هجمه همهجانبه اصلاحطلبان به کارگزاران سازندگی و محسنهاشمی
گروه سیاسی خبرگزاری آنا- معصومه رضاییان؛ از همان زمان که خروج محمدعلی نجفی از شهرداری جدی شد، ماراتن تصاحب جایگاه شهرداری تهران میان جریانهای گوناگون اصلاحطلب آغاز شد. شواهد گویای آن است که جریان نزدیک به رئیس دولت اصلاحات به شدت مخالف انتخاب شهردار از میان اعضای شورا و به طور اخص محسن هاشمی است و پایبندی بر میثاق نامه انتخاباتی را مکررا به اعضای شورای شهر تهران تاکید میکند.
عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی اصلاحات در گفتوگو با آنا با انتقاد از طولانی شدن بلاتکلیفی تهران پس از خروج نجفی میگوید: شهردار تهران باید زودتر انتخاب شود و حتما هم شورای 21 نفره آن را انتخاب کنند؛ و حتما هم باید در راستای توصیف رهبری اصلاحات از شخصیت ملی انتخاب شود.
عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر حفظ ضوابط میثاق نامه انتخاباتی از سوی اعضای شورای شهر میگوید: خوشبختانه نظر اکثریت اعضای شورای شهر این است که آن میثاقنامه در شورای شهر بهم نخورد و کسی از اعضای شورا، شهردار نشود؛ اما این را هم نمیشود نادیده گرفت که برخی جریانات سیاسی اصلاح طلب دنبال این هستند که رئیش شورای شهر، شهردار شود که اگر چه مهندس هاشمی توانایی قابل توجه و تجربه گذشته را دارد، اما معتقدم او جایگاه خوب و پرثمری را در کسوت ریاست شورای شهر کسب کرده و این چیزی است که همه اعضا به آن اذعان دارند و بهتر است او هم میثاقنامه را رعایت کند تا هم شورای شهر به هم نخورد و تجربه شورای شهر اول تکرار نشود.
کارگزاران در سنجش حزبی حداقل تعداد را در شورای شهر دارد
وی تصریح کرد: حتما کسانی هستند که میتوانند مسئولیت شهرداری تهران را بپذیرند؛ ولی مهم این است که اجماع صورت بگیرد. این چهره شاخص اصلاح طلب درباره گمانهزنیها مبنی بر اینکه گزینه شهرداری تهران از کارگزاران است، تصریح میکند: نه؛ اگر بخواهیم سنجش حزبی و سیاسی هم داشته باشیم، کارگزاران و اعضای آن حداقل تعداد را نسبت به سایر جریانات در شورای شهر دارند.
محمدرضا تابش از نزدیکان رئیس دولت اصلاحات هم با صراحت مخالفت خود را با شهرداری هاشمی عنوان کرده و به نامه نیوز گفته است: شخصا با شهردار شدن محسن هاشمی مخالفم. او هم با کنایهای به پایبندی به میثاقنامه خطاب به شورای شهر میگوید که کسی که رای مردم را گرفته است باید پای رای مردم بایستد.
روزنامه اصلاحطلب قانون هم روز گذشته با درج کاریکاتوری با عنوان -در حاشیه اظهارات تاملبرانگیز محسنهاشمی- کلام وی مبنی بر نمره 15 به عمکرد شورا میدهم را به شوخی گرفته و به نوعی از در تقابل با رئیس شورای شهر درآمده است.
علیرضا رحیمی عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید هم در انتقاد از فشارهای سیاسی خارج از شورای شهر به آنا میگوید: موضوع انتخاب شهردار در صلاحیت تصمیمگیری شوراست و باید در فضای آرام، تخصصی و بدون فشارهای سیاسی و جناحی به تصمیم نهایی برسد. ضمن اینکه اعضای شورا بر اساس ضوابط خودشان به این لیست رسیدهاند و این لیست نهایی هم نیست.
سوال دبیرکل حزب اتحاد ملت از محسن هاشمی
علی شکوریراد دبیرکل حزب اصلاح طلب اتحاد ملت هم که حضور نجفی در شهرداری برای حزبش چندان بد نبود و بیشتر مشاوران و مدیران انتصابی نجفی از میان این حزب بودند، با درج نظرش در روزنامه آفتاب مخالفت صریح خود با حضور محسن هاشمی در شهرداری تهران را اعلام کرده و گفته است که درست است آقای هاشمی با ما میثاقی نبسته است، اما با مردم و دیگر اعضای شورای شهر میثاق بسته و طبیعتا باید به آن پایبند باشد. اگر کسی به میثاق خود پایبند نباشد این سؤال پیش میآید که فردا چگونه به تعهدات خود پایبند خواهد بود؟ این سؤالی است که باید پاسخ آن را از آقای هاشمی یا حزب کارگزاران گرفت.
با همه اینها به نظر میرسد از همان ابتدا هم گزینه اصلی حزب کارگزاران برای شهرداری، محسنهاشمیبود، اما نگرانیهای خروج او از شورای شهر بیشتر به لیست انتخاباتی باز میگشت؛ چرا که با خروج مهدی هاشمی رقیبی از جنس اصولگرایی به نام مهدی چمران پا به عرصه شورای شهر میگذاشت و این موضوع مطلوب اصلاح طلبان و حتی کارگزاران نبود و آن زمان ترجیح دادند تا نجفی بیاید و یکدستی شورای شهر با ماندن محسن هاشمی حفظ شود.
علاوه بر گفتههای بالا برخی کارشناسان هجمه اصلاحطلبان تندرو به رئیس شورای شهر تهران را یادآور هجمههای اصلاح طلبان به مرحوم آیت الله هاشمی در دهه هفتاد می دانند.
