صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۳ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷

رونمایی از بوستان و گلستان سعدی در موزه کتابخانه سلطنتی نیاوران

موزه کتابخانه سلطنتی نیاوران در ادامه طرح نمایشگاه‌های دوره‌ای و رونمایی آثار خود، همزمان با اول اردیبهشت با نمایش بوستان و گلستان از دو نسخه خطی نفیس این موزه رونمایی کرد.
کد خبر : 274433

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، کتاب بوستان به نمایش در آمده اثر کاتب نامی محمد ابن مهدی ابن محمد ملقب به علی اکبر است که به خط نستعلیق و با درجه استادی به رشته تحریر در آمده است. این اثر در قطع وزیری در تاریخ ۱۲۸۲ هجری قمری کتابت شده و تذهیب آن نیز اثر میرزا عبدالوهاب مذهب‌باشی است.


کتاب گلستان نیز اثر استاد حاجی محمد ابن محمد ابراهیم است که به خط نستعلیق با درجه ممتاز در سال ۱۲۱۹ هجری قمری در قطع نیم ربعی کتابت شده و تذهیب این اثر، کار استاد محمد هادی زرکش است.


سعدی شیرازی (۶۰۶ – ۶۹۰ هجری قمری) شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی در نظامیه بغداد که مهمترین مرکز علم و دانش جهان اسلام در آن زمان به حساب می‌آمد تحصیل کرد و پس از سفرهای بسیار به زادگاه خود، شیراز بازگشت و تجارب خود را به نگارش در آورد. این شاعر گرانمایه در سال ۶۵۵ ه.ق زیباترین و لطیف‌ترین اشعار خود یعنی «بوستان» را در ده باب سرود و در آن به مهم‌ترین مسائل اخلاقی و انسانی مانند عدل، احسان، عشق، تواضع، قناعت، شکر و توبه پرداخت.


وی همچنین در سال ۶۵۶ ه.ق اثر دیگر خود یعنی «گلستان» را به رشته تحریر در آورد که آمیزه‌ای از نظم و نثر و مجموعه حکایاتی است که سعدی موضوع آن را تجربه کرده یا ساخته ذهن او است.


شایان ذکر است گلستان و بوستان به‌عنوان کتاب‌های اخلاقی شناخته می‌شوند و علاوه بر فارسی‌زبانان، بر اندیشمندان غربی از جمله ولتر و گوته نیز تأثیرگذار بوده‌ است.


این شاعر ایرانی تأثیر انکارناپذیری بر زبان فارسی گذاشته‌ به گونه ای که شباهت قابل توجهی بین فارسی امروزی و زبان سعدی وجود دارد. آثار او مدت‌ها در مدرسه‌ها و مکتب‌خانه‌ها به‌عنوان منبع آموزش زبان و ادبیات فارسی تدریس می‌شده و بسیاری از ضرب‌المثل‌های رایج در زبان فارسی از آثار وی اقتباس شده ‌است.


علاقه‌مندان برای بازدید از این دو کتاب ارزشمند می‌توانند تا دهم اردیبهشت ماه از ساعت ۹ تا ۱۸ به موزه کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) مراجعه نمایند و مجموعه تا ساعت ۱۹ فعال است.


انتهای پیام/

ارسال نظر