صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
به بهانه شکسته شدن طلسم 70 ساله وزنه برداری بانوان در ایران

دخترانی از جنس اولین ها؛ آغاز راه پرپیچ و خم وزنه برداری بانوان

روز گذشته تاریخی از ورزش ایران رقم خورد و دختران وزنه برداری ایران زمین به طلسم 70 ساله آغاز وزنه برداری در ایران خاتمه دادند و برای اولین بار در مسابقات قهرمانی آسیا بر روی تخته رفتند.
کد خبر : 276015

گروه ورزشی خبرگزاری آنا - فرزانه شریفی؛ حرف از اولین هاست، اتفاقاتی که در تاریخ برای اولین بار ثبت می شود و شیرینی و حلاوت آن تا همیشه بر ذهن ها می ماند، روز گذشته هم اولینی در تاریخ ورزش ایران در رشته وزنه برداری رقم خورد. دخترانی که پیشگام آیندگان شدند و در این راه سخت و پولادین که قدم گذاشتند کم سختی نکشیدند و کم غرولند نشنیدند اما مصمم و بااراده پیش رفتند تا برای اولین بار دخترانی از ایران زمین بر روی تخته وزنه برداری ظاهر شوند و به طلسم 70 ساله آغاز وزنه برداری در ایران خاتمه دهند.


عصر دیروز پارمیدا محمدیان دختر وزنه بردار ایران به دوری طولانی مدت وزنه برداری بانوان در ایران خاتمه داد و با پوشش اسلامی اولین دختر وزنه بردار ایران نام گرفت. حالا وزنه برداری ایران منتظر اولین مدال است تا علاوه بر اولین حضور نامش در زمزه اولینها در کسب مدال هم در تاریخ ورزش ایران پیشگام باشد همچون رشته هایی دیگر که در همه این سال ها دخترانشان پیشتاز شدند و اولین را از آن خود کردند.


اولین‌های ورزش بانوان در ایران


المپیک 1964 درست 54 سال پیش بود که دو بانوی ایرانی اولین ها را از آن خود کردند، سیمین صفامهر در دوومیدانی و در ماده دوی 100 متر و جمیله صفوری در ژیمناستیک دخترانی بودند که به المپیک راه پیدا کردند هر چند که البته مدالی کسب نکردند اما اولین ها در این دو رشته با نام این دو بانو رقم خورد.


اولین مدال هم به دست دختران ایران زمین در بازی‌های آسیایی 1966 به میزبانی تایلند به دست آمدند، درست 52 سال پیش بود که تیم ملی والیبال بانوان در آن زمان به مدال برنز رسید و از همان سال ها تا به امروز دیگر این مدال تکرار نشد و بانوان ما در حسرت آن همچنان مانند.


البته مدال آوری بانوان در بازی‌های آسیایی هنوز ادامه داشت و درست 8 سال بعد دربازی های آسیایی 1974 که به میزبانی تهران برگزار شد و آن زمان تعداد 400 ورزشکار ایرانی در این رقابت ها حضور پیدا کردند مدال طلا شمشمیربازی نصیب دختران ایران در بخش تیمی شد. البته ما در آن سال یک اولین دیگری هم داشتیم و آن زمانی بود که در همان سال اولین مدال انفرادی به رنگ برنز را مهوش صفایی در شمشیربازی باز هم نصیب خود کند.


سال 1992 در پارالمپیک بارسلونا هم سه دختر ایران زمین برای اولین بار در این مسابقات حضور پیدا کردند.


در المپیک 2000 سیدنی هم اولین بانوی ایرانی که سهمیه المپیک را از آن خود کرد منیژه کاظمی در تیراندازی بود. اتفاقا در مسابقات پارالمپیک سیدنی هم باز دختری از ایران به نام نیره آکف در تیراندازی به اولین مدال برنز خود رسید.


در همه این سال ها بانوان ایرانی علاوه بر حضور در المپیک و پارالمپیک در بازی های آسیایی هم حضور داشتند و اتفاقا افتخارآفرینی هایشان هم بیشتر از المپیک و پارالمپیک بود. در بازی‌های آسیایی 2002 بوسان در شمشیربازی دختران ما به برنز تیمی رسید و اولین مدال انفرادی تکواندو بانوان هم به رنگ برنز برای اولین بار پس از انقلاب نصیب پروانه تهرانی شد.


در بازی های آسیایی 2010 گوانگجو هم اولین مدال طلای ووشوی ایران نصیب خدیچه آزادپور شد. ووشوکاری که نامش برای همیشه در تاریخ ورزش ووشو ثبت شد. البته در همان سال 2010 در مسابقات پارآسیایی هم مرضیه صادقی اولین مدال طلایی بانوان معلول را به دست آورد.


در بازی های آسیایی 2014 اینچئون باز هم دختران ایران زمین پشتاز بودند، لیلا رجبی در پرتاب وزنه اولین مدال تاریخ دوومیدانی بانوان ایران در بازیهای آسیایی را به دست آورد، علاوه بر این نجمه خدمتی و نرجس امامقلی نژاد هر کدام به ترتیب به اولین مدال طلا در تیراندازی تپانچه در ده متر و مدال نقره در تفنگ بادی 10 متر بانوان رسیدند. همچنین در بخش تیمی هم نجمه خدمتی، نرجس امامقلی نژاد و الهه احمدی در تفنگ بادی 10 متر تیمی بانوان به مدال نقره رسیدند. حمیده عباسعلی و فاطمه چالاکی در کاراته هر کدام به ترتیب به مدال نقره و برنز رسیدند.حمیرا برزگر، نازنین ملایی، مهسا جاور و سولماز عباسی در قایقرانی در رشته روئینگ به مدال تیمی برنز رسیدند. الهه منصوریان قهرمان ووشوی جهان در اینچئون کره نقره بازی های آسیایی را از آن خود کرد. سولماز عباسی هم دیگر ورزشکار کشورمان بود که در روئینگ تک نفره بانوان در اینچئون به برنز رسید. آرزو حکیمی هم در قایقرانی(کایاک تک نفره 200 متر بانوان) به مدال برنز رسید. سوسن حاجی پور هم ملی پوش تکواندوی ایران در وزن 53 کیلوگرم برنزی شد. سونیا گماری هم در اسلالوم بانوان به برنز رسید. در بخش تیمی در رشته کبدی هم غزال خلج، سلیمه عبداله بخش، زهرا معصوم آبادی،فریده ظریف دوست،ملیحه میری،مرضیه عشقی ،صدیقه جعفری ،سعیده جفعری، طاهره تیرگر، هنگامه بورقانی ،مژگان زارع،سحر ایلات به مدال نقره بازی های آسیایی رسیدند. و در پایان هم اکرم خدابنده در تکواندو و نسرین دوستی در کاراته هر کدام به مدال نقره و برنز رسیدند.


در سال 2012 المپیک لندن که برگ زرینی از تاریخ ورزش بانوان رقم خورد و زهرا نعمتی در پارالمپیک لندن به نشان زرین طلا رسید. مدال خوش رنگ طلای نعمتی برای اولین بار در تاریخ ورزش پارالمپیک به دست آمد.


در ریودوژانیرو و المپیک 2016 برزیل باز هم تاریخ ورزش ایران اولینی داشت به نام کیمیا علیزاده در تکواندو. دختر تاریخ ساز المپیکی کشورمان که در المپیک 2016 به اولین نشان برنز تاریخ المپیک رسید تا راه را برای همه اولین ها باز کند.


این بخشی از تاریخ ورزش بانوان ایران زمین بود؛ دخترانی که با وجود همه سختی ها و محدودیت ها نامشان را در ورزش ایران ماندگار کردند و حالا این بار اولینی از جنس سردی آهن با ظرافت زنانه توامان شده است.


اگرچه چشم ها در وزنه برداری به مردان عادت کرده است و افرادی همچون رضازاده و بهداد سلیمی را در یادها تداعی می کند اما امروز روز پارمیدا، مهدیه، نرگس و الناز است، دخترانی که به جدال با پولاد سرد رفتند و حالا این اول مسیر این راه پر پیچ و خم است...


انتهای پیام/

ارسال نظر