صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷

پاکسازی کارخانه‌های اورانیوم با ربات محققان ایرانی

پاکسازی لوله‌های آلوده به اورانیوم در کارخانه‌های صنعتی کار ساده‌ای نیست، اما ساخت یک ربات توسط محمد موسائی و داود کهندش می‌تواند این مشکل را برطرف کند.
کد خبر : 274823

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این ربات خودکار مجهز به ابزاری برای اندازه گیری تشعشعات رادیواکتیو نیز هست و می‌تواند کیلومترها مسیر را در کنار لوله‌های آلوده به اورانیوم طی کند تا نقاطی از این لوله‌ها را که هنوز به این ماده خطرناک آغشته هستند شناسایی کند.


این دو پژوهشگر ایرانی دانشگاه کارنگی ملون آمریکا می‌گویند استفاده از این روش، ایمن‌تر، دقیق‌تر و سریع‌تر از روش‌های قبلی است و با استفاده از آن می‌توان به سرعت پی برد کدام یک از لوله‌های موجود در یک کارخانه هنوز دارای اورانیوم هستند تا آنها برای پاکسازی به محیط دیگری منتقل شوند.


صرفه جویی ناشی از استفاده از این ربات بالغ بر میلیون‌ها دلار است. ربات مذکور «RadPiper» نام دارد و به سفارش وزارت انرژی ایالات متحده طراحی و ساخته شده است. انتظار می‌رود از این فناوری در مجموعه‌های هسته‌ای دیگری در کارولینای جنوبی و در واشنگتن استفاده شود.


ربات مذکور از توان، سرعت و دقت بالایی برای تهیه نقشه دقیق هر لوله مورد بررسی و انتقال اطلاعات برای استفاده تحلیل گران برخوردار است. این ربات با موفقیت برای پاکسازی لوله‌هایی با قطر ۱/۱ متر هم مورد استفاده قرار گرفته است.


منبع: مهر


انتهای پیام/

برچسب ها: اورانیوم لوله
ارسال نظر