صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۱ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
فرمانده نیروی دریایی ارتش خبر داد؛

محرومیت آمریکا از حضور در یک اجلاس نظامی با رای منفی ایران

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه آمریکا می‌خواست در اجلاسی که در بنگلادش برگزار شد، به عنوان ناظر حضور داشته باشد و بعد از آن هم در اجلاس ایران حضور داشته باشد گفت: ولی هر دو بار با رای منفی ایران از حضور در اجلاس فرماندهان نیروهی دریایی حاشیه اقیانوس هند محر‌وم شد.
کد خبر : 274272

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح امروز شنبه اول اردیبهشت در نشست خبری اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند طی سخنانی اظهار داشت: از سال 2016 و با تصویب جلسه محرمانه فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای اقیانوس هند جمهوری اسلامی ایران عهده‌‌داری برگزار این دوره از اجلاسیه شده و علاوه بر آن به مدت دو سال هم ریاست دوره‌ای این اجلاس را برعهده دارد.


وی با اشاره به اهمیت منطقه اقیانوس هند گفت: حدود یک سوم تجارت جهانی و 70 درصد منابع انرژی جهان در این منطقه قرار دارد و روزانه 17 میلیون بشکه نفت از این منطقه صادر می‌شود و به همین دلیل انگلستان، آمریکا و سایر قدرتهای جهان در نظر داشته‌اند که در این منطقه جای پایی برای خود به وجود آورند. به همین دلیل است که آمریکا ناوگان پنجم خود را در این منطقه مستقر کرده و روزانه سه گروه فعال در این منطقه از طرف آمریکایی‌ها حضور دارد.


فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: از سال 2011 که موضوع دزدی‌های دریایی مطرح شد اهمیت این منطقه افزایش پیدا کرد؛ دزدان دریایی امروز از پیشرفته‌ترین تجهیزات برخوردارند که می‌تواند موقعیت کشتی‌های تجاری را به صورت آنلاین رصد کنند و امکاناتی را دارند که حتما توسط کس دیگری در اختیار آنها گذاشته شد.


دریادار خانزادی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر آنکه گشت‌های دریایی را در منطقه حاکمیتی خود به صورت شبانه‌روز برقرار کرده در دریاهای آزاد دنیا هم حضور دارد و نسبت به برقراری امنیت این منطقه هم اقدام کرده است و تاکنون 52 ناوگروه به خلیج عدن اعزام کردیم که سایر کشورها از مزایای آن بهره‌مند شده‌اند.


فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند گفت: از سال 2008 نیرویر دریایی هند از سایر کشورهای حاشیه اقیانوس هند درخواست کرد تا به منظور هم‌افزایی و برخورد جدی‌تر با دزدان دریایی و تامین امنیت آبهای اقیانوس هند نشستی را هر دو سال یکبار برگزار کند. اولین دوره این اجلاس در هند برگزار شد و براساس آن منطقه اقیانوس هند به چهار قسمت تقسیم شد و قرار شد که هر دو سال یک بار یک کشور ریاست دوره‌ای این اجلاس را برعهده بگیرد. در جلسه‌ای که در بنگلادش برگزار شد عضویت کشور آمریکا به صورت ناظر مطرح شد و پس از آن آمریکایی‌ها می‌خواستند که در اجلاسی که در ایران نیز برگزار می‌شود حضور داشته باشند اما هر دو مرتبه با رای منفی جمهوری اسلامی ایران آمریکایی‌ها از حضور در این اجلاس محروم شدند و 4 سال است که نمی‌توانند در این اجلاس شرکت کنند.


وی تصریح کرد: کار خوبی که کشور بنگلادش انجام داد این بود که در دوره قبل یک رزمایش مشترک امداد و نجات برگزار کرد و ما هم در نظر داریم در آینده نزدیک یک رزمایش مشترک برای مقابله با دزدان دریایی انجام دهیم.


دریادار خانزادی با اشاره به برگزاری اجلاس فرمانده نیروی دریایی حاشیه اقیانوس هند در تهران گفت: در اجلاسی که سال 2016 در بنگلادش برگزار شد قرار شد تا میزبانی این اجلاس به مدت دو سال به عهده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گذاشته شود و این اجلاس دوم تا پنجم اردیبهشت‌ماه در تهران برگزار می‌شود.


فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: در این اجلاس فرماندهان نیروی دریایی 35 کشور جهان حضور پیدا می‌کنند و علاوه بر آن برخی کشورها نیز مانند کشورهای حاشیه دریای خزر درخواست داشتند تا به عنوان میهمان در این اجلاس شرکت کنند با آن موافقت شد.


وی گفت: تقریبا تمامی کشورها درخواست داشتند تا در حاشیه این اجلاس با فرمانده نیروی دریایی ملاقات داشته باشند و قطعا در خلال این اجلاس دیدارهای دو جانبه و چند جانبه‌ای بین فرماندهان نیروی دریایی کشورها صورت می‌گیرد و روز پایانی این اجلاس یک جلسه محرمانه که فقط فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای عضو در آن حضور دارند برگزار می‌شود و کشورهای ناظر حق هیچگونه اظهار نظری ندارند و نتایج آن پس از پایان جلسه در قالب یک بولتن در اختیار کشورها قرار خواهد گرفت.


دریادار خانزادی در پایان در پاسخ به سوالی درباره ناوشکن سهند گفت: ناوشکن سهند پیش از عید آزمایشات دریایی خود را با موفقیت پشت سر گذاشت و امیدواریم طی ماه‌های آینده و پس از اتمام نصب تجهیزات و سیستم‌های دفاعی آن شاهد الحاق ناوشکن سهند که ویژگی‌های بهتری نسبت به ناوشکن جماران دارد، باشیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر