صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷

طراحی و ساخت آینه جادویی برای اتاق پرو

محققان ایرانی موفق به طراحی و ساخت آینه (اتاق) پرو مجازی سه‌بعدی لباس، شدند.
کد خبر : 276130

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، علی رفیعی یکی از محققان پروژه «طراحی و ساخت آینه (اتاق) پرو مجازی سه‌بعدی لباس» گفت: «با تیمی از فارغ التحصیلان دانشگاههای کشور در صدد برآمدیم تا در قالب شرکتی به ساخت آینه پرو مجازی دست بیابیم».


وی در خصوص این پروژه افزود: «آینه (اتاق) پرو مجازی سه‌بعدی لباس، در واقع محصولی برای تعویض و مشاهده انواع لباس بدون نیاز به پوشیدن آن‌هاست؛ که موفق شدیم دانش فنی ساخت این آینه را بدست بیاوریم».


رفیعی در خصوص نحوه عملکرد این آینه خاطر نشان کرد: «با قرار گرفتن هر شیء در مقابل این آینه جادویی، سیستم‌های تشخیصی در ابتدا انسان بودن آن را مورد بررسی قرار می‌دهند. سپس ابعاد بدن فرد، توسط سنسورهای پیشرفته سه‌بعدی اسکن خواهد شد و نقشه سه‌بعدی بدن تهیه می‌شود. آنگاه اطلاعات به دست آمده توسط فرآیندهای پیچیده‌ای مورد تحلیل قرار می‌گیرد و امکان قرارگیری مدل‌های سه‌بعدی لباس روی فرد میسر خواهد شد».


وی عنوان کرد: «در حین کار کردن با دستگاه، سیستم‌های دنبال‌گر طراحی شده به طور مداوم موقعیت فرد را ارزیابی می‌کنند و بدین ترتیب امکان جابه جایی در هر سه محور سه‌بعدی فراهم خواهد شد».


این محقق افزود: «در همین راستا، با جابه‌جایی و چرخیدن فرد، لباس مدل شده نیز به طور همزمان تغییرات لازم را انجام خواهد داد و استفاده کننده قادر به مشاهده تمام زوایای لباس خواهد بود».


به گفته رفیعی، کلیه این موارد به صورت زمان-واقعی و روی لباس موجود بر روی فرد انجام می‌گیرد، بنابراین به هیچ عنوان نیازی به درآوردن لباس نخواهد بود.


وی با اشاره به ویژگی‌های این طرح گفت: «خرید این دستگاه ضمن در اختیار گذاشتن تجربه فناورانه لذت‌بخش، موجب صرفه‌جویی فراوان در زمان و امکان پرو همزمان طیف وسیعی از مدل‌ها خواهد شد».


وی با بیان این که این دستگاه از تلفیق چندیدن سیستم فناورانه تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: «سیستم تشخیص انسان، سیستم تشخیص دقیق اعضای بدن، سیستم دنبال‌کننده پیشرفته سه‌بعدی، سیستم بازشناسی حرکت، موتور گرافیکی پیشرفته سه‌بعدی، رابط کاربری هوشمند از اجزای تشکیل‌دهنده این سیستم به شمار می‌روند».


این محقق با اشاره به دیگر ویژگی‌های این طرح گفت: «امکان مدل‌سازی و پرو انواع لباس، امکان دسته‌بندی مدل‌ها، سه‌بعدی، تعویض لباس و سایر کنترل‌ها تنها با حرکت دست، امکان تغییر ابعاد لباس، سرعت بالا، امکان جابه جایی در هر سه محور، امکان چرخیدن و امنیت بالا از دیگر ویژگی‌های این طرح محسوب می‌شوند».


در این شرکت امکان خرید محصول و تجهیزات و همینطور استفاده مادام‌العمر از محصول را با قیمتی در حدود یک پنجم نمونه‌های خارجی فراهم شده است. برندها، پاساژ‌ها و فروشگاه‌های عرضه پوشاک معمولا در شعب و محل فروش، شرکت‌های توزیع کننده عمده پوشاک، شرکت‌های غیرمرتبط با صنعت پوشاک در زمان برپایی نمایشگاه جهت بهره‌گیری از جاذبه‌های سرگرم‌کننده و جذب مخاطب، باشگاه‌ها ورزشی نظیر فوتبال در تمامی رویداد‌های مرتبط با هواداران خود نظیر برگزاری مسابقات، گرده‌همایی‌ها، دربی‌ها و سایر مواقع، مراکز فرهنگی و مذهبی جهت فرهنگ‌سازی نوع پوشش، مراکز تفریحی و سرگرمی نظیر شهربازی‌ها مخاطبان این طرح محسوب می‌شوند.


وی گفت: «این محصول به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه فناوری و پوشاک در آینده‌ای نزدیک سبب انقلابی در عرصه مد و لباس خواهد شد و تاثیر شگرفی بر نحوه تعامل و عرضه محصولات در فروشگاه‌های لباس ایجاد خواهد شد. از این رو در سال‌های اخیر تلاش جدی و رقابتی طاقت‌فرسا جهت تولید و عرضه این محصول در سطح بین المللی صورت گرفته است».


وی با تاکید بر این که محصول اکنون ساخته شده و آماده ورود به بازار است، گفت: «برای اولین بار است که چنین طرحی در ایران و خاورمیانه به تولید رسیده است».


این طرح توسط علی رفیعی، کارشناسی ارشد الکترونیک گرایش دیجیتال از دانشگاه تفرش، حسن رفیعی، کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش کنترل از دانشگاه شاهد، دکتر محمدجواد عبدالهی فرد دکترای الکترونیک گرایش دیجیتال از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو هیات علمی دانشگاه تفرش و علی ذاکری کارشناسی ارشد الکترونیک گرایش دیجیتال از دانشگاه تفرش به سرانجام رسیده است.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر