صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۲ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷

قله زیگورات چغازنبیل مرمت شد

تجدید اندود قله‌ زیگورات چغازنبیل برای هدایت صحیح آب‌های سطحی به سطوح پایین‌تر به عنوان نخستین اولویت کارگاه مرمت اضطراری محوطه به اتمام رسید.
کد خبر : 275372

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، تجدید اندود قله بنای زیگورات چغازنبیل به پایان رسید.


عاطفه رشنوی مدیرپایگاه جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اعلام این خبر گفت: این فاز مرمتی که بر اساس بررسی‌های آسیب‌شناسی در محوطه میراث جهانی چغازنبیل انجام شد، شامل پاکسازی ناودان‌ها، پرکردن شیارها و حفرات ایجاد شده بر روی قله‌ زیگورات با استفاده از خشت و ملات کاه‌گل و تجدید اندود قله بنای زیگورات برای هدایت صحیح آب و نزولات جوی به سطوح پایین‌تر به عنوان نخستین اولویت‌ها انتخاب و به مرحله‌ی اجرا رسید.


وی افزود: قله زیگورات چغازنبیل بخشی از هسته مرکزی بنا است که به دلیل تخریب طبقات بالایی و از دست دادن نمای آجری به صورت تپه‌ای از خشت‌های روی هم چیده خودنمایی می‌کند.


به گفته رشنوی، این بخش در عین حال بیشترین حجم خشتی فاقد پوشش از زیگورات است. نبود پوشش محافظ آجری، به هم‌خوردن نظم و ساختار منظم اولیه، سست بودن بلوک‌های خشتی تاریخی، جریان شدید آب‌های سطحی و شیب‌های تند در نقاط مختلف سبب بروز آسیب در این بخش از زیگورات می شود.


مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اشاره به اینکه معمول‌ترین آسیب‌های این بخش آب‌شستگی‌های گسترده و ایجاد حفرات است ادامه داد: به طور معمول عامل پدیدارشدن آن‌ها بارندگی و جریان شدید روان ‌آب‌ها در شیب‌های تند است. به همین علت با عنوان نخستین اولویت کارگاه مرمت اضطراری محوطه میراث جهانی چغازنبیل در نظر گرفته شد.


آنطور که وی تاکید کرد: اصلاح شیب‌بندی حوزه‌های آبریز تعریف شده در سطوح زیگورات برای هدایت صحیح آب‌های سطحی به‌ سمت ناودان‌های موجود، اصلاح شیب‌بندی دروازه‌ها و صحن اول زیگورات به ویژه در قسمت پای دیوار‌ها و ناودان‌ها، احداث ماهیچه‌های خشتی و کاه‌گلی روی لبه‌ صفه‌ها، ‌طبقات و پای دیوارهای زیگورات و تعریف شیب با هدف هدایت آب‌های سطحی کنترل‌نشده، اجرای اندود کاه‌گل در قسمت‌های موردنیاز حصارهای اول و دوم و همچنین مرمت بخش‌های آسیب‌دیده در معابد، ساختمان آرامگاه، کاخ شماره ۲ و ۳ و سازه‌ دفع آب، از جمله اقداماتی است که در ادامه‌ کارگاه مرمت اضطراری در محوطه میراث جهانی چغازنبیل انجام خواهد گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر