صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۲ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷

دیدارهای سیاسی که تاریخ ساز شدند+ تصاویر

دیدار و دست دادن تاریخی رهبران دو کره در منطقه غیرنظامی میان دو کشور و در خاک کره جنوبی انجام شد؛ مصافحه‌ای که در تاریخ ثبت می‌شود.
کد خبر : 276560

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اکونومیک تایمز در گزارشی نوشت: دیدار و دست دادن تاریخی رهبران دو کره در منطقه غیرنظامی میان دو کشور و در خاک کره جنوبی برای نخستین بار بعد از پایان جنگ شبه جزیره رخ داد. دست دادن این دو شخصیت سیاسی در صدر اخبار مهم دنیا قرار گرفت اما پیش از این، دیدار و دست دادن چه شخصیت‌ های سیاسی خبرساز شده بود:


«رونالد ریگان و میخائیل گورباچف» 1985



در نخستین دیدار بین «رونالد ریگان» رئیس جمهور آمریکا و «میخائیل گورباچف» رهبر شوروی این دو با یکدیگر دست دادند. این دیدار در تاریخ 19 نوامبر 1985 در «ژنو» سوئیس اتفاق افتاد و این دو درباره روابط بین‌ المللی دیپلماتیک و مسابقه تسلیحاتی مذاکره کردند.


این دیدار آغازی بر پایان جنگ سرد بود.


«آندرئاس پاپاندرئو و تورگوت اوزال» 1986



قبل از این ملاقات و دست دادن، روابط بین یونان و ترکیه خصومت آمیز بود و این دو کشور، چهار جنگ در دوران معاصر را پشت سر گذاشته بودند. «آندرئاس پاپاندرئو» نخست وزیر یونان و «تورگوت اوزال» همتای ترک او در دوم فوریه 1986 با هم دیدار داشتند تا این تنش‌ ها کمتر شود.


«اسحاق رابین و یاسر عرفات» 1993



در سپتامبر سال 1993، دست دادن «اسحاق رابین» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «یاسر عرفات» رهبر فلسطین در محوطه مقابل کاخ سفید امیدهای زیادی را در جهان ایجاد کرد اما نتوانست صلح به همراه بیاورد. این ملاقات دور جدیدی از روند مذاکرات موسوم به صلح را آغاز کرد و در پی آن عرفات در سال 1994 دولت خودمختار تشکیل داد اما سرنوشت اسحاق رابین بعد از این دست دادن تاریخی، ترور شدن بود. رابین دو سال بعد توسط یک یهودی مخالف روند صلح، ترور شد و انتفاضه دوم سال 2000 به وقوع پیوست.


«نلسون ماندلا و فردریک ویلم کلرک» 1994



بعد از 46 سال استقرار رژیم آپارتاید، «نلسون ماندلا» به‌ عنوان نخستین رئیس جمهور سیاه پوست در آفریقای جنوبی انتخاب شد. «کلرک» آخرین رئیس جمهور در دوران تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی بود. این دو شخصیت سیاسی در 10 می 1994 دست‌ های یکدیگر را فشردند و کلرک در نهایت به سمت معاونت ماندلا در سال‌ های 1994 تا 1996 رسید.


«ملکه انگلیس و مارتین مک‌ گینس» 2012



ملاقات و دست دادن ملکه الیزابت دوم و «مارتین مک‌ گینس» فرمانده‌ پیشین ارتش جمهوری‌ خواه ایرلند در تاریخ 22 ژوئن 2012 از جمله اتفاق‌ های تاریخی بود. این حرکت نمادین نقطه عطفی در روابط دو کشور به شمار می‌ رفت و توانست به چندین دهه مناقشه در ایرلند شمالی پایان دهد.


«رائول کاسترو و باراک اوباما» 2016



سال‌ های طولانی آمریکا و کوبا با هم دشمن بودند. «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در مراسم تدفین نلسون ماندلا در تاریخ 22 مارس 2016 دست «رائول کاسترو» رئیس جمهور کوبا را فشرد. این اقدام مقدمه‌ ای برای دیدار رسمی اوباما از کوبا شد و دست‌ دادن‌ های مکرر بین این دو رهبر سابق جهان تکرار شد.


«شی جینپینگ و ما یینگ-جئو» 2015



روسای جمهوری چین و تایوان برای اولین بار پس از چندین دهه اختلاف از سال 1949، در سال 2015 در سنگاپور دیدار کردند. در لحظه‌ای حساس «شی جینپینگ» رئیس‌ جمهور چین با «ما یینگ-جئو» رئیس‌ جمهور تایوان بیش از یک دقیقه دست داد و پیش از مذاکرات به روی رسانه‌ ها لبخند زد. این دیدار موجب شد تا خط تماس مستقیم میان پکن و تایپه ایجاد شود و تنش‌ ها میان این دو کاهش یابد.


مصافحه جنجالی


«دونالد ترامپ و آگاتا کورنهاوسر»، 2017



در جریان دیدار «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و همسرش از لهستان در آستانه نشست گروه 20 در آلمان و هنگام مراسم رسمی، «آگاتا کورنهاوسر» همسر رئیس جمهور لهستان به صورت سهوی از دست دادن با دونالد ترامپ خودداری کرد. آگاتا ترجیج داد نخست با «ملانیا» بانوی اول آمریکا دست دهد. البته در ادامه او با رئیس جمهور آمریکا هم دست داد.


مصافحه مهم پیش رو


«دونالد ترامپ و کیم جونگ اون» 2018


مصافحه مهم آتی در تقویم جهانی احتمالا باز هم با حضور «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی خواهد بود اما این بار با «دونالد ترامپ» رئیس‌ جمهور آمریکا. بدون تردید این مصافحه تاریخی می‌ شود.


منبع: جماران


انتهای پیام/

ارسال نظر