صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۴ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
رئیس واحد رفسنجان در گفت‌وگو با آنا:

سرزنش و ایجاد اختلاف بین نهادهای انقلابی و نظامی با عقلانیت سیاسی در تعارض است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان با بیان اینکه نیروهای نظامی، سپاه پاسداران و بسیج ماموریتی فراتر از نظامی‌گری دارند و ماموریت اصلی آنها پاسداری از انقلاب اسلامی در هر زمان و مکان و تحت هر شرایطی است، گفت: سرزنش و یا ایجاد اختلاف بین نهادهای انقلابی و نظامی با عقلانیت سیاسی در تعارض است.
کد خبر : 276097

حجت الاسلام والمسلمین دکتر امان الله علیمرادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه انقلاب ما با اهدف و آرمان‌های خاصی شکل گرفته که حفظ و استمرار انقلاب وابسته به حفظ و استمرار همین اهداف و آرمان‌ها است، اظهار کرد: این آرمان‌ها به لحاظ سیاسی آزادی، جمهوریت و استقلال سیاسی (که در قالب شعار نه شرقی نه غربی مطرح بود)، است.


وی ادامه داد: به لحاظ فرهنگی تکیه بر مبانی اسلامی اعم از کتاب الهی، روایات و سیره معصومین علیهم السلام که بهترین مفسر این مبانی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری هستند و به لحاظ اقتصادی نیز استقلال اقتصادی همراه با تعامل با جهان از اهداف انقلاب اسلامی بوده که امروزه مصداق آن (اقتصاد مقاومتی) است.


علیمردای با اشاره به تدابیر حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری برای حفظ انقلاب اضافه کرد: با عبرت تاریخی از شکست انقلاب مشروطه و نهضت ملی شدن نفت، حضرت امام (ره) تشکیل یک نهاد انقلابی برای حفظ انقلاب را مورد توجه قرار دادند که در نتیجه (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) تشکیل شد.


سپاه پاسداران، ارتش قهرمان و سازمان بسیج باید به دلیل موقعیت خوب خود مورد تحسین قرار گیرند و سرزنش و یا ایجاد اختلاف بین نهادهای انقلابی و نظامی با عقلانیت سیاسی در تعارض است

رئیس واحد رفسنجان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جایگاه سپاه پاسداران و بسیج مستضعفان در راهبرد نظام و رهبری گفت: سپاه پاسداران و بسیج مستضعفان در مرکزیت راهبرد حفظ نظام قرار دارند به همین دلیل حضرت امام می‌فرمودند: «اگر سپاه نبود کشور هم نبود.»


وی با اشاره به جایگاه توسعه، پیشرفت علمی و اقتصادی در نگاه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری توضیح داد: حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری نسبت به اداره کشور دیدگاه جامع دارند. هم امنیت و قدرت ملی مورد توجه آنها بوده و هست و هم توسعه علمی و اقتصادی و عدالت و رفاه اجتماعی.


علیمردای درباره دیدگاه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در مورد تعامل، ارتباط با جهان و توسعه روابط با کشورهای جهان تصریح کرد: از همان ابتدای انقلاب ارتباط با جهان خارج به استثناء رژیم غاصب صهیونیستی مورد توجه حضرت امام (ره) ومقام معظم رهبری بوده و این قدرت‌های غربی هستند که به دنبال تغییر ساختار جمهوری اسلامی بوده‌اند. ماموریت اجرائی ارتباط با دولت‌های خارجی نیز عمدتا بر عهده قوه مجریه و وزارت خارجه است.


رئیس واحد رفسنجان دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که به طور کلی در مورد این دو محور یعنی حفظ انقلاب، توسعه و تعامل در چه شرایطی هستیم، عنوان کرد: به طور کلی می‌توان گفت در محور حفظ انقلاب و کسب قدرت بازدارندگی در شرایط خوبی هستیم و به لحاظ نظامی از مرزهای قدرت بازدارندگی عبور کرده‌ایم اما از جهت توسعه اجتماعی، اقتصادی و تعامل با جهان شرایط مطلوبی نداریم و باید این ضعف برطرف شود.


وی در توضیح نهادهایی که باید عملکرد خود را اصلاح کنند تا نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف برطرف شود، گفت: کاملا واضح است نهادهای نظامی و امنیتی در اجرای ماموریت خود موفق بوده‌اند و این مسیر موفقیت باید تقویت شود. اما دولت‌ها به طور کلی و صرفنظر از این دولت یا آن دولت، در ماموریت توسعه و عدالت و رفاه اجتماعی و نیز تعامل با جهان نیازمند برطرف ساختن نقاط ضعف خود هستند. بنابراین سپاه پاسداران، ارتش قهرمان و سازمان بسیج باید به دلیل این موقعیت مورد تحسین قرار گیرند و سرزنش و یا ایجاد اختلاف بین نهادهای انقلابی و نظامی با عقلانیت سیاسی در تعارض است.


علیمردای در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در این دو محور نهادهای مربوط باید به تفکیک وظایف بپردازند یا تداخل وظایف، توضیح داد: اول اینکه اگر چه به لحاظ نظری و با حفظ مصالح نظام می‌توانند نسبت به یکدیگر نگاه انتقادی داشته باشند، اما باید این نگاه انتقادی در چارچوب وحدت نظام و هماهنگی نهادهای مربوط آن باشد و ثانیا به لحاظ عملی نهادهای سیاسی و نظامی باید به امور محوله خود مشغول باشند. البته مشارکت نهادهای نظامی در امور اقتصادی باید با درخواست دولت باشد که تاکنون هم اینگونه بوده است؛ در این میان نیروهای نظامی، سپاه پاسداران و بسیج ماموریتی فراتر از نظامی‌گری دارند و ماموریت اصلی آنها پاسداری از انقلاب اسلامی در هر زمان و مکان و تحت هر شرایطی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر