صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷

اندر مصائب نمایشگاه بین‌المللی کتاب!

با وجود قفل ترافیکی و سایر مشکلات عدیده برگزاری نمایشگاه کتاب در هسته مرکزی شهر، رفع نکردن مشکلات زیرساختی شهر آفتاب بار دیگر مسئولان را ناگزیر کرد تا نمایشگاه کتاب را به مصلی منتقل کنند.
کد خبر : 274430

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،‌ دو سال پیش بود که مشکلات حاکم در برگزاری بزر‌گ‌ترین رویداد حوزه کتاب کشور باعث شد تا محل برگزاری نمایشگاه کتاب از مصلای تهران به شهر آفتاب تغییر یابد و به نوعی مهری بر پایان سال‌ها خانه به دوشی نمایشگاه کتاب بخورد، اما این جابه‌جایی دوام چندانی نداشت. بار دیگر با جابه‌جایی مدیران ارشد و تصمیم‌ساز، مشکلات زیرساختی در مدت تعیین شده لاینحل باقی ماند. تعهدات قانونی و تفاهمنامه‌ها زیر پا گذاشته شد و بار دیگر شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب بر آن شد تا نمایشگاه کتاب به مصلی منتقل شود. با این تفاصیل از این پس باید منتظر ترافیک شدید در محدوده مصلی تهران بود؛ البته ترافیک یکی از معضلات برگزاری نمایشگاه در مصلی است.


به‌رغم برگزاری 30دوره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که در اصل بزرگ‌ترین رویداد حوزه کتاب کشور محسوب می‌شود، اما همچنان ساده‌ترین موضوع در این رابطه یعنی محل برگزاری نمایشگاه به‌عنوان یک دغدغه در صدر باقی مانده است تا از حل سایر موضوعات مرتبط با برگزاری نمایشگاه غفلت‌ها ادامه داشته باشد. جنجالی که تصور می‌شد بعد از سال‌ها خانه به دوشی برای نمایشگاه کتاب بالاخره تمام شده است و محل شهر آفتاب به‌‌عنوان سقف دائمی ناشران برای برگزاری نمایشگاه تعیین شده است؛ محلی که از حیث خرید زمین گرفته تا حتی احداث خط مترو به منظور سهولت رفت و آمد بازدید‌کنندگان هزینه‌کردهای زیادی را از جیب بیت‌المال به دنبال داشت.


اجاره‌های هنگفت مصلی برای در اختیار قرار دادن این محل، واگذار نشدن تمام اختیارات نمایشگاه به مدیران نمایشگاه کتاب و ارشاد، ایجاد مشکلات ترافیکی و آلودگی‌های ناشی از آن و از همه مهم‌تر کمبود فضاهای استاندارد برای برپایی غرفه‌های مختلف از جمله دلایلی بود که هرساله هزینه‌های زیادی را برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب رقم می‌زد. همین مصائب در نهایت دو سال قبل مسئولان برگزاری نمایشگاه را به این نتیجه رساند که با قول و تعهد محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران نمایشگاه به شهر آفتاب نقل مکان کند.


ناگزیری برای تغییر محل نمایشگاه


هر چند که این تغییر در وهله اول به مذاق ناشران خوش نیامد و به دلیل مسافت نسبتاً طولانی با شهر مورد انتقاد قرار گرفت، اما آمار ارائه‌ شده نشان داد این جابه‌جایی، نمایشگاه کتاب را از حیث بازدیدکننده با ریزش مواجه نکرده است، اما در این میان برخی اشکالات موجود نظیر بارش باران و خیس شدن غرفه‌ها باعث شد باز هم صدای ناشران دربیاید. همان موقع قول مساعد رفع این مشکلات برای سال بعد داده شد، اما از آنجایی که با جابه‌جایی مدیران ارشد، تعهدات هم فراموش می‌شود، تغییر شهردار تهران باعث شد تازه دی ماه گذشته برای رفع اشکالات زیر‌ساختی شهر آفتاب ضرب‌الاجل تعیین شود.


ضرب‌الاجلی که شهرداری تهران توجهی به آن نکرد و در نهایت شورای سیاستگذاری نمایشگاه را ناگزیر کرد تا محل برگزاری نمایشگاه مجدداً به مصلی تغییر کند. هر چند که انتقال نمایشگاه کتاب به مصلای امام خمینی (ره) دسترسی علاقه‌مندان کتاب را به نمایشگاه آسان‌تر می‌کند، اما این در حالی است که در سال‌های قبل و در زمان برگزاری نمایشگاه در مصلی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی وقت تهران نسبت به برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی ابراز نارضایتی کرده بود و آن را عامل اصلی ترافیک در آن ایام معرفی کرده بود.


فرصتی که به شهرداری داده شد


به گفته همایون امیرزاده، تفاهمنامه شش ساله‌ای با شهرداری تهران برای در اختیار قرار گرفتن مجموعه شهرآفتاب به منظور برگزاری نمایشگاه کتاب وجود دارد که تا سال 1400 معتبر است و بر اساس همان تفاهمنامه چنانچه امکانات زیرساختی و فضای مسقف در این مجموعه تأمین شود، نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب برگزار می‌شود. به گفته امیرزاده در واقع این جابه‌جایی به نوعی همکاری با شهرداری تهران برای ایجاد فرصتی در جهت آماده‌سازی بیشتر شهرآفتاب برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بوده است.


نکته دردناک ماجرا اینجاست که به‌رغم شعارهایی که از تریبون‌های مختلف همواره سر داده می‌شود، اما از قضا آنچه بی‌اهمیت است، مردم و دغدغه‌های آنان است؛ چراکه ظاهراً تعهدات قانونی و تفاهمنامه‌ها جز صوری بودن نقش دیگری ندارند و با تغییر مدیریت‌ها به راحتی زیر پا گذاشته می‌شوند و کسی هم درباره ضرر و زیان‌‌ها پاسخگو نیست. اکنون این سؤال جدی مطرح است که اگر دلیل برگزاری نمایشگاه مشکلات ترافیکی و آلودگی هوای ناشی از آن بود، پس دلیل بازگشت مجدد آن به مصلی چیست؟! آیا مسئله ترافیک حل شده یا معضل آلودگی سامان داده شده است؟


برگزارکنندگان نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب نه‌تنها به این سؤال پاسخ نداده‌اند و احتمالاً نخواهند داد، ‌بلکه مصائب و مشکلات دیگری را هم که گریبان شهروندان را به خاطر تصمیمات سیاسی و غیرکارشناسی خواهد گرفت، پاسخگو نخواهند بود.


منبع: جوان


انتهای پیام/

ارسال نظر