صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۷

چرا کدئین خطرناک است؟

کدئین گونه‌ای مخدر است که به عنوان یک داروی ضددرد شناخته می‌شود. بیشترین مصرف پزشکی کدئین در درمان درد‌های خفیف تا نسبتا شدید و به عنوان یک داروی موثر در تسکین سرفه است.
کد خبر : 273485

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کدئین گونه‌ای مخدر است که به عنوان یک داروی ضددرد شناخته می‌شود. بیشترین مصرف پزشکی کدئین در درمان درد‌های خفیف تا نسبتا شدید و به عنوان یک داروی موثر در تسکین سرفه است.


بنا به گزارش سازمان جهانی بهداشت، این ماده مخدر از پرمصرف‌ترین دارو‌های جهان است. کدئین توسط شیمیدان فرانسوی پیر روبیکه در سال 1832کشف شد.


از مواد خام موجود در خشخاش برای ساخت کدئین، مورفین و دیگر مواد مخدر استفاده می‌کنند. در سال 1950سازمان FDA کدئین را به عنوان داروی مسکن پذیرفت. بخش عمده‌ای از صنایع خشخاش و مواد مخدر در افغانستان تولید می‌شود. به دلیل برخی مسائل سیاسی در افغانستان، ایمن‌سازی این محصول به طور فزاینده‌ای دشوار شده است. اگرچه به عنوان «ماده‌ای مخدر ضعیف و ایمن» در نظر گرفته شده و به عنوان داروی مسکن تجویز می‌شود، اما همچنان اعتیادآور است. در واقع اعتیاد به کدئین سبب افزایش تمایل افراد برای مصرف دیگر مواد مخدر می‌شود.


مشتقات تریاک با گیرنده‌های درد در مغز ارتباط دارند به همین دلیل است که سبب کاهش علائم درد می‌شوند و می‌توانند حس رضایت و خوشایندی را در فرد ایجاد کنند.


ممکن است برخی افراد برای دستیابی به این حس رضایت میزان بالایی از آن را مصرف کنند و در نهایت به مواد مخدر قوی‌تر و حتی خطرناک‌تر از جمله هیدرو کودون، اکسی‌کدون یا دارو‌های خیابانی مانند هروئین روی بیاورند. همچنین این دارو ممکن است در فرمول برخی دارو‌ها OTC، شربت‌های خوراکی (مانند شربت سرفه) موجود باشند.


کدئین و هیدروکودون


هیدروکودون برای درمان درد‌های شدید استفاده می‌شود. این دارو در گروهی به نام ضددرد‌های مخدر قرار می‌گیرد و روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد و درد را برطرف می‌کند. اگر هیدروکودون برای مدت طولانی مصرف شود، باعث وابستگی روانی یا جسمی خواهد شد. اگر مصرف دارو به طور ناگهانی متوقف شود، دارای عوارض جانبی خواهد بود که وابستگی جسمی مشکل‌ساز می‌شود. یک قرص هیدروکودون تاثیرات طولانی مدتی می‌تواند داشته باشد، به همین دلیل بهتر است با قرص‌های استامینوفن و کدئین مصرف نشود. هر دو دارو کدئین و هیدروکودون دارای عوارض جانبی هستند.


کدئین و هیدروکودون در درمان درد بسیار موثر عمل می‌کنند. از آنجا که هر دو مواد مخدر قوی هستند، ممکن است اعتیادآور باشند. این دارو‌ها را با توجه به دستورالعمل پزشک مصرف کنید و آنها را به هیچ عنوان با افراد دیگر به‌اشتراک نگذارید.


استفاده طولانی‌ مدت هر یک از این دارو‌های مخدر می‌تواند باعث وابستگی جسمی و روانی فرد شود. به این معنی که اگر شما مصرف را متوقف کنید، ممکن است عوارضی را تجربه کنید. عوارض جانبی کدئین درست مشابه سایر مواد مخدر است. این علائم در کودکان می‌تواند شدید‌تر باشد. مصرف طولانی‌ مدت هیدروکودون برای کودکان ممکن است بسیار خطرناک و حتی مرگبار باشد.


برخی عوارض جانبی مصرف کدئین عبارتند از:
1 – خواب‌آلودگی
2 – یبوست
3 - سرگیجه
4 – گرفتگی عضلات معده
عوارض نادر مصرف کدئین:
5 – کاهش عملکرد ریه
6 – مشکل تنفسی
7 – خشکی دهان
8 – تعریق بیش از حد
9 – کهیر
10 –خارش
11 – ایجاد اختلال در غدد آدرنال
12 – شوک
13 – اسهال


جایگزین‌های مناسب