لزوم تطبیق توسعه آموزش عالی با نیازهای کشور در حوزه نیروی انسانی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر اکبر فتوحی در سومین روز از نوزدهمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، گفت: در برنامهریزی توسعه آموزش عالی در حوزه سلامت، سندی در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که در آن چگونگی شکل گرفتن موسسات سلامت تعیین شده است.
وی افزود: در یک بند آن سند اشاره شده که شورای گسترش موظف است سند تفصیلی منتشر کند که توسعه آموزش عالی کشور را مد نظر قرار میدهد.
فتوحی عنوان کرد: در این نقشه تفصیلی باید به بحث توزیع جغرافیایی، توسعه علم و فناوری، هزینه آموزش، اولویت تربیت بومی و در نهایت نقش بخش خصوصی توجه شود.
رئیس مرکز تحقیق و توسعه سیاستهای دانشگاهی در نظام سلامت، وضعیت نیروی انسانی را مهم دانست و تصریح کرد: برآورد وضعیت نیروی انسانی بسیار مهم است؛ به عنوان مثال ما چند پزشک یا رادیولوژیست فعال داریم و چند پزشک یا رادیولوژیست نیاز داریم، این عدد مشخص میکند که چگونه باید توسعه به توسعه دست پیدا کنیم . در این مسیر مجموعه اقداماتی انجام گرفته است که در این سمپوزیوم ارائه میشود. همچنین با یک نگاه برنامهریزی شده میتوانیم به دانشگاه های مختلف وظایف و رشتههای خاصی را ارائه کنیم.
به گفته فتوحی اولین رشتههایی که در شورای گسترش مصوب شد، براساس نیازهای کشوری بوده است و با توجه به برآورد میدانیم که در سال ۱۴۰۴ قرار است چقدر نیروی انسانی تربیت کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر میرزا صادقی، گفت: همیشه در برنامهریزی نیروی انسانی و مدیریت نیروی انسانی تداخلی وجود دارد در حالی که این موضوعات کاملا متفاوتی هستند، برنامهریزی نیروی انسانی عمدتا در مقوله برآوردها و عرضه فعالیت میکند و فعالیت تحقیقاتی است.
وی اضافه کرد: در دههٔ ۱۹۶۰ میلادی عمده کشورها به این فکر افتادند که مناطق محرومشان نیاز به نیروی انسانی پزشک دارد. پاسخ کشورهای مختلف به کمبود نیروی انسانی در کشورشان در ابتدا تولید نیروی انسانی بود اما بعد از مدتی مشکلاتی مواجه شد چرا که وجود مازاد نیروی انسانی باعث بیکاری کاذب و افزایش هزینهها میشود.
صادقی با بیان اینکه برای پیش بینی و برآورد روش خاصی وجود ندارد، اظهار کرد: چند متدولوژی وجود دارد که به این کار کمک میکند، اما نیازهای واقعی افراد جامعه براساس تجزیه و تحلیلهای تخصصی و شاخصهای بهرهوری تخمین زده میشود. فاکتورهای سن، جنسیت، بار بیماری و روند و شیوع بیماری ها نیز تاثیر گذار بوده و حائز اهمیت است.
انتهای پیام/