صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مهندس هاشمی مطرح کرد

جزئیات مسابقه طراحی دو یادمان ملی در دانشگاه آزاد اسلامی/ هزینه دیوارنوشته شهدا و مشاهیر را خیرین می‌دهند، نه دانشجویان

نشست خبری مسابقه طراحی دیوار یادمان با نام نوشته 220 هزار شهید جنگ تحمیلی و دیوار یادمان با نام نوشته مشاهیر علمی و فرهنگی ایران در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم و تحقیقات با حضور مهندس هاشمی، معاونت عمرانی دانشگاه آزاد و هنرمندان گرافیک و مجسمه ساز کشور برگزار شد.
کد خبر : 27736

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد که این دو دیوارنوشته هزینه‌ای بر دوش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تحمیل نخواهد کرد و با بخشبندی طرح، هزینه هربخش آن توسط یکی از خیرین تقبل خواهد شد.


در این نشست مهندس محسن هاشمی با بزرگداشت یاد امام راحل و آرزوی قبول طاعات و عبادات حاضرین در این نشست توضیح مختصری درباره تاریخچه دانشگاه آزاد ارائه کرد و گفت: در سال 1361 دانشگاه آزاد اسلامی با پیشنهاد آیت الله هاشمی رفسنجانی و کمک یک میلیون تومانی امام خمینی(ره) در شرایطی آغاز به کار کرد که حتی مدارس غیر انتفاعی اجازه کار نداشتند. چرا که فرض بر این بود که مطابق قانون اساسی تحصیل باید به صورت رایگان انجام بپذیرد اما در آن تاریخ با موافقت امام راحل دانشگاه آزاد و مدارس غیرانتفاعی شروع به کار کردند و 32 سال پس از تاسیس دانشگاه آزاد، اکنون ما بزرگترین دانشگاه حضوری جهان را داریم.


وی افزود:‌ این دانشگاه با 400 واحد و مرکز در ایران و یک میلیون و 700 هزار دانشجو و دانش آموز در مقاطع تحصیلی مختلف در حال کار است و با شهریه همین دانشجویان و بدون هیچ اتکایی به پول نفت، هم اکنون 10 میلیون متر مربع ساختمان ورزشی تحصیلی فرهنگی، خوابگاه و ... را در سراسر کشور ایجاد کرده است و نزدیک به 100 هزار نفر در بعد آموزشی و کارمندی به خدمت گرفته شده اند. در حال حاضر ما با خانواده دانشجویان این دانشگاه 8 میلیون نفر خانواده داریم و این نشان دهنده فعالیت موفقیت آمیز بخشی خصوصی است.


سرانه دانشجویی واحد علوم و تحقیقات از مرز استاندارد بین المللی عبور کرده است


معاون عمرانی دانشگاه آزاد در ادامه تصریح کرد: در تهران 250 هزار دانشجو داریم و 40 هزار نفر از این دانشجویان در واحد علوم و تحقیقات تحصیل می کنند که از این تعداد، 5 هزار نفر در مقطع کارشناسی هستند و بقیه در مقاطع تحصیلات تکمیلی. سرانه دانشجویی ما از مرز استاندارد بین المللی عبور کرده و در این واحد سرانه دانشجویی بیش از 16 متر مربع برای هر دانشجو است.


هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه علوم تحقیقات در ارتفاع بالایی قرار دارد تاکید کرد: به دلیل وسعت این دانشگاه و قرار گیری اش در ارتفاع، ما مشکل رفت و آمد برای دانشجویان را داشتیم که این مشکل را با قرار دادن وسایل حمل و نقل عمومی از قبیل اتوبوس حل کرده ایم. برای حل بحران زیست محیطی استفاده از اتوبوس، پژوهشگران ما تشخیص دادند بهترین سیستم حمل ونقل، سیستم کابلی است که در حال حاضر در حال ایجاد آن هستیم.


هاشمی تاکید کرد: یکی از ایستگاه های سیستم کابلی در منطقه پژوهشی دانشگاه است که متشکل از مرکز اسناد و کتابخانه و مسجد و پروژه ای است که امروز درباره آن صحبت می کنیم. مرکز اسناد و کتابخانه 42 هزار متر مربع وسعت داشته و بعد از کتابخانه ملی بزرگترین مرکز اسناد کشور محسوب می شود.


وی افزود: به دلیل حضور در ارتفاع برای ساخت و سازها نیاز به دیوار حائل داریم و در این منطقه چندین دیوار عظیم و حجیم داشتیم که امکان فعالیت هنری بر روی آن فراهم بود و قرار شد بر روی یکی از این دیوارها نام شهدای جنگ تحمیلی و انقلاب ثبت شود. همچنین در کنار مرکز اسناد، دیوارنوشته مشاهیر را خواهیم داشت. مساحت این دو دیوار به ترتیب 220 هزار متر مربع و 800 متر مربع خواهد بود.


معاونت عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به طراحی گرافیکی بر روی این دیوارها خاطر نشان کرد: قرار است این طراحی گرافیکی به صورت مسابقه در اختیار گرافیست های مشهور کشور قرار بگیرد و اساتید و دانشجویان هم در این مسابقه شرکت کنند. فرض ما بر این است که از طرح در هفته دفاع مقدس یعنی دو ماه دیگر رونمایی کنیم اما در صورت نیاز این فرصت قابل تمدید خواهد بود.








از میان طرح های ارائه شده 9 طرح برگزیده در محل مناسب در مرکز پیامبر اعظم (ص) و کتابخانه مرکزی دانشگاه در معرض نمایش قرار خواهد گرفت و جوایز نفیسی به طراحان آن تعلق خواهد گرفت. همچنین 20 سکه بهار آزادی به طرح برگزیده تعلق خواهد گرفت

جزئیات مسابقه طراحی دو یادمان ملی در دانشگاه آزاد اسلامی


هاشمی در ادامه با اشاره به شاخصه های مورد نیاز این دو طرح افزود: یکی از شاخصه های این طرح مدولار و بخش بخش بودن آن است تا هزینه ای را بر دانشجویان تحمیل نکند. لذا باید از خیرین برای سرمایه گذاری مدد بگیریم. نکته دوم این طرح، ماندگار بودن آن است که با وجود در فضای باز قرار گرفتن آن طول عمر طولانی داشته باشد. لذا لازم است برای طراحی از لوازمی استفاده کنیم که علاوه بر ارزان بودن بادوام باشد. ما در دنیا پروژه های مشابه را بررسی کردیم و سپس تصمیم به برگزاری این مسابقه گرفته ایم. برای بهتر برگزار شدن این طرح، جوایزی مشخص شده و همچنین به دلیل محک جدیت شرکت کنندگان رقمی به صورت سمبلیک از آنها دریافت می شود. دانشجویان برای شرکت در این مسابقه 50 هزار تومان و افراد خارج از دانشگاه 100 هزار تومان پرداخت می کنند.


مهندس هاشمی در مورد جوایز این مسابقه گفت: از میان طرح های ارائه شده 9 طرح برگزیده در محل مناسب در مرکز پیامبر اعظم (ص) و کتابخانه مرکزی دانشگاه در معرض نمایش قرار خواهد گرفت و جوایز نفیسی به طراحان آن تعلق خواهد گرفت. همچنین 20 سکه بهار آزادی به طرح برگزیده تعلق خواهد گرفت.


وی در مورد هیات داوران و نحوه بررسی آثار گفت: هیات داوران این مسابقه متشکل از شورای عالی معماری دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.


هاشمی در خاتمه با اشاره به هیات ژوری این مسابقه تاکید کرد: شورای معماری ایرانی اسلامی دانشگاه داوری این مسابقه را برعهده دارد، اما ما از حضور هنرمندان بزرگ گرافیک و طراحی در این گروه داوری استقبال می کنیم.


در پایان این نشست خبری، خبرنگاران و هنرمندان حاضر در جلسه به همراه معاونت عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی از دو دیوار مذکور بازدید و سوالات خود را از مهندس هاشمی مطرح کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر