صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷

رمزهای عبور شیمیایی می‌شوند

دانشمندان آلمانی در تلاش برای ابداع نسل جدیدی از کلمات عبور هستند که در قالب روش‌های محافظت فیزیکی طبقه‌بندی نمی‌شوند و با استفاده از مواد شیمیایی راه دسترسی به اطلاعات را هموار می‌کنند.
کد خبر : 276170

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر چه کنار گذاشته شدن کلمات عبوری مانند password۱۲۳ کار ساده ای به نظر نمی‌رسد، اما ناامنی حاصل از استفاده از چنین کلمات عبوری تا بدان حد زیاد است که پژوهشگران را برای حفاظت از داده‌های بسیار حساس و طبقه بندی شده به فکر طراحی روش‌های جدید حفاظتی انداخته است.


رمزگذاری شیمیایی بر مبنای نتایج ترکیب برخی انواع خاص مولکول‌ها و بهره‌گیری از ساختار اتمی آنها یک روش خلاقانه و منحصر به فرد به نظر می‌رسد.


در این روش می‌توان برای باز کردن حصار یا قفل یک کیف از آغشتن سطح آن به برخی نمونه‌های مولکولی از طریق یک دستمال استفاده کرد. اگر چه چنین شیوه‌ای بی‌شباهت با داستان‌های جاسوسی به نظر نمی‌رسد، اما قرار است در عمل به واقعیت بپیوندد.


برای باز کردن قفل‌ها بدین شیوه افراد باید بدانند به چه شیوه ای می‌توانند کلید مولکولی رمزگشا را که ممکن است در یک محلول یا در یک دستکال کاغذی مخفی شده باشد، به دست آورند. همچنین می‌توان این کلیدها را به گونه‌ای طراحی کرد که خود حاوی اطلاعاتی خاص یا کلیدی دیجیتالی باشند که در قالب کلمه عبور برای رایانه‌ها و گوشی‌ها به کار روند.


محققان آلمانی تا به حال ۵۰۰ هزار کلید مولکولی با ساختارهای متنوع طراحی کرده‌اند که می‌توانند به عنوان کلمات عبور به کار روند و به دشواری قابل حدس زدن هستند.


برای رمزگشایی از این قفل‌های شیمیایی، اسکن کردن مولکول‌های آنها باید با استفاده از همان تجهیزاتی صورت بگیرد که زیست‌شناسان از آنها برای تجزیه و تحلیل یافته‌هایشان بهره می‌گیرند. البته هنوز تا تجاری‌سازی این نوع کلمه‌های عبور راه درازی در پیش است.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر