صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ناسا هشدار می‌دهد:

موشک‌های اسپیس‌ایکس جان انسان را به خطر می‌اندازند

مشاوران ناسا هشدار داده‌اند که کمپانی اسپیس‌ایکس از موشک‌های ناامنی استفاده می‌کند که می‌توانند جان انسان‌ها را به خطر بیاندازد و خسارت‌های جبران‌ناپذیری وارد کنند.
کد خبر : 278431

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، ناسا کمپانی فضایی ایلان ماسک را به استفاده از موشک‌هایی با فرآیندهای سوختی ناامن متهم کرد.


اسپیس‌ایکس در تلاش برای ساخت موشک‌های «فالکون 9» قوی‌تر، قصد دارد سوخت موشک‌های خود را در دمای منفی 340 درجه فارنهایت نگه دارد. این امر باعث می‌شود که اندازه سوخت، ساخته شده از اکسیژن مایع و نفت سفید تصفیه‌شده، کاهش یابد و مقدار بیشتری سوخت در موشک جا بگیرد.


طی فرآیند سوخت‌گیری، دمای اکسیژن مایع افزایش می‌یابد و می‌سوزد. حالا ماسک قصد دارد برای حفظ مزایای دمای نزدیک به انجماد و اجتناب از سوختن بیش از اندازه، سوخت‌گیر موشک را پس سوار شدن فضانوردان به آن انجام دهد.


این ایده توسط تیم مشاوران ناسا رد شد؛ به اعتقاد آنها این ایده برخلاف معیارهای ایمنی بوسترهایی است که برای بیش از 50 سال از آنها استفاده شده است.


جان مولهولند، مدیر برنامه پروژه تجاری «کاوش فضایی بوئینگ»، می‌گوید: «این فرآیند که سوخت‌گیری بارگیری و رفتن نام دارد، همیشه باعث ناراحتی ناسا می‌شود».


وی در ادامه افزود: «با پیش گرفتن این روش با خطرات ایمنی مواجه می‌شویم که هیچ وقت نمی‌توانیم با آنها کنار بیاییم. بارگیری سوخت فسیلی متراکم‌شده، شرایط ذاتا پایداری ندارد».


در سال 2016، اسپیس‌ایکس یکی از موشک‌های فالکون 9 خود را در انفجار از دست داد چراکه شاتل در حال سوخت‌گیری بود.


پس از این اتفاق اسپیس‌ایکس بیانیه‌ای را منتشر کرد که ادعا می‌کرد این انفجار ناشی از جدا شدن یک مخزن تحت فشار هلیوم سرد رخ داده است.


این جداسازی وقتی اتفاق افتاد که اکسیژن مایع به محفظه آلومینیوم و لاینر فیبر کربن نشت کرده بود.


خوشبختانه کسی سوار موشک نبود اما این انفجار ماهواره 200 میلیون دلاری فیس‌بوک، که قرار بود توسط اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب شود، را نابود کرد.


به گفته متخصصان سوخت‌گیری یک موشک تنها نیم ساعت طول می‌کشد که نسبتا سریع است.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر