صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۲ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
رئیس سی‌ویکمین نمایشگاه کتاب:

سیاست وزارت ارشاد واگذاری نمایشگاه کتاب به اصناف و تشکل‌هاست

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌ویکمین نمایشگاه کتاب، واگذاری امور نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به صنف و تشکل‌ها را سیاستی دانست که در آینده تقویت خواهد شد.
کد خبر : 276464

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، نشست خبری سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه، همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه و امیرمسعود شهرام‌نیا قائم‌مقام سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حسین صفری مدیر کمیته اجرایی و یحیی دهقانی معاون این کمیته در تالار مرحوم عاشوری موسسه نمایشگاه فرهنگی ایران برگزار شد.


در این نشست خبری جوادی نمایشگاه کتاب را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور دانست و اظهار کرد: این رویداد بین‌المللی علاوه بر مهیاکردن فضایی برای فروش کتاب زمینه آشنایی جوانان با نویسندگان و فعالان حوزه کتاب را ایجاد می‌کند. کمیته‌های علمی و فرهنگی، اطلاع‌رسانی و بین‌المللی به‌طور مستقیم فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه کتاب را برنامه‌ریزی کرده‌اند.


وی در سخنانش فعالیت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر واگذاری نمایشگاه را به صنف و تشکل‌ها سیاستی دانست که در آینده تقویت خواهد شد.


معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: باتوجه به سیاست‌های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری امور به صنف از همه نویسندگان و اهالی نشر دعوت می‌کنیم تا مشارکت بیشتری داشته باشند. نقش اصلی وزارتخانه به سمت حمایت از اهالی نشر حرکت می‌کند.
شهرام نیا نیز همچنین با تشکر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالان صنعت نشر، شهرداری تهران و سایر دستگاه‌ها که در برگزارش نمایشگاه همکاری داشته‌اند، نمایشگاه کتاب را حاصل کار جمعی دانست و اعلام کرد: سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 12 تا 22 اردیبشهت ماه از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد شد.


وی با بیان این‌که ساعت این نمایشگاه قابل تمدید و افزایش است اظهار کرد: افتتاحیه این دوره نمایشگاه سه شنبه 11 اردیبشهت ماه با حضور ریاست جمهوری و با شعار «نه به کتاب نخواندن» برگزار می‌شود.


تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی


قائم‌مقام سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تصریح کرد: نمایشگاه کتاب، با انگیزه‌ای بتوانیم فضایی را برای تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی و تضعیف این نگاه که در آن کتاب جایی نداشته باشد، برگزار می‌شود و تلاش شده شعار امسال به آشتی بیشتر مردم و کتاب کمک کند.


وی با اشاره به شعار امسال به لزوم توجه بیشتر به کتاب به عنوان کالای فرهنگی تاکید کرد و افزود: در نمایشگاه کتاب اولوت‌های متعددی داشتیم و مقارن بودن زمان نمایشگاه با میلاد حضرت ولی عصر(عج)، روز معلم و همچنین چهلمین سالگرد پیرزوی انقلاب اسلامی از موارد حائز اهمیت بود.


شهرام نیا یکی از رویکردهای سی ویکمین دوره نمایشگاه را تقویت دیپلماسی فرهنگی و ایجاد گفت‌وگوی بهتر با جهان دانست و افزود: مباحثی چون حضور میهمانان خارجی برای تقویت همین ارتباط است. ضمن اینکه ما سعی کردیم از دو رویکرد فروشگاهی و نمایشگاهی کتاب غافل نمانیم و همزمان به بعد بین‌المللی و فرهنگی و بعد اقتصادی توجه کنیم.


وی ادامه داد: فضای نمایشگاهی کتاب حدود 130 هزار متر مربع است و 75 درصد فضای اصلی زیر سقف رفته است. اگرچه هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله زیادی داریم ولی خوشحال هستیم که در جریان بازگشت به مصلی، فضای مسقف بیشتری داریم. امسال بخش ناشران داخلی و بین‌المللی به فضای مسقف اضافه شده اما بخش ناشران دانشگاهی و دیجیتال هنوز بیرون از فضای مسقف است که امیدوارم این امر در دوره‌های بعد تغییر پیدا کند.


حضور فعالان حوزه نشر از 53 کشور


قائم‌مقام سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در بخش بین‌الملل حضور 53 کشور قطعی شده احتمال افزایش آن هم وجود دارد. در این میان برخی از کشورهای شرکت‌کننده در بخش فروش فعال خواهند بود و امسال کشور صربستان میهمان ویژه نمایشگاه و تونس شهر میهمان است.


وی با اشاره به اینکه فعالان حوزه نشر از کشورهای آلمان، چین، عمان، مجارستان، اتریش، روسیه، ایتالیا و تونس حضور خواهند داشت تصریح کرد: در بخش داخلی بیش از 2500 ناشر حضور دارند. در این بین سرای اهل قلم 60 برنامه‌ ویژه برای نمایشگاه در نظر گرفته است و در اسلن کتاب که تبدیل به گالری خواهد شد آثار 40 هنرمند به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی به نمایش در می‌آید.


شهرام‌نیا اعلام کرد: نمایشگاه برای بازدید کنندگان و دانشجویانی که ثبت‌نام کردند تمهیداتی در نظر گرفته به طوری که دانشجویان مبلغ 100 هزار تومان که 40 درصد آن یارانه وزارت ارشاد است هیات‌های علمی دانشگاه‌ها 250 هزار تومان که 30 درصد یارانه حمایتی است را در نظر گرفته؛ همچنین امسال هفته فیلم را در باغ کتاب تهران به صورت همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب خواهیم داشت.


وی همچنین درباره اتفاقی که چندی پیش برای انتقال کتاب‌های ناشران عرب به نمایشگاه کتاب رخ داد اعلام کرد: کامیون حامل کتاب‌های ناشران عرب که از سمت لبنان به ایران می‌آمد در ترکیه دچار حادثه شده و کتاب‌ها از بین رفته است و تعدادی از ناشران عرب ضرر کرده‌اند ولی این موضوع آسیب جدی به نمایشگاه نمی‌زند. ما کمک‌هایی به این ناشران کرده‌ایم تا کتاب‌هایشان از طریق هوایی به ایران بیاورند. البته خوشبختانه کامیون بیمه بوده است و خسارت‌ها پرداخت خواهد شد.


دهقانی معاون کمیته اجرایی نمایشگاه بیان کرد: چهار سال است که نمایشگاه کتاب تلاش دارد تا با حضور فعالان و مشارکت صنف نشر برپا ‌شود. در جریان هشت سالی که محمود احمدی نژاد ریاست جمهری کشور را بر عهده داشت صنف ناشران به طور کلی از جریان برگزاری به دور ماند و فعالیتی نداشت ولی امروزه فعالیت آن آغاز شده و چها رسالی است که در برپایی نمایشگاه دخالت داریم.


وی ادامه داد: نمایشگاه از نظر اجرایی در قالب 15 کمیته برگزار می‌شود که 7 کمیته مربوط به صنف است و شامل کمیته ناشران داخلی، کمیته ناشران خارجی، کمیته تبلیغات، کمیته پشتیبانی، کمیته اجرایی و رفاهی و کمیته اطلاع‌رسانی است. معاون اجرایی هم از طرف صنف انتخاب شده است.


معاون کمیته اجرایی نمایشگاه اظهار کرد: از مسائلی که امسال به نصف واگذار شده تبلیغات نمایشگاه است و صنف به عنوان یک پیمانکار وارد عمل شده است. من امیدوار هستم هم بتوانیم در مسائل مالی کمک کننده باشیم و هم بتوانیم فعالیت‌مان را به گونه‌ای به انجام رسانیم که در سال‌های آینده نیز کارهای بخشی از نمایشگاه به ما محول شود.


وزارت فرهنگ و ارشاد امور را به صنف واگذار کند


وی اعلام کرد: انتظار ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که تا جایی که امکان دارد امور را به صنف واگذار کند. در حال حاضر کلیه غرفه‌های نمایشگاه به ناشران داخلی و خارجی واگذار شده امسال دو هزار و 50 ناشر داخلی در نمایشگاه شرکت کردند که در قالب 4 بخش اداره می‌شوند. ناشران داخلی در 4 گروه فعال خواهند بود. ناشران آموزشی در طبقه همکف و رواق غربی حدود 113 ناشر با 536 هزار عنوان کتاب، بخش ناشران دانشگاهی در شرق نمایشگاه با 501 ناشر و 68 هزار عنوان کتاب، بخش کودک و نوجوان در سه بخش رواق شرقی، صحن مصلی و بالکن شرقی با 288 ناشر 33 هزار عنوان کتاب را ارائه می‌کنند. ناشران عمومی هم مثل سنوات گذشته حضور خواهند داشت و امسال هزار و 147 ناشر با 86 هزار عنوان کتاب در شبستان جای گرفته‌اند.


دهقانی ادامه داد: در آغاز امر، 200 هزار عنوان کتاب‌هایی که می‌توانستند ناشران از طریق آنها غرفه بگیرند عرضه شد اما تعداد کتاب‌ها شامل 357 هزار عنوان کتاب است ضمن اینکه در بخش خارجی ناشران عرب که شامل 86 ناشر است 37 هزار و 500 عنوان کتاب عرضه می‌کنند، ناشران کتاب‌های لاتین که شامل 46 ناشر می‌شود 120 هزار عنوان کتاب عرضه خواهند کرد و مجموعه کتاب‌های ناشران خارجی 158 هزار عنوان کتاب خواهد بود. 86 ناشر دیجیتال هم در سالن‌های مجزا و در شمال نمایشگاه جانمایی شده‌اند.


معاون کمیته اجرایی نمایشگاه تاکید کرد: علاوه‌بر ناشران در بخش‌هایی که جنبه‌های فرهنگی دارد سازمان‌ها و نهادهایی در فضای 4 هزار مترمربع در بخش شمالی نمایشگاه حضور خواهند داشت همچنین سالنی برای سازمان‌ها و نهادها در نظر گرفته‌ایم و ناشران دیجیتال که در سالن مجزایی که حدود 200 تا 300 هزار متر مربع است مستقر می‌شوند.


وی با بیان اینکه شهرداری تهران و باغ کتاب سالن مجزایی دارند، تصریح کرد: سازمان‌ معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، پلیس راهور، آتش‌نشانی، ستاد بحران شهری، مترو، تاکسیرانی، بانک شهر، زیباسازی، اتوبوسرانی از جمله ارگان‌های حمایت کننده نمایشگاه هستند اما پرجاذبه‌ترین کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه است که در فضایی نزدیک به 4 هزار متر مربع برنامه‌های متنوع خواهد داشت.


ثبت‌نام‌های دانشجویی


امیرزاده سخنگوی نمایشگاه اعلام کرد: بخشی از یارانه حمایتی از دانش‌آموزان به سمت حمایت فصلی کتاب‌فروشی‌ها رفته است. 152 هزار و 414 نفر موفق به ثبت‌نام برای بن کارت‌های دانشجویی شدند امسال برای اولین بار دو روش تکمیلی را برای دریافت بن کارت در نظر گرفتیم زیرا خواستیم هم ضریب ایمنی را افزایش دهیم و هم از تخلفات دوری کنیم. با همکاری سازمان ثبت احوال لینکی را ایجاد کردیم تا برای نخستین بار متقاضیان بتوانند با ارائه کارت ملی هوشمند از مبلغ حمایتی برخوردار شوند. 39880 نفر از طریق کارت ملی ثبت نام کرده‌اند و 5102 نفر از طریق NFC ثبت‌نام خود را انجام داده‌اند. در این بین 107432 نفر هم طبق روال سالهای گذشته در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.


وی یادآور شد: ناشرانی که در حوزه بزرگسال ۴۰ عنوان کتاب و در حوزه کودک ۴۵ عنوان کتاب داشتند می‌توانستند در نمایشگاه حضور داشته باشند و ناشرانی که کمتر از این تعداد کتاب داشتند می‌توانند با یک ناشر همراه شرکت کنند.


وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان معاونت فرهنگی برای این امر 7 میلیارد تومان حمایت داشته، تاکید کرد: اهل قلم با 10 هزار نفر عضو به بهانه نمایشگاه یارانه دریافت کردند که با اعتبار 2 میلیارد و 500 میلیون تومانی کارتهایشان شارژ می‌شود، همچنین در حوزه حمایتی شاهد تجهیز و نوسازی کتابخانه‌های مدارس تهران هستیم و در این باره هم آموزش و پرورش همکاری‌هایی داشته تا کتابخانه‌های 150 واحد آموزشی تجهیز شود. همچنین 31 موسسه و کتابخانه عمومی برای دریافت بن‌کارت ثبت نام کرده‌اند.


سخنگوی نمایشگاه گفت: در بحث حمایت تا امروز 310 درخواست موسسات نهایی شده و 70 درخواست در نوبت انتظار قرار دارند و با تشخیص صلاحیت‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند. مشارکت معاونت فرهنگی برای درخواست نمایشگاه‌ها و موسسات 25 درصد بوده است.


تخلفات و سازوکارهایی نظارتی


امیرزاده اظهار کرد: امسال مهم‌ترین بحث، تخلفات و سازوکارهایی نظارتی است. در بحث تعلیق آرای نمایشگاه‌های گذشته، هیچ کدام از آرا نقض نشده؛ بلکه فرصتی به ناشران داده شده که با اخذ تعهدات، فعالیت سالم در نمایشگاه داشته باشند. در این بین مجموعه کسانی که تخلف کرده بودند مثل تکثیر و ترجمه غیرمجاز یا ارائه کتب غیرمجاز همچنان محکومیتشان را طی خواهند کرد.


وی همچنین در این نشست گفت: امسال حمایت خود را معطوف به کتابخانه مدارس کرده‌ایم چراکه در اختیار قرار گرفتن اطلاعاتی مانند شماره دانش‌آموزی و شماره ملی این دانشجویان مشکل داشتیم بنابراین سعی کردیم این یارانه‌ها را در قالب تجهیز کتابخانه‌های مدارس شهر تهران داشته باشیم.


کمیته تبلیغات ۹۰۰ میلیون تومان به نمایشگاه پرداخت کرده


سخنگوی نمایشگاه درباره انتقادها نسبت به عملکرد کمیته تبلیغات در سال گذشته، بیان کرد: اینکه یک سالی کمیته موفق نبوده دلیلی نمی‌شود که کار را از صنف بگیریم. صنف به بالندگی رسیده است و نیازی نیست که حمایت‌های دولتی داشته باشیم. تا امروز کمیته تبلیغات ۹۰۰ میلیون تومان به نمایشگاه پرداخت کرده است.


حسین صفری مدیر اجرایی نمایشگاه کتاب درباره بحث رفاهی و اجرایی نمایشگاه گفت: در حوزه رفاهی بخش‌های مختلف را افزایش داده‌ایم و حداکثر امکانات رفاهی برای مردم در نظر گرفته شده است. با توجه به همکاری با مجموعه حمل و نقل، شهروندان می‌توانند از مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی استفاده کنند. همچنین 500 دستگاه شاتل و ون در محوطه نمایشگاه برای جابه‌جایی مردم در نظر گرفته شده است. ایستگاه امانات، استراحتگاه‌ها و ایستگاه‌های مادر و کودک هم در محوطه نمایشگاه ایجاد شده است.


وی درباره تسهیلات ویژه برای معلولان و جانبازان تشریح کرد: اعزام ون ویژه معلولین و جانبازان به در منازل را داریم. همچنین سامانه ثبتی برای حضور این عزیزان تعبیه شده و مناسب‌سازی مسیرها به صورت ویژه انجام شده بنابراین جانبازان و معلولان می‌توانند از مترو مفتح و شهید بهشتی با آسانسور به سمت خیابان تردد کنند.


مدیر اجرایی نمایشگاه کتاب در سخنانش تاکید کرد که در این دوره سعی شده تا نمایشگاه استاندارد به لحاظ ایمنی برپا شود و نظارت‌ها بخصوص در بخش اجرایی مثل خدمات بهداشتی و غذایی بیشتر شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر