توسعه فرهنگ اصیل ایران از مهمترین سیاستهای وزارت علوم است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حسین سالار آملی در مراسم تجلیل از مقام والای استاد که صبح امروز در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، گفت: در این 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مملکت ما شرایط ویژهای داشته است اما در حال حاضر ویژگی خاصی وجود دارد که باید نخبگان جامعه به آن توجه بیشتری داشته باشند.
وی با طرح این سوال که تکنولوژی با بشریت چه کرده است و بشر با این تکنولوژی به سعادت میرسد یا شقاوت؟ افزود: ما امروز با مدرنیسم و پست مدرنیسم که تحلیلی از آن است روبهرو هستیم. پدیده جهانی شدن نیز پدیده جدیدی است که مدرنیسم و پست مدرنیسم به وسیله این پدیده به جهان صادر میشود. لذا این امکان وجود دارد که اثرگذاری جهانی بر فرهنگ بومی، موجب نابودی فرهنگ و ادب یک ملت شود تنها به این دلیل که هویت بینالمللی به دست آوریم.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل به تبیین سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل پرداخت و گفت: در بخش بینالملل این وزارتخانه چهار سیاست کلان شامل عزت مداری، نگاه فرامرزی به دوستان منطقهای، تبادل اندیشه و فکر و کسب دانش فنی و توسعه فرهنگ اصیل کشور در قالب کرسیهای ادبیات فارسی، اسلام شناسی و ایرانشناسی مطرح است.
وی عزتمداری را لازمه روابط بینالملل دانست و گفت: مقام معظم رهبری بر روابط بینالملل و حفظ عزت بسیار تأکید دارند و عقیده دارند که باید عزت خود را به جوامع دیگر نشان دهیم.
سالارآملی همچنین درباره نگاه فرامرزی به دوستان منطقهای نیز خاطرنشان کرد: ما به هیچ وجه نمیتوانیم دوستان منطقهای و جهانی خود را فراموش کنیم و خوشحالیم که چندین هزار دانشجوی افغانی و 2500 دانشجوی عراقی در دانشگاههای ایران مشغول تحصیل هستند.
وی درباره تبادل اندیشه و کسب دانش فنی نیز افزود: باید دانشجویان خود را به خارج از کشور اعزام کنیم تا دانش خود را از کشورهای جهان دریافت کنند و در کوتاه مدت به کشور بازگردند تا دانش خود را در سطح جهان اسلام ارائه دهند. مهمترین سیاست بخش بین الملل این وزارتخانه توسعه فرهنگ اصیل کشور است. نه تنها نباید محدود به مرزها بود بلکه باید فرهنگ و نگاه خود که نگاه مستضعفین دنیاست را توسعه دهیم.
انتهای پیام/