صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۵ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۷
واکنش دانشجویان معترض دانشگاه تربیت‌مدرس به اطلاعیه این دانشگاه؛

نمی‌توانید واقعیت کیفیت‌زدایی از زیست دانشجویان را پنهان و انکار کنید

دانشجویان معترض به سیاست‌‌های ریاست دانشگاه تربیت مدرس در واکنش به اطلاعیه این دانشگاه که دانشجویان را به عقلانیت فراخوانده بود، با انتشار جوابیه‌ای واکنش نشان دادند.
کد خبر : 273716

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس چهار روز است با در دست داشتن شعارهایی همچون «دانشگاه، بنگاه نیست» و «نگاه بازاری به دانشگاه ممنوع» در مقابل دفتر ریاست این دانشگاه و درب اصلی دانشگاه تربیت مدرس در اعتراض به سیاست‌های اقتصادی مدیریت دانشگاه و بالاخص، دکتر تقی احمدی و محمدرضا اصلاحچی رئیس و معاون دانشجویی دانشگاه تجمع کرده‌اند. این دانشجویان مدعی‌اند برون‌سپاری خدمات دانشجویی همچون خوابگاه و سلف دانشجویی سبب مسائل بسیاری از جمله کاهش قابل‌توجه کیفیت غذا و خوابگاه و عدم شفافیت در قراردادهای مالی شده است. اعتراضات تا روز گذشته هم ادامه داشت و عصر روز گذشته دانشگاه تربیت مدرس اطلاعیه‌ای در این باره صادر کرد.



دانشگاه تربیت مدرس در این اطلاعیه ضمن تکذیب طرح ادعاهایی نظیر عدم شفافیت بودجه در دانشگاه تربیت مدرس و اینکه این ادعا فاقد وجاهت است، تاکید کرده بود که سیاست‌های جاری دانشگاه شفاف بوده و نحوه تخصیص و هزینه‌های آن طبق قانون بودجه مورد عمل قرار گرفته و نهایتا به ساختارهای نظارتی ارائه می‌شود. در این ساختار نهادهایی همچون هیات امنا، دیوان محاسبات و بعضا سازمان بازرسی کل کشور بر جزئیات هزینه‌ها و عملکردها نظارت داشته و بودجه تفصیلی دانشگاه نیز طبق روال سالیانه در هیات امناء دانشگاه به تصویب می‌رسد.


این دانشگاه در اطلاعیه خود آورده است که اکثریت به اتفاق دانشجویان محترم خواسته‌های خود را باید در چارچوب مباحث صنفی و از طریق ساختارهای قانونی مربوط مطرح کنند که پس از بررسی درخواست‌ها، مورد اقدام قرار می‌گیرد.


این دانشگاه دانشجویان را به عقلانیت و مطانت طراز تحصیلات تکمیلی فراخوانده و نوشته بود بیان روشمند مطالبات و پرهیز از اقدامات احساسی، پیش نیاز فعالیت‌های موفق دانشگاهی است و انتظار می‌رود دانشجویان محترم با عقلانیت و متانت طراز تحصیلات تکمیلی، منافع عمومی دانشگاهیان را بر منافع شخصی و کوتاه‌مدت فردی و گروهی خود ترجیح دهند.


معترضان به سیاست‌های دانشگاه تربیت مدرس اما امروز در واکنش به مطالب این اطلاعیه، جوابیه‌ای را در اختیار خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا قرار داده‌اند که متن این جوابیه به شرح زیر است:


در مقدمه روابط عمومی عبارت «روال عادی» آمده است، که بیش از آنکه بیان‌کننده نکته مثبتی باشد نشان از عزم مدیریت دانشگاه برای «عادی سازی» روند سیاست‌گذاری‌های مخرب دارد تا اثبات‌کننده عادی بودن. از این رو به چهار بند بیانیه پاسخ می‌دهیم تا روند خطا روال عادی نشود.


۱- دانشگاه بدون حضور دانشجو مفهوم و معنایش را از دست می‌دهد به همین جهت باید به مدیریت دانشگاه یادآور شویم که شما فقط نمایندگان اساتید یا دولت نیستید و بهتر آن بود که دانشجویان را در تنظیم بودجه سالانه دانشگاه، نمایندگی می‌کردید چرا که همه اساتید و کارمندان و مدیران برای علم‌آموزی دانشجویان گرد هم آمده‌اند، اگر اینگونه نیست دانشگاه را به مرکز تحقیقات تغییر نام دهید. مساله و نقد دانشجویان فقط به حسابرسی در پایان هر سال نیست بلکه فرایند تنظیم بودجه هم هست و ما دانشجویان بر این باوریم که شما در حال تحقق شعار «اولین دانشگاه بدون بودجه دولت» هستید.


۲-در بیانیه آمده است که بخش زیادی از بودجه تکلیفی را صرف زیر ساخت‌ها و بهبود کیفیت تغذیه و... نموده‌اید. این واقعیت قابل انکار نیست که کیفیت تغذیه، اینترنت و سرویس‌های ایاب و ذهاب نه تنها بهتر نشده است که هر ترم نسبت به ترم قبل بدتر می‌شود. بارها مساله کیفیت تغذیه، اینترنت و ایاب و ذهاب دانشجویان موضوع مورد مناقشه نمایندگان دانشجویان و مدیریت بوده است و پاسخ فقط کسری بودجه اعلام شده است. در این مورد به مکاتبات متعدد دانشجویان با مدیریت می‌توان استناد کرد و ادبیات پاسخ مدیریت دانشگاه را بررسی کرد.


۳-اگر مدیریت دانشگاه سیاست تمرکز خوابگاه‌ها در اطراف سایت مرکزی دانشگاه با حفظ کیفیت را پیگیر بوده است در فرایند تنظیم بودجه از سه سال قبل می‌بایست اقدام به ساختن خوابگاه یا خرید می‌کرده است نه اینکه در پایان اسفند ماه ۹۶ طی اطلاعیه‌ای به دانشجویان خوابگاه فردوسی اعلام کند که در خوابگاه‌های دیگر جایی برای خود بیابند و معاونت دانشگاه مهلت تخلیه در میانه ترم تعیین کنند. باید این نکته را یادآور شویم که با نوشتن چند کلمه خوب در کنار هم نمی‌توانید واقعیت «کیفیت زدایی» از زیست اجتماعی صنفی دانشجویان را پنهان و انکار کنید.


۴- اگر منظور مدیریت دانشگاه از عقلانیت سکوت در برابر سیاست‌های خطایی است که هر ترم تحمیل می‌شود ما دانشجویان دارای چنین عقلانیتی نیستیم اگر منظور از عقلانیت و پرهیز از احساسات ادامه روند غیر عقلانی چنین مدیریتی است و به معنی سکوت در برابر کرسی صاحبان قدرت است تا وضعیت از این بدتر شود ما دانشجویان با چنین عقلانیتی غریبه‌ایم.


در پایان توصیه می‌کنیم روند مخرب موجود را متوقف کنید.


انتهای پیام/

ارسال نظر