صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۳۸ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۷

پوشش گرافنی؛ سدی مقابل عفونت‌ ایمپلنت ها!

محققان سوئدی موفق به ابداع پوشش گرافنی شدند که باکتری را از بین می‌برند و در عین حال به سلول‌های انسانی آسیب نمی‌رسانند.
کد خبر : 273623

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محققان دانشگاه فناوری "چالمرز"(Chalmers) ورقه‌های گرافنی تولید کردند که نه تنها عفونت حاصل از ایمپلنت‌ها را از بین می‌برند، بلکه به سلول‌های انسان نیز آسیبی نمی‌رسانند.


هرگاه یک ایمپلنت پزشکی وارد بدن انسان می‌شود، احتمال دارد که سطح آن توسط باکتری‌ها تسخیر شده باشد. در برخی موارد، چنین عفونت‌هایی نیاز به حذف از سطح ایمپلنت دارند. با این حال اخیرا کشف شده است که پوشاندن سطح ایمپلنت‌ها با سنباده‌های عمودی گرافن می‌تواند باعث جلوگیری از این اتفاق شود.


گرافن از یک لایه با ضخامت یک اتم متشکل از اتم‌های بهم پیوسته کربن ساخته شده است. دانشمندان دانشگاه فناوری "چالمرز" سوئد، با استفاده از یک تکنیک شناخته شده به عنوان "گواهی بخار شیمیایی پیشرفته پلاسما"(PECVD)، مقادیر میکروسکوپی غلیظی از مواد را بر روی یک بستر افقی پوشش دادند.


طی آزمایشات، هرکدام از باکتری‌هایی که با این سنباده‌های گرافنی تماس برقرار کردند، توسط آنها از بین رفتند.


همچنین مهم است که باکتری‌ها قادر به مقاومت در برابر گرافن نیستند، به علاوه سنباده‌ها به سلول‌های انسانی آسیب نمی‌رسانند.


این پوشش دارای یک مزیت مضاعف است؛ ساختار گرافن می‌تواند به استقرار "osseointegration"(ساختار ارتباطی کاربردی بین استخوان و ایمپلنت مصنوعی) کمک کند.


محققان اکنون در حال برنامه‌ریزی برای پوشاندن سطح ایمپلنت‌های پزشکی با پوسته‌های گرافن و آزمایش آنها در مدل‌های حیوانی هستند.


"جی سان" استادیار دانشگاه "چالمرز" میگوید: گرافن پتانسیل بالایی برای کاربرد در برنامه‌های پزشکی و بهداشتی دارد. اما قبل از اینکه ما بتوانیم ادعا کنیم که کاملا ایمن است، تحقیقات بیشتری لازم است.


وی افزود: از میان چیزهای دیگر، ما می‌دانیم که گرافن به راحتی تجزیه نمی‌شود و به احتمال فراوان ایمن است.


این تحقیق اخیرا در مجله Advanced Materials Interfaces منتشر شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر