صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷

کشتی نوح به روش مدرن ساخته می‌شود

دانشمندان قصد دارند یک کتابخانه حیات برای ذخیره DNA تمامی حیات‌های پیچیده روی زمین بسازند.
کد خبر : 275614

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، کشتی نوح مدرن یا کتابخانه حیات با هدف تغییر درک ما از تکامل ساخته خواهد شد. یک گروه از 24 دانشمند بین‌المللی قصد دارند کدهای ژنتیکی 1/5 میلیون گونه از گیاه، حیوان و قارچ را طی دهه آینده جمع‌آوری و ذخیره کنند.
دانشمندان می‌توانند از این کتابخانه حیات برای جمع‌آوری اطلاعات بیشتر در زمینه تکامل گونه‌های مختلف و چگونگی بهبود محیط زیست استفاده کنند.
هزینه این پروژه 3/4 میلیارد یورو است و عنوان جاه‌طلبانه‌ترین پروژه بیولوژی مدرن را گرفته است.
پروژه «بیوژنوم» توسط محققان موسسه اسمیت‌سونیان در واشنگتن رهبری می‌شود. آنها بر این باورند که جمع‌آوری DNA تمامی گونه‌های روی زمین می‌تواند منبع مهمی برای نوآوری‌های دارویی، کشاورزی و منابع طبیعی باشد. در حال حاضر ژنوم کمتر از 0/2 درصد از گونه‌های زمین رمزگشایی شده است.
جان کرس از موسسه اسمیت‌سونیان در این باره می‌گوید: «قصد داریم کتابخانه کاملی از حیات بسازیم که می‌توان از آن برای نمونه‌برداری و کاوش استفاد کرد».
وی افزود: «می‌توانیم از این کتابخانه برای بهبود محیط زیست و خودمان استفاده کنیم. این کتابخانه می‌تواند درک ما از تکامل حیات را تغییر دهد».
ژنوم انسان برای اولین بار در سال 2003 بعد از 15 سال رمزگشایی شد. این کار که بخشی از پروژه ژنوم انسان بود 2/15 میلیارد یورو هزینه دربرداشت.
این پروژه تاثیر بزرگی روی پزشکی انسانی داشت و متخصصان تخمین می‌زنند که یک تریلیون دلار برای اقتصاد آمریکا سودآوری داشته است.
به گفته متخصصان، پروژه بیوژنوم می‌تواند فرصت‌های بزرگ‌تری برای انسان به ارمغان آورد.
به گفته محققان، درک بهتر از تنوع زیستی سیاره زمین و نگهداری از منابع آن یکی از مهم‌ترین وظایف علمی و بزرگ‌ترین چالش‌های اجتماعی هزاره جدید است.
محققان می‌گویند نتایج این پروژه می‌تواند تاثیر مثبتی بر طیف گسترده‌ای از مشکلات انسانی از جمله تاثیر تغیرات آب و هوایی بر تنوع زیستی جانداران و حفاظت از گونه‌ها و اکوسیستم‌های در خطر انقراض داشته باشد.
تخمین زده می‌شود که 10 تا 15 میلیون گونه جاندار ناشناخته وجود دارد که اکثر آنها ارگانیسم‌های تک‌سلولی و حشرات کوچک در اقیانوس‌ها هستند.


در حال حاضر نرخ انقراض هزار برابر بیشتر از زمانی است که هنوز انسان ظهور نکرده بود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر