صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

پادکست

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۶ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی:

90درصد کودکان 6 ساله دچار پوسیدگی دندان هستند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: حدود 90درصد کودکان 6ساله ایرانی دچار پوسیدگی دندان بوده و به طور متوسط دارای 5 دندان شیری پوسیده هستند و فقط 0.4 درصد از نوجوانان 15ساله فاقد پوسیدگی و دارای دندان‌های کاملا سالم هستند.
کد خبر : 277890

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمدحسین خوشنویسان، دندانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه برگزاری همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، اظهار کرد: موضوع سلامت دهان و دندان ابعاد وسیعی دارد. در تعریف سازمان بهداشت جهانی، فردی کاملا سالم تلقی می‌شود که از نظر فیزیکی، روحی، اجتماعی و ... در سلامت کامل باشد. به عبارت دیگر، اگر فردی از تمام جهات سالم باشد اما دهان و دندان‌های سالمی نداشته باشد، این شخص طبق تعریف، فرد سالمی محسوب نمی‌شود.


وی افزود: میزان شیوع پوسیدگی دندان در کشور ما بسیار بالا بوده و به یک اپیدمی تبدیل شده است. حدود 90 درصد کودکان 6 ساله دچار پوسیدگی دندان‌های شیری هستند. در این گروه سنی کودکانی که هیچ مشکلی در دهان خود ندارند فقط حدود 12 درصد بوده و بقیه افراد از سلامت کامل دندان‌ها برخوردار نیستند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: اگر شاخص بین‌المللی سلامت دهان برای کودکان 12ساله را در نظر بگیریم، آمار پیمایش کشوری ما در سال 91 نشان می‌دهد که 27.4 درصد از این کودکان فاقد دندان‌های پوسیده هستند. اما با گذشت 3سال، حدود 27درصد از این دندان‌های سالم دچار پوسیدگی می‌شوند، به نحوی که فقط 0.4 درصد از نوجوانان 15 ساله دارای دندان‌های سالم هستند. این آمار همچنین نشان می‌‌دهد که با افزایش سن، به دلیل کمبود آگاهی و عدم انجام مراقبت‌های فردی لازم، اغلب دندان‌ها یکی پس از دیگری دچار پوسیدگی می‌شوند.


خوشنویسان گفت: آمار ملی نشان می‌دهد که وضعیت سلامت دهان در افراد سالمند به مراتب بدتر شده به نحوی که به طور متوسط از 32 دندان، حدود 25 دندان سالمندان کشور پوسیده و یا کشیده شده، به نحوی که بیش از 50 درصد افراد سالمندان کشورمان دچار بی‌دندانی کامل هستند.


وی همچنین تصریح کرد: اگر ما هیچ مداخله‌ایی انجام ندهیم، این مشکلات پیوسته در سطح جامعه افزایش خواهد یافت و شاخص بی‌دندانی کامل را بیش از پیش افزایش خواهد داد. البته مساله به اینجا هم ختم نمی‌شود، زیرا بیماری‌های دهان دارای ارتباط مستقیم با بیماری‌های سیستمیک بوده و از این طریق بار بیماری‌های دهان را تا 20 برابر افزایش می‌دهد.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: بر اساس پژوهش‌های انجام شده اگر فردی دچار بیماری‌‌های دهان به خصوص بیماری‌های لثه شود، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی، ارتریت روماتوئید و در خانم‌های باردار خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کم‌ وزن می‌تواند افزایش یابد. بنابراین با اهمیت دادن به سلامت دهان و انجام مراقبت‌های فردی لازم می‌توان بخش قابل توجهی از تخت بیمارستان‌ها را خالی کرد.


وی در پایان گفت: حدود 2 سال است که در کشور ما طرح تحول سلامت دهان در حال اجراست و امیدواریم از این طریق بتوانیم خدمات مناسبی را در راستای ارتقاء سلامت دهان و به تبع آن ارتقاء سلامت عمومی کل افراد جامعه فراهم کنیم.


بر اساس این گزارش، همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران که از ۲۷ تا ۲۹ تیر ماه در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر