صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷

مهندسی ژنتیک گل رز را ماندگارتر و معطرتر می‌کند

محققان برای نخستین بار نقشه کاملی از DNA گل رز فراهم کرده‌‌اند. آنها تصمیم دارند با کمک آن عطر، رنگ و ماندگاری گل را بیشتر کنند.
کد خبر : 277117

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دانشمندان توانسته‌اند کدهای ژنتیک گل رز را رمزگشایی کنند. آنها برای نخستین بار نقشه کاملی از DNA این گل محبوب فراهم کرده‌اند. به اعتقاد دانشمندان این نقشه به آنها کمک می‌کند عطر گل رز را افزایش دهند.


محققان هم‌اکنون مشغول ساخت نخستین ژنوم با کیفیت گل رز هستند. آنها توانسته‌اند با مهندسی ژنتیک عطر، رنگ و ماندگاری این گل را بیشتر کنند.


با توجه به روش‌های متنوع پرورش گل، رزهای نوین توالی DNA پیچیده‌ای دارند. به همین دلیل تلاش‌های پیشین برای بازسازی و کنار هم قرار دادن مولکول‌های DNA رز با مشکلاتی روبه‌رو شد. این امر به چینش‌های منقطع و پیچیده DNA گل منجر شد.


اما محققان اکنون راهی یافته‌اند تا ژن رزها را اصلاح کنند. در تحقیق جدید محققان از روش‌های پیشرفته برای توالی‌بندی ژنوم گونه Rosa chinensis استفاده کردند. این گیاه عطر دلنشین و خوشه‌هایی از گل‌های صورتی رنگ دارد. این نخستین رز متعلق به منطقه شرق آسیا است که در قرن ۱۸ میلادی به اروپا وارد شد.


محققان به رهبری محمد بندحمان از دانشگاه لیون فرانسه ژنوم گیاهان دیگری از جمله توت فرنگی، زردآلو و هلو را مقایسه کردند تا ریشه و شیوه تحول رز را دریابند.


آنها بیش از ۳۶ هزار ژن کدگذاری پروتئین و مسیری بیوشیمیایی کشف کرده اند که عطر و رنگ رز را تنظیم می‌کند. تعدادی ژن برای گلدهی شناسایی شد که در آینده می‌توان از آن برای ارتقای گل رز مهندسی شده استفاده کرد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر