همانطور که آمریکا در برجام «دبه» کرد در هر توافق دیگری هم دبه می کند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، فوآد ایزدی، کارشناس مسائل هستهای، در خصوص مذاکرات مکرون و ترامپ پیرامون برجام اظهار داشت: ماکرون در کنفرانس خبری خود اعلام کرد که سیاست غرب نسبت به ایران باید چهار ستون داشته باشد که ستون اول مباحث هسته ای به صورت کوتاه مدت، ستون دوم مباحث هستهای به صورت بلند مدت، ستون سوم مباحث منطقه ای و ستون چهارم مباحث موشکی و تسلیحاتی است.
وی در ادامه گفت: منظور ماکرون از سیاست کوتاه مدت هسته ای در قبال ایران ماندن آمریکا در برجام در کنار حفظ محدودیت های هسته ایران برای چند سال آینده است؛ اما دغدغه آمریکا در خصوص برجام تاریخ غروب برخی از محدودیت های ایران است که در این تاریخ نه تنها تحریم ها برداشته شده بلکه محدودیت های هستهای ایران نیز برطرف میشود.
این کارشناس مسائل هستهای با تاکید بر اینکه تاریخ برداشته شدن محدودیت های ایران به طور کامل سال2025 است؛ عنوان کرد: حرف ماکرون به ترامپ این بوده است که در حال حاضر نیازی به خروج آمریکا از برجام نیست به طوری که هم آمریکا و هم اروپا می تواند در برجام بماند و در سال 2025 که زمان دغدغه است هر دو طرف آمریکایی و اروپایی با هم از برجام خارج میشوند تا محدودیتهای ایران در این تاریخ تمدید شود.
ایزدی با تاکید بر اینکه هدف غربی ها دبه کردن در برجام در تاریخ رفع محدودیت های دائم ایران است؛ عنوان کرد: به اعتقاد اروپایی ها دبه آنها در سال 2025 به این صورت خواهد بود که سطوح محدودیتهای ایران را در قالب یک توافق دیگر با ایران تمدید میکنند یعنی ابتدا گفتند فعالیت هسته ای ایران 8 سال متوقف شود و بعد از آن میگویند به صورت دائم این فعالیت ها متوقف شود.
وی در ادامه گفت: حرف فرانسه به آمریکا این است که در حال حاضر نیازی به خروج از برجام نیست چرا که در این شرایط ایران متوقف است؛ برجام محدودیت های گسترده ای برای ایران ایجاد کرده است و می توان تحریم های موشکی و منطقه ای رابه صورت جدا از برجام بر ایران تحمیل کرد.
این کارشناس مسائل هستهای با بیان اینکه توصیه فرانسه به ترامپ هم جدا نشدن از برجام بود عنوان کرد: پیش بینی رفتار ترامپ برای 22 اردیبهشت ماه ممکن نیست و هر اتفاقی ممکن است بیفتند، هرچند خانم مرکل تا چند روز آینده به آمریکا رفته و با ترامپ دیدار می کند.
ایزدی در ادامه افزود: آلمان سابقه خصومت کمتری با ایران داشته و مانند فرانسه در طول مذاکرات کارشکنی نکرده است؛ آلمان سابقه فعالیت های استعماری در سوریه و منطقه ندارند از این جهت آلمان ها بهتر از بقیه اروپایی ها عمل کرده اند.
وی با بیان اینکه طرف آمریکایی از ایران امتیاز می خواهد؛ عنوان کرد: اگر طرف آمریکایی بتواند امتیازهایی از ایران بگیرد قاعدتاً در برجام میماند وگرنه تصمیم خود را برای خروج از برجام تا 22 اردیبهشت می گیرد؛ خروج آمریکا از برجام به دو شکل سخت و نرم است.
این کارشناس مسائل هستهای در ادامه افزود: در صورت خروج سخت، آمریکا خروج از برجام را اعمال می کند و تحریم ها را به سرعت باز می گرداند و به صورت سلسله وار اقداماتی علیه ایران انجام می دهد اما در صورت خروج نرم، آمریکا در عمل از برجام خارج می شود اما اعلام نمی کند و تحریم ها را به صورت هماهنگ با اروپا با اعمال فشار بر ایران اجرایی می کند.
ایزدی همچنین اظهار داشت: به اعتقاد من هنوز ترامپ تصمیمی برای خروج یا عدم خروج از برجام نگرفته است و در نهایت بعد از رایزنی با اروپایی ها و فشار بر ایران برای گرفتن امتیاز در نهایت تصمیم نهایی را خواهد گرفت.
وی در توضیح شروط ترامپ برای ماندن در برجام عنوان کرد: هیچکدام از شروط ترامپ قابل اجرا شدن نیست؛ چرا که اولین شرط این است که محدودیت های ایران بعد از سال 2025 ادامه دار باشد که این برای ایران شدنی نیست چرا که برخی دیگر از محدودیت های ایران در برجام در جای خود همیشگی است.
این کارشناس مسائل هستهای در ادامه افزود: آمریکا به دنبال گرفتن امتیاز از ایران در مباحث موشکی و منطقه ای نیز هست که قطعاً همانطور که آمریکا در برجام دبه کرد در هر توافق دیگری هم دبه می کند و اینکه ایران بپذیرد برای حفظ برجام زیر بار محدودیت های دیگر برود اساساً کار عاقلانهای نیست.
منبع: راه دانا
انتهای پیام/