جریانات مدعی سهمخواهی از شورای شهر
محمدرضا عارف که همواره در میان اصلاحطلبان به چهرهای معتدل شناخته شده است، در دیدار با اعضای جبهه اصلاح طلبان ایران با بیان اینکه اعتماد مردم به نهاد شوراها نباید خدشه دار شود، تاکید میکند که مردم در انتخابات سال 96 به لیست امید اعتماد کردند و رای قاطعی به گفتمان اصلاح طلبی دادند. هزینههایی برای تهیه لیست امید در تهران داده شد و اعضای شورای شهر تهران باید به عقبه گفتمانی خود توجه داشته باشند و در مسیری حرکت نکنند که باعث بیاعتمادی مردم به این گفتمان شود.
رئیس فراکسیون امید در سخنان خود تلویحا کارگزاران را متهم به سهم خواهی کرده و عنوان میکند: سهم خواهی آفتی برای جریانهای سیاسی است. امروز باید مهمترین دغدغه مسئولان خدمت به مردم باشد. شورای شهر تهران هم باید مراقب کند گرفتار حاشیههایی که برخی افراد و جریانات مدعی میخواهند برای آنها ایجاد کنند نشود و تمام تلاششان خدمت به مردم باشد!
رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه انتخاب شهردار تهران باید در فضایی آرام و به دور از فشارهای برخی جریانات باشد، خاطرنشان میکند: ملاک اعضای شورای شهر در انتخاب شهردار تهران باید تخصص گرایی، کارآمدی، پاکدستی، آشنایی با مدیریت شهری، تعامل با همه نهادهای حاکمیتی و داشتن برنامه مدون برای اداره شهر باشد. عارف معتقد است انحصارگرایی در ذات گفتمان اصلاح طلبی وجود ندارد و باید از تمامی ظرفیتهای خانواده اصلاحات بهره گرفت.
نفس میثاقنامه مبنای قانونی ندارد
رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان پیش از این نیز بر عمل به میثاقنامه از طرف اعضای شورای شهر تأکید و نقض آن را موجب هرج و مرج عنوان کرده بود که این سخنان او واکنش دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی را موجب شده بود. غلامحسین کرباسچی در پاسخ به اظهارات عارف گفته که اگر اعضای شورای شهر یک روز میثاقنامه امضا کنند، اختیار دارند یک روز هم آن را اصلاح کنند. نفس میثاقنامه مبنای قانونی ندارد. مثلاً آقایی بخواهد وزیر شود، نمیشود جلوی وزیر شدنش را گرفت. شما میثاقنامه را مثل قانون وحی منزل گرفتهاید. اینکه یکی از اعضای شورا بتواند شهردار شود و شهر را اداره کند در حالی که مورد توافق همه ارگانها، نهادها و دولت است، آیا این معنایش هرجومرج است؟
کرباسچی لیست 7 نفره کاندیداهای شهرداری تهران را تماما حاصل لابیگری دانسته و میگوید: گویا در این لیست ملاک انتخاب شهردار، کارایی نبوده و مردم صدمه این یارکشی را خواهند دید. متأسفانه آقایان در شورا یک سال وقتشان به این گذشته که چه کسی شهردار باشد یا نباشد و چگونه شهردار انتخاب کنند؛ این خیلی آدم را به کارنامه شورای شهر امیدوار نمیکند.
اتاق فکر اصلاحات که آینده سیاسی خود را در گرو انتصابهای قوی و حل مشکلات شهری و کشوری میداند نگران است که اعضای شورای شهر از این پیچ تاریخی در مدیریت شهری بهنحو احسن عبور نکند تا هزینهای بر مردم و جبهه اصلاحات وارد نشود.
محسن هاشمی بیشترین صلاحیت را دارد
مصطفی کواکبیان یکی دیگر از نمایندگان اصلاحطلب است که بر مدیریت محسن هاشمی تاکید میکند و او را دارای بیشترین صلاحیت برای مدیریت شهرداری تهران میداند. او به آنا میگوید: نباید اینقدر وقت تلف شود و بهتر است شهرداری تهران زودتر تعیین تکلیف شود. محسن هاشمی هم سوابق ممتد اجرایی و تجربی دارد و هم در سطح معاون شهردار خدمت کرده است. زندگیش هم که نشان داده از عناصر پاکدست است.
کواکبیان تأکید میکند: مقبولیت محسن هاشمی از تمام اعضای لیست هفت نفره بیشتر است. درست است که او از لیست اصلاحطبان به شورای شهر آمد، اما در همان لیست با 200 - 300 هزار رای تفاوت از دیگران انتخاب شد و این نشان دهنده مقبولیت او در میان مردم است. وی عملکرد یکساله شورای شهر را خوب ارزیابی نمیکند و اذعان میدارد که اعضای شورا حدود هفت ماه وقت گذاشتهاند تا یک شهردار انتخاب کنند!
تکلیف شهرداری تهران در روزهای آینده مشخص میشود؛ اما باید به انتظار نشست و دید با وجود تنش داخلی و جدی میان جبهه اصلاحات و هجمههایی که اصلاحطلبان به گزینه پیشنهادی کارگزاران وارد میکنند؛ میتوانند از ریاست محسن هاشمی در شهرداری تهران جلوگیری کنند؟ و با توجه به مقبولیت محسن هاشمی در میان مردم تهران، گزینه پیشنهادی اصلاح طلبان خواهد توانست بار سنگین مدیریت شهری کلان شهر تهران را چهار سال به درستی به دوش بکشد؟
انتهای پیام/