صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۴۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷

برنج مانده باعث مسمویت غذایی می شود؟

برنج مانده باعث مسمومیت غذایی می شود اما متاسفانه این مسئله را اکثر مردم نمی دانند و همچنین گرم کردن برنج مانده بسیار رایج است. راهی برای پیشگیری از بروز مشکل را در این مطلب بیان می کنیم.
کد خبر : 276359

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دوباره گرم کردن برنج به آن سادگی که شما فکر می کنید نیست. برنج یکی از غذاهایی است که اکثر اوقات به مقدار فراوان درست می کنید و در آخر مقداری از آن باقی می ماند که آن را برای نهار روز بعد در یخچال می گذارید. فکر می کنید این کار مشکلی ندارد چرا که برنج همان طعم روز قبل را دارد، بر خلاف سیب زمینی سرخ شده که در صورت ماندن در یخچال طعم آن تغییر می کند. اما اکثر مردم نمی دانند برنج مانده به شدت این قابلیت را دارد که شما را دچار مسمویت کند.


راه دیگری برای دوباره گرم کردن برنج وجود ندارد، اما طریقه نگهداری از برنج را بعد از اولین پختن می توان تغییر داد. برنج نپخته دارای سلول هایی است که می توانند به سرعت باکتری با نام باسیلوس سرئوس Bacillus cereus تولید کنند. باسیلوس سرئوس می تواند باعث مسمومیت غذایی شودو این باکتری می تواند حتی پس از پخته شدن برنج هم روی آن باقی بماند.


مشکل زمانی رخ می دهد که شما برنج را درست بعد از پختن در دمای اتاق قرار می دهید. زمانی که برنج در دمای اتاق قرار می گیرد، هاگ ها می توانند رشد کرده و به باکتری تبدیل شوند و تکثیر پیدا کنند و در نتیجه خوردن این برنج در روز بعد باعث بروز مسمومیت غذایی می شود.


احتمالا متوجه شده اید که هر چه مدت طولانی تری بعد از پختن برنج در محیط بیرون بماند، احتمال مسمویت با آن بیشتر خواهد بود. خدمات سلامت بین الملل توصیه می کند برنج را بعد از پختن بیشتر از یک ساعت بیرون از یخچال نگهداری نکنید. بهتر است هر چه زودتر آن را در یخچال قرار دهید.


منبع: سلامت سیمرغ


انتهای پیام/

ارسال نظر