صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۵ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
در دیدار مشترک عنوان شد؛

بررسی همکاری کتابخانه ملی با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران از مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (رایسست) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) بازدید کرد.
کد خبر : 274747

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، دکتر اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران از مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری(رایسست) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) بازدید به عمل آورد.


در ابتدای این بازدید دکتر محمد‌جواد دهقانی رئیس سازمان مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری(رایسست) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به تاریخچه تاسیس این دو مجموعه در خصوص منابع و پایگاه‌های اطلاعاتی، گروه‌های پژوهشی، انتشارات، فعالیت‌ها و تعاملات ملی و بین‌المللی این مجموعه توضیحاتی را بیان کرد.


وی افزود: تلاش رایسست برای پایین آوردن سن پژوهش از طریق تعامل با آموزش و پرورش و اتصال مدارس به رایسست، چاپ و انتشار نشریات رتبه دار کشور، کمک به انتشار کتاب از طریق دایره انتشارات مجموعه، اتصال دانشگاه‌های دارای کرس زبان و ادب فارسی در سراسر جهان از جمله تلاش‌های این مرکز است.


دهقانی با تشریح ماموریت‌های ISC در سطح ملی و بین‌المللی و پایگاه‌های اطلاعاتی و خدمات این پایگاه به کشورهای اسلامی به نقش این سازمان در حوزه رتبه‌بندی و نیز رصد علم و اعتبارگذاری نشریات و نویسندگان به عنوان مهمترین وظایف این سازمان اشاره کرد و نسبت تولید علم کشور در ISC و ISI و وضعیت انتشار مقالات اعضای هیات علمی ایران را تشریح کرد.


وی در مورد عملکرد ISC افزود: یکی از اهداف عمده این سازمان در کنار ثبت نشریات معتبر کشور، کیفی تر کردن نشریات ISC است که به نظام سطح بندی نشریات علمی مشهور است.


سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به برگزاری نشست دبیران کل کمیسیون‌های ملی آیسسکو در تیرماه ۱۳۹۷ و نیز بیست و هشتمین نشست عمومی فرهنگستان علوم جهان و تمهیدات سازمان برای برگزاری هر چه پربارتر این دو برنامه اشاره کرد.


بروجردی رئیس کتابخانه ملی با ابراز خرسندی از خدمات ارائه شده در رایسست و پایگاه استنادی به حوزه علوم انسانی اشاره و تاکید کرد: این حوزه باید سبقه ای اسلامی به خود بگیرد بدین معنی است که بتوانیم نیازهای خود را در حوزه علوم انسانی به شکلی درست و واقع‌بینانه و مناسب با دغدغه‌های خود تعریف و طراحی کنیم.


وی ابراز امیدواری کرد: رایسست بتواند در این زمینه نقش ویژه‌ای را ایفا کند.


مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی در خصوص کیفیت و چگونگی ارتقاء در خصوص خدمات کتابخانه ملی اظهار داشت : کتابخانه ملی گنجینه ارزشمندی را در اختیار دارد اما در توزیع امکانات هنوز جای کار وجود دارد.


بروجردی افزود: لازم است این دو مجموعه تصویر شفافی از داشته های خود را به اشتراک بگذارند تا بر آن اساس بتوانیم در حوزه های مورد علاقه طرفین بیشترین و موثرترین میزان تفاهم را داشته باشیم.


رئیس کتابخانه ملی با بیان تلقی اشتباه در خصوص نقش کتابخانه ملی گفت: این تصور که کتابخانه ملی صرفاً محل قرائت کتاب است تصوری اشتباه است و می توان با ارائه برنامه این مسئله را اصلاح کرد و کتابخانه ملی را به محلی برای تبادل افکار، ایده ها و شکل گیری پژوهش های مختلف تبدیل کرد.


مشاور ریاست جمهوری همچنین از آمادگی کتابخانه ملی برای به اشتراگ گذاشتن منابع خود و همکاری در قالب تفاهم نامه خبر داد و در پایان مقرر شد با هدف تعیین موارد همکاری و دستیابی به تفاهم علمی-پژوهشی و فناوری کمیته ای مشترک تشکیل شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر