صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۶ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷

حمایت بیش از 40 شورای صنفی دانشجویی کشور از تجمعات دانشجویان تربیت‌مدرس

تعداد زیادی از شوراهای صنفی دانشجویان کشور با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعتراض به برخورد مسئولان دانشگاه تربیت مدرس خواهان پیگیری جدی درخواست‌های دانشجویان معترض این دانشگاه از سوی مسئولان شدند و اعلام کردند که ادامه هر‌گونه برخورد قهرآمیز، تهدید و فشار بر دانشجویان بر عهده وزیر علوم و رئیس دانشگاه تربیت مدرس است.
کد خبر : 274388

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، متن این بیانیه به شرح زیر است:


«در روز‌های اخیر شاهد تجمعات دانشجویان دانشگاه تربیت‌مدرس نسبت به مشکلات صنفی، عدم شفافیت در بودجه و هزینه‌کرد‌های دانشگاه بوده‌ایم و با توجه به عدم پاسخگویی مسئولین دانشگاه، اعتراضشان به روز چهارم نیز کشیده شد. آنچه که بایست مسئولین بدانند این است که تجمعات زمانی رخ می‌دهد که دانشجویان دیگر به حل مشکلات از طریق گفت‌وگو امیدی نداشته باشند و اعتراض خود را بصورت تجمع نشان می‌دهند تا که گوش شنوایی برای شنیدن بیابند و پاسخ شفافی دریافت کنند.


متاسفانه خبر‌های رسیده حاکی از آن است که مسئولان دانشگاه نه تنها خود را در قبال دانشجویان پاسخگو نمی‌دانند بلکه دانشجویان را اغتشاش‌گر خوانده‌اند و با تهدید و فشار بر دانشجویان و شورای صنفی، سرکوب و توجیه‌های غیرمنطقی را در دستور کار خود قرار داده‌اند؛ دانشجویان تهدید به پرونده‌سازی در کمیته انضباطی شده‌اند، آن هم کمیته‌ای که خود در آن هم قاضی‌اند و هم شاکی. برای فشار بر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تربیت‌مدرس نیز شورای نظارت دانشگاه را در سریع‌ترین زمان ممکن تشکیل داده‌اند که ای کاش این سرعت عمل را در پاسخگویی و حل مشکلات دانشجویان بکار می‌بردند. در حالی که شورای نظارت بر دانشگاه می‌بایست از شروع بکار شورای صنفی تشکیل شده باشد و طبق قانون هر دو ماه یکبار تشکیل جلسه دهد.


این نوع برخوردها ناشی از دیدگاه اقتدارگرایانه و ابزاری به قانون است که جز فرار از پاسخگویی و هزینه بیشتر برای دانشجویان، دانشگاه و کشور ثمر دیگری ندارد. گویا در ادامه سوء‌مدیریت مسئولین دانشگاه‌ها، آنان سعی در تغیر کارکرد شوراها دارند و بخشی از سیستم ناکارآمد خود جلوه می‌دهند که لازم است یاد‌آوری کنیم که شوراهای صنفی، منتخبین دانشجویان هستند و استقلال آن برای بیان مطالبات دانشجویان ضروری است.


شورای صنفی دانشگاه تربیت‌مدرس در جریان اعتراضات اخیر بنا به وظیفه خود از دانشجویان حمایت کرده و خواسته‌های به حق دانشجویان را در بند‌های زیر مطرح کرده و خواستار حل آن در اسرع وقت شده‌اند:


رعایت تمام و کمال استانداردهای مربوط به زیست دانشجویی در تخصیص فضاهای آموزشی و رفاهی اعم از خوابگاه‌ها، کتابخانه، سالن ورزشی، استخر و ... .


شفاف‌سازی میزان بودجه و نحوه و موارد هزینه‌کرد آن بر‌اساس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات.


عدم تخلیه خوابگاه فردوسی تا انتهای مدت قرارداد خوابگاه.


تغییر رویه مسئولین در قبال شورای صنفی دانشجویان و پاسخگویی و رفتار قانونی با نمایندگان دانشجویان در شورای صنفی.


عذرخواهی رسمی مسئولین دانشگاه از شورای صنفی به عنوان نمایندگان قانونی دانشجویان و معترضین بابت رفتارهای توهین آمیز.


بسته‌شدن بدون شرط پرونده‌های دانشجویان معترض در کمیته انضباطی.


افزایش حجم و پهنای باند اینترنت مطابق با طرح ارائه شده از سوی شورای صنفی دانشجویان.


بهبود وضعیت تغذیه.


پرداخت حقوق و معوقات دانشجویان بدون تاخیر.


شوراهای صنفی دانشجویان کشور ضمن حمایت قاطع خود از اعتراضات اخیر دانشجویان تربیت مدرس، خواستار حل مشکلات دانشجویان در اسرع وقت می‌باشند. در ادامه نسبت به هر‌گونه برخورد قهرآمیز، تهدید و فشار بر دانشجویان و شورای صنفی آن دانشگاه هشدار می‌دهیم و مسئولیت چنین برخورد‌هایی بر عهده وزیر علوم و رئیس دانشگاه تربیت مدرس خواهد بود.»


دانشگاه‌های امضا‌کننده بیانیه شوراهای صنفی کشور در رابطه با دانشگاه تربیت‌مدرس


انتهای پیام/

ارسال نظر