو» که در روز نخست بازی‌های این گروه برگزار می‌شود نبرد اصلی نام گرفته است. وایکینگ‌ها اگر از پرو بگذرند، می‌توانند به صعود بیش از همیشه امیدوار باشند، چرا که در روز آخر باید با فرانسه بازی کنند.


«ریکاردو گارسیا» پس از مدت‌ها پرو را به جام جهانی رسانده است. از تیم وی به عنوان شانس سوم صعود از این گروه نام برده می‌شود اما «گارسیا» به رغم آنکه چهره شاخصی در تیمش ندارد بسیار امیدوار است تا بتواند با شاگردانش صعود به مرحله بالاتر را ببیند. پرویی‌ها بعد از 9 دوره بار دیگر به جام جهانی برگشته‌اند اما این بخت را دارند تا در روز نخست از دانمارک 3 امتیاز بگیرند تا اگر به فرانسه هم باختند در روز پایانی برابر استرالیا آماده برتری و صعود به دور بعد شوند.


استرالیا با «برت ون‌مارویک» هلندی برای راهیابی به مرحله بعدی نا امید نیست اما از نگاه مفسران دنیای فوتبال کمترین بخت را در این گروه دارد. تیمی که به عنوان بهترین تیم سوم قاره آسیا توانست با عبور از هندوراس در پلی‌آف مجوز صعود به روسیه را بگیرد حالا برای آنکه از مرحله انتخابی به حذفی برود باید فراتر از انتظار ظاهر شود. بزرگترین مشکل کانگوروها این است که آنها در تغییر نسل موفق نبوده‌اند و هنوز هم بازیکنان کهنه‌کاری نظیر تیم «کیهیل» هستند که عامل موفقیت تیم‌شان می‌شوند.


* 3 پیروزی را برای فرانسه می‌توان تخمین زد. دانمارک و پرو با اهدافی متفاوت برای دومی تلاش می‌کنند و استرالیا می‌تواند امیدوار باشد که تیم چهارم گروه نباشد.


*گروه D: آرژانتین، ایسلند، نیجریه، کرواسی



حضور «لیونل مسی» در تیم ملی آرژانتین یعنی اینکه باید روی این تیم به عنوان یکی از مدعیان قهرمانی حساب باز کرد. «خورخه سامپائولی» مربی نام آشنای آلبی‌سلسلته به این نکته اذعان دارد که باید تیمش را به گونه‌ای بچیند که «مسی» بتواند با هنرنمایی‌هایش تیمش را تا رسیدن به جام هدایت کند. البته که آرژانتین اگر در گروه مرگ قرار نداشته باشد، در گروهی مشابه آن است. فاتح دو دوره جام جهانی که در 2014 برزیل در وقت‌های تلف شده جام را به ژرمن‌ها داد، این بار علاوه بر مسی با ستارگان دیگر خود یعنی «سرخیو آگوئرو»، «گونزالو هیگواین»، «آنخل دی‌ماریا»، «دیگو پروتی»، «نیکولا اوتامندی»، «مارکوس روخو» و ... به دنبال آن است تا برای قهرمانی خیز بردارد.


کرواسی مجموعه‌ای از بازیکنان مستعد را در ترکیب خود دارد و این موضوع به سود «زلاتکو دالیچ» سرمربی‌شان است. آنالیزورهای برجسته جهان بر این باورند که کروات‌ها به رغم وجود آرژانتین در گروه‌شان توانایی آن را دارند تا به عنوان تیم نخست راهی مرحله بعد شوند. «ایوان راکیتیچ»، «لوکا مودریچ»، «متئو کواچیچ» و ... نفراتی هستند که «دالیچ» با آنها می‌تواند برای هر حریفی خطرآفرین باشد. البته نباید فراموش کرد که در انتخابی جام جهانی کروات‌ها به ایسلند باختند و از مرحله پلی‌آف به روسیه می‌آیند. با این حال تیم سوم 1998 فرانسه با رشد بالایی که ستارگانش در تیم‌های‌شان داشته‌اند، شانس دوم صعود از گروه D هستند.


ایسلند برای اولین بار به جام جهانی آمده است. همان اتفاقی که در یورو 2016 برای نخستین بار برایش رقم خود و این تیم توانست به جام ملت‌های اروپا بیاید. استراکارنیرها در یورو موفق شدند انگلیس را هم حذف کنند اما در یک‌چهارم حریف فرانسه نشدند. مردان یخی اروپا به عنوان یکی از سرگروه‌های این قاره به روسیه آمده‌اند و بارها به این نکته اعتراض کرده‌اند که نباید به همراه نیجریه شانس های سوم صعود از گروه‌شان شمرده شوند. «هیمیر هالگریمسون» با شاگردانش برای خلق شگفتی به میدان آمده است و با وجود آنکه بازیکن نامدار در تیمش دیده نمی‌شود اما به سخت‌کوشی شاگردانش ایمان دارد. به خصوص اینکه آب و هوای روسیه به آب و هوای کشورش نزدیک است.


عقاب‌های برتر جوان‌ترین تیم حاضر در روسیه خواهند بود. نیجریه از نیروی جوانی مناسبی بهره می‌برد و دوندگی بالای بازیکنانش می‌تواند به «گرنات روئر» سرمربی این تیم انگیزه‌ای دوچندان برای چینش ترکیب اصلی‌اش بدهد. عقاب‌ها در انتخابی جام جهانی باختی را تجربه نکردند و شرایط خوبی برای مصاف با حریفان دارند. شاید نویکتور موزس» و «کلچی ایهیناچو» را بتوان چهره‌های سرشناس نیجریه دانست اما باید این واقعیت را پذیرفت که عقاب‌ها به هیچ‌کدام از حریفان خود تخفیف نمی‌دهند و بخت بالایی برای رسیدن به مرحله حذفی دارند.


* تمامی بازی‌های این گروه جنگی برای صعود است و هیچ دیدار نبرد اصلی نیست. آرژانتین نمی‌تواند این تصور را داشته باشد که تیم اول می‌شود و کرواسی نباید قاطعانه از صعود حرف بزند. احتمال آنکه ایسلند و نیجریه راهی مرحله حذفی شوند، نیز محتمل است.


* گروه E: برزیل، صربستان، کاستاریکا، سوئیس



برزیل تنها تیمی است که در تمامی ادوار جام‌جهانی حاضر بوده و 5 قهرمانی، 2 نایب قهرمانی و 2 سومی بهترین عملکرد این تیمدر این دوره‌ها بوده است. طلایی‌پوشان آمریکای جنوبی این بار برای قهرمانی اسب‌شان را زین کرده‌اند. آنها اولین تیمی بودند که پس از روسیه میزبان که حضورش در مسابقات قطعی بود، جواز صعود به جام جهانی را گرفتند و از نگاه کارشناسان مطرح دنیا و مجلات معتبر فوتبالی یکی از مستعدترین تیم‌ها برای قهرمانی در جام 21 هستند. «تیته» سرمربی سلسائو در فهرست تیمش نام بازیکنانی را می‌بیند که هر مربی آرزو داشت چنین مهره‌هایی در ترکیب تیمش داشته باشد. «نیمار»، «گابریل ژسوس»، «روبرتو فیرمینیوم، «فیلیپ کوتینیو»، «مارسلو»، «دنی آلوز»، «تیاگو سیلوا»، «پائولینیو»، «کاسمیرو»، «داگلاس کاستا»، «ویلیان» و .... بخشی از بازیکنانی هستند که آماده‌اند تا شادی را به هواداران بی‌شمارشان در سرتاسر جهان هدیه کنند. البته برزیل با حضور سوئیس که تیمی موفق بوده کمی باید با احتیاط بازی‌ها را شروع کند. برد برزیل برابر سوئیس در روز نخست می‌تواند گویای آن باشد سلسائو تا چه اندازه مصمم به فتح جام ششم است.


سوئیس تحت هدایت «ولادیمیر پتکوویچ» بخت دوم صعود از گروه پس از برزیل است. ساعت‌سازها به عنوان بهترین تیم دوم از گروه‌شان در مرحله انتخابی به جام جهانی رسیدند. آنها در دوره قبل توسط آرژانتین حذف شدند اما این دوره شرایط بهتری دارند. «گرانیت ژاکا» و «استفان لیش‌اشتاینر » نامدارتدین بازیکنان سوئیس هستند. شیرینی‌فروش‌ها تبحر خاصی در پیروزی برابر تیم‌های متوسط دارند و این هنر می‌تواند به آنها در صعود به مرحله بعدی کمک کند.


تیم اول منطقه کونکاکاف در دور انتخابی حالا در گروهی قرار گرفته است که برای صعود راه دشواری دارد اما «اسکار رامیرز» که توانسته تیوکس‌ها را به عنوان تیم نخست منطقه‌اش به روسیه ببرد، بسیار امیدوار است که با شاگردانش پس از برزیل بتواند به دور بعدی راه پیدا کند. نکیلور ناواس» و «برایان رویز» سرشناس‌ترین بازیکنان کاستاریکا هستند. تیمی که در 2014 برزیل در یک چهارم نهایی در ضربات پنالتی قافیه را به هلند باخت و در این دوره امیدوار است بتواند نتایجی بهتر را به دست آورد.


چهارمی در سال 1962 شیلی بهترین عنوان صربستان در تاریخ جام جهانی است. آنها در جام جهانی 2014 برزیل غایب بودند ولی به عنوان صدرنشین از مرحله انتخابی واجد شرایط حضور در روسیه شدند. «ملادن کرستاییچ» هدایت تیمی را برعهده دارد که میانگین سنی بالایی دارد ولی شاید هیمن تجربه بتواند به عقاب‌های سفید کمک کند تا مجوز صعود به دور بعدی را به دست آورد. «الکساندر کولاروف»، ننمانیا ماتیچ» و «نمانیا ماکسیموویچ» بازیکنانی هستند که در جام جهانی می‌توانند عواما صعود صربستان در گروه دشوارش باشند.


* صعود برزیل و سوئیس به خوبی و زیبایی محتمل‌ترین اتفاقی است که در این گروه می‌تواند شکل بگیرد.


* گروه F: آلمان، مکزیک، سوئد، کره‌جنوبی



پس از قهرمانی ژرمن‌ها در جام جهانی 2014 برزیل این تصور می‌رفت که آنها نتوانند دوران طلایی‌شان را استمرار بخشند اما آلمان‌ها کماکان یکی از بهترین تیم‌های فوتبال جهان هستند. مانشافت‌ها 4 بار قهرمان و 4 بار نایب قهرمان شده‌اند و قهرمانی در این دوره آنها را داری سند پرافتخارترین تیم جهان خواهد کرد. در تیم «یواخیم لوو»، «مانوئل نویر»، «مارک آندره ترشتگن»، «ژروم بواتنگ»، نمت هوملس»، «جاشوا کیمیچ»، «تونی کروس»، «یوهان دراکسلر»، نسامی خدیرا»، «لروی سانه»، «ماریو گومز» و «ساندرو واگنر» نفراتی هستند که آماده‌اند تا قهرمانی در جام جهانی را رقم بزنند.


مکزیک یکی از تیم‌های با سابقه جام جهانی است که سابقه دو میزبانی را در این رقابت‌ها دارد. در همان دو دوره هم بهترین نتایج آنها رقم خورد و توانست به جمع 8 نیم برتر مسابقات راه پیدا کند؛ مسابقاتی که در سال‌های 1970و 1986 برگزار شد. آزتک‌ها برای حضور در روسیه با مشکل چندانی مواجه نبودند اما سنگینی سایه کاستاریکا را همواره حس کردند و نهایتا به عنوان تیم دوم مجوز پانزدهمین حضور را در جام جهانی تبه دست آوردند. مکزیک در گروهی قرار دارد که قهرمان دوره قبل و یکی از آماده‌ترین تیم‌های این دوره در آن حاضرند. با این حال آنها برای تفریح به روسیه نیامده‌اند و هدف‌شان آن است که بتوانند بالاتر از سوئد و کره‌جنوبی جدی‌ترین رقیب مانشافت‌ها در گروه F باشند. سرمربی ال‌تری، «خوان کارلوس اوسوریو» کلمبیایی است. سرمربی که با صعود به عنوان تیم دوم کونکاکاف مورد هجمه رسانه‌ها و هواداران مکزیکی قرار گرفت و برای همین با برنامه مدونی قصد دارد با تیمش نتایجی درخشان را به‌دست آورد. «گیرمو اوچوا»، «آندرس گواردادو»، نهکتور مورنو»، «خاویر هرناندز» و «هکتور هررا» می‌توانند کلیدی‌ترین بازیکنان «اوسوریو» در جام جهانی باشند تا آزتک‌ها بتوانند زمان بیشتری را در روسیه سپری کنند.


سوئد قاتل ایتالیا قهرمان 4 دوره جام جهانی در دور انتخابی بود. حالا قاتلین آتزوری در روسیه هستند و می‌خواهند با قدرت بازی‌ها را شروع کنند. اینکه در گروه F میان مکزیک و سوئد کدام تیم پس از آلمان شانس صعود دارد مسئله‌ای مورد مناقشه میان کارشناسان و علاقه‌مندان به فوتبال در سایت‌‌های معتبر دنیاست اما بدون تردید شاگردان «یان اندرسون» آمده‌اند تا اجازه صعود را از آزتک‌ها بگیرند و حتی برابر آلمان‌ها نیز با قدرت به میدان بروند. سوئد در دور انتخابی هلند را هم حذف کرد و از آمادگی بسیار خوبی برخوردار است. آنها که سابقه دومی و سومی جهان را در 1958 و 1994 دارند، بدون شک از همه توان خود استفاده می‌کنند تا بهترین نتایج را بگیرند. غیبت در 2010 آفریقای جنوبی و 2014 برزیل باعث شده تا سوئدی‌ها برای مطرح ماندن تلاش کنند تا مراحل بالای جام 21 در روسیه باقی بمانند. اگر نبود «زلاتان ابراهیموویچ» در جام جهانی می تواند در کار سوئدی‌ها تاثیر بگذارد اما «نامیل فورسبرگ» بدون شماره 10 نامدار خود هم می‌تواند با مدیریت تیم در میانه میدان امیدها را برای هواداران زنده نگه دارد.


کره‌جنوبی که در 9 دوره اخیر مشتری آسیایی دائمی جام جهانی بوده، به دلیل آنکه در حال پوست‌اندازی است، شانس زیادی برای درخشش در رقابت‌های این دوره را ندارد. پسرهای آسیایی به سختی از گروهی که ایران در آن آقایی کرد مسافر روسیه شدند و حالا با «شین تائه یونگ» که مربی صاحب سبکی در فوتبال جهان نیست در روسیه به دنبال نتایجی آبرومند است. «سون هیونگ مین»، «کو جا چئول»، نکی سونگ یئونگ» و «وون چانگ هونگ» معدود ستاره‌هایی هستند که می‌توانند در روسیه برای تیم ملی کشورشان بدرخشند. جنگجوهای «تائه‌گوک» برای آنکه نشان دهند ضعیف‌ترین تیم گروه F نیستند باید قبل از دیدار با آلمان در روز پایانی دیدارهای گروه‌شان، مقابل سوئد و مکزیک با امتیاز از زمین خارج شوند.


* آلمان شاید در دور روز اول در بدترین حالت برابر مکزیک و سوئد بیش از 2 امتیاز نگیرد اما با پیروزی برای کره‌جنوبی صعود می‌کند، روزی که آزتک‌ها و وایکینگ‌های زرد برای صعودهمه زورشان را می‌زنند. روی کاغذ صعود آلمان به عنوان صدرنشین و سوئد به عنوان تیم دوم محتمل‌ترین پیش‌بینی است.


* گروه G: بلژیک، پاناما، تونس، انگلیس



اگر شاگردان «روبرتو مارتینز» قهرمان جام جهانی شوند، نباید تعجب کرد. تیمی که در دور انتخابی از 10 بازی 28 امتیاز گرفت و با انبوهی از ستاره‌های جهان به روسیه آمده است. فهرست تیم بلژیک مملو از چهره‌های نامدار است و بی دلیل نیست که آنها در سید یک قرعه‌کشی جام جهانی قرار داشتند. شیاطین سرخ در 2014 برزیل و یورو 2016 فرانسه بر اثر کم تجربگی فرصت حضور در جمع 4 تیم برتر جهان را از دست دادند اما این دوره آمده‌اند تا راندمان کاری بهتری را ثبت کنند. «سیمون مینیوله»، «ویسنت کمپانی»، «یان ورتونگن»، «توماس ورمالن»، «کوین دی‌بروینم»، «مائورو فلینی»، «راجا ناینگولان»، «موسی دمبله»، «ادن هازارد»، «رولو لوکاکو»، «دریس مرتنس» و «میچی باتشوایی» چکیده‌ای از جمله ستاره‌های بلژیک هستند که در بهترین باشگاه‌های اروپایی حضوری درخشان دارند. در این بین «دی‌بروین»، «هازارد» و «لوکاکو» که رکورد گل ملی کشورش را شکست نفراتی هستند که می‌توانند کاری کنند که شیاطین سرخ به عنوان تیم نخست حتی بالاتر از انگلیس به مرحله حذفی برود و از آنجا اهداف مهم‌تری را نشانه برود.


سه‌شیرها یکی از تیم‌های پرطرفدار حاضر در روسیه هستند. آنها تنها تیمی هستند که به واسطه لیگ برتر قدرتمندی که دارند هیچ کدام از بازیکنان‌شان در خارج از کشورشان بازی نمی‌کنند. تنها قهرمانی انگلیس در 1966 بوده و چهارمی 1990 هم دیگر حضور آنها در جمع 4 تیم برتر جهان بوده‌ است. آنها این بار با «گرت‌ساوت‌گیت» به دنبال تکرار قهرمانی 1966 در پنجمین جام جهانی قرن 21 هستند. اتفاقی که پس از 52 سال رسیدن به آن دور از دسترس نیست. «رحیم استرلینگ»، «جسی لینگارد»، نمارکوس راشفورد»، «هری کین»، ندله علی»، «آدام لالانا»، «جوردن هندرسون»، «جان استونز» و «کیل واکر» از ستاره‌هایی هستند که می‌توانند برای سه‌شیرها در جام جهانی بدرخشتند و تیم‌شان را به اتفاقی کم نظیر برسانند. بسیاری معتقدند نبرد روز پایانی انگلیس با بلژیک قهرمان گروه G را مشخص می‌کند.


«هرنان داریو گومز» سرمربی محبوب پانامایی‌ها که برای اولین بار این تیم را به جام جهانی رسانده است اعلام کرده که تیمش برای کسب تجربه به روسیه می‌رود. پاناما که با حذف آمریکا توانسته از منطقه کونکاکاف خود را به جمع برترین تیم‌های جهان برساند به خوبی می‌داند که در این گروه شانسی برای صعود ندارد و شاید همه تلاش این تیم برای سوم شدن است. کاری که باید در روز پایانی برابر تونس انجام دهد. شکست 6 بر صفر در دیدار دوستانه برابر تونس و باخت به ایران در بازی تدارکاتی گویای آن است که پاناما برای آنکه در جام جهانی با شکست‌های سنگینی مواجه نشود باید تلاش بیشتری کند. تیمی که در ‌تیم‌های معتبر اروپایی بازیکنی ندارد و در ویترین 2018 روسیه می‌تواند بیشتر در فوتبال مطرح شود.


تونسی‌ها پس از 12 سال غیبت با «نبیل معلول» به جام جهانی بازگشته‌اند و می‌خواهند در گروه سختی که قرار گرفته‌اند همه تلاشش را برای صعود انجام دهند. عقاب‌های کارتاژ دوست دارند که اتفاقی عجیب را رقم بزنند اما عبور از بلژیک و انگلیس خیلی بعید است. البته که اگر تیم «نبیل» معلول بتواند در دو بازی نخست با حداقل امتیاز از زمین خارج شود آن وقت برتری برابر پاناما می‌تواند صعودی فراموش نشدنی را برای آنها رقم برند. «فرجانی ساسی»، «محمد امین بن عمر»، «یوسف المساکنی» و «وهبی الخزری» بازیکنانی هستند که می‌توانند در روسیه از عوامل درخشش عقاب‌های کارتاژ باشند.


* بلژیک و انگلیس برای صعود از این گروه کار دشواری ندارند اما مشکل اصلی این است که پیش بینی سرگروه اصلا آسان نیست. پاناما و تونس برای راهیابی به دور بعدی بختی ندارند اما دوست هم ندارند خیلی زود تسلیم شوند.


* گروه H: لهستان،سنگال، کلمبیا، ژاپن



«آدام ناوالکا» تیم ملی لهستان را احیا کرده و با این تیم در یورو 2016 بدشانسی آورد که در ضربات پنالتی مغلوب پرتغال قهرمان آن مسابقات شد. «ناوالکا» در انتخابی 2018 تیمش را سرگروه کرد و توانست در سید یک قرعه‌کشی جام جهانی قرار بگیرد. حالا او با ستارگانی چون «رابرت لواندوفسکی»، «وویتخ شزنی»، «کامیل گلیک» و «گرژگوژ کریچوویاک» به دنبال افتخاری جدید برای خودش است. عقاب‌های سفید برای صعود به مرحله بعدی کار نسبتا دشواری دارند چرا که تیم‌های مقابل او مدعیانی سرسخت هستند. کلمبیا، سنگال وژاپن به سادگی مغلوب نمی‌شوند و باید دید سخت‌کوشان لهستان چگونه اسباب صعودشان را تهیه می‌کنند.


کلمبیا در جام جهانی برزیل تا جمع 8 تیم برتر جهان آمد و این بار هم بدش نمی‌آید آن موفقیت را تکرار کند و چه بسا به جایگاه بهتری هم برسد اما این تیم در دور انتخابی خیلی عالی نبود. آنها با «خامس رودریگز»، «رادامل فالکائو»، «یری مینا»، «کارلوس باکا» و «داوید اوسپینا» که آماده‌تر از سایر هم تیمی‌های‌شان هستند، تحت هدایت «خوزه پکرمن» با تجربه همه امیدشان این است که عملکردی فراتر از انتظارات ارائه دهند. کلمبیا پس از برزیل، آرژانتین و اروگوئه چهارمین قدرت آمریکای جنوبی به شمار می‌رود. تب زرد برای آنکه بتواند بهتر از گذشته عمل کند باید بهتر از گذشته باشد. این آخرین جام جهانی «پکرمن» است و مرد کهنه‌کار آرژانتینی برای آنکه با قهوه‌ها افتخاری فراموش نشدنی را رقم بزند باید همه داشته‌های فوتبالی خود را نشان دهد.


«علیو سیسه» برای دومین بار سنگال را به جام جهانی رسانده است تا در کنار «برونو متسو»فرانسوی تنها مربیانی باشند که با این کشور آفریقایی به جمع برترین تیم‌های جهان آمده‌اند. سنگال در 2002 کره و ژاپن تا جمع 8 تیم برتر جهان رسید ولی این دوره با توجه به شناختی که از این کشور وجود دارد حریفان حساب شده به مصاف آنها می‌روند. «کالیدو کولی‌بالی»، «کیتا بالده»، «شیخو کویاته» و «سادیو مانه» ستاره‌های سنگال هستند که در کنار دیگر بازیکنان باید تلاش کنند تا صعود از گروه برای‌شان مسجل شود. شانس قهرمانی آنها در روسیه یک به 150 است و بعید به نظر می‌رسد که شیرهای ترانگا بتوانند همچون 2002 شگفتی‌آفرین شوند.


سامورایی‌های آبی آمده‌اند تا ثابت کنند برترین تیم قاره کهن هستند. آنها به عنوان تیم اول گروه در دور انتخابی راهی جام جهانی شده‌اند و حالا برای آنکه در جمع تیم‌های برتر جهان نامی مطرح باقی بمانند برای برترین بودن همه تلاش خود را خواهند کرد. «آکیرا نیشینو» که سرمربی ژاپنی‌هاست برای آنکه در کشورش نامی ماندگار شود باید اسباب صعود از گروه را فراهم کند. تفسیرها در خصوص شانس صعود ژاپن به مراحل بالاتر این است که آنها یا از گروه H به دور بعدی صعود می‌کنند و یا اینکه تیم چهارم گروه می‌شوند. «کیسوکه هوندا»، «یوگی کوبایاشی»، «ریوتو موریوکا» و «شینجی اوکازاکی» را می‌توان بازیکنان موثر سامورایی‌ها دانست. باید دید آنها این توانایی را دارند تا به تیم‌شان برای صعود به دور نهایی کمک کنند یا اینکه نیپون‌ها خیلی زود با جام وداع می‌کنند.


* پیش‌بینی‌ها بر این است که کلمبیا تیم اول گروه می‌شود و لهستان در رده دوم قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر