رشد آمار زنان بیشوهر هشداردهنده است/ جرایم اجتماعی در خانوادهها در حال افزایش است
جعفر بای در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص افزایش تعداد طلاق در ایران اظهار کرد: تعداد طلاقها در کشور 18 و نیم درصد افزایش داشته، که این آمار هشدار دهنده است.
وی با بیان اینکه بالاترین فراوانی طلاق در 5 سال ابتدای زندگی افراد رخ میدهد، گفت: نمیتوانیم چند عامل خاص را به عنوان دلایل اصلی افزایش طلاق در کشور نام ببریم. عوامل مداخلهگر در پیدایش طلاق بسیار زیاد است. متاسفانه افزایش رابطهها باعث شناخت عمیق در شاخصهای ازدواج نشده است و از سوی دیگر شناخت سطحی نمیتواند زمینه یک ازدواج موفق باشد.
این کارشناس اجتماعی یادآور شد: در گذشته انتخاب همسر با مداخله خانوادهها و اقوام صورت میگرفت و به تبع خانواده، فردی را به همسری فرزندشان میپذیرفتند که با ملاکها و معیارهای آنان همخوانی داشت. خانوادهها در این انتخاب همه ویژگیهای لازم را در نظر میگرفتند و انتخاب میکردند، ویژگیهایی که بتواند دوام و ماندگاری ازدواج را تضمین کند در حالی که حالا جوانان به ملاکها و معیارهای سطحی و زودگذر توجه دارند.
بای ادامه داد: امروزه نسبت به گذشته سطح ارتباطات بسیار افزایش یافته است اما این شناخت منجر به یک شناخت عمیق و دقیق نمیشود و شناختها در لایههای سطحی و اولیه باقی میماند. امروزه با پدیده پیچیدهای در روابط اجتماعی مواجه هستیم به طوری که بسیاری از دختران و پسران از فریب و نیرنگ استفاده میکنند و خود واقعیشان را نشان نمیدهند بلکه تنها خود ویترینی را به نمایش میگذارند یعنی طوری که فرد خود را به گونهای معرفی میکند که از سوی طرف مقابل پذیرفته شود.
این آسیبشناس اجتماعی افزود: بسیاری از ازدواجها امروزی در یک دوره 2 تا 3 ساله دچار طلاق عاطفی میشود و پس از آن به سمت طلاق رسمی گرایش پیدا میکند. افزایش مطالبات و انتظارات هر دو طرف از یکدیگر، فروپاشی هرم قدرت با زنسالاری و استقلال اقتصادی زنان آمار طلاق را افزایش داده است.
این کارشناس پژوهشگر قوهقضاییه، کاهش عملکرد نهادهای خانواده و کمرنگ شدن کارکردهای خانواده را از عناصر موثر در رشد نرخ طلاق دانست و گفت: امروزه سن بیوهشدگان در دنیا کاهش یافته است که این موضوع عوارض اجتماعی فراوانی به همراه دارد. رشد آمار زنان بیوه عامل افزایش جرایم در زنان میشود، همچنین آمار زنان خودسرپرست افزایش یافته و این باعث تزلزل خانوادهها شده و همچنین آسیبهای اجتماعی در این گونه خانوادهها بسیار افزایش یافته است.
انتهای پیام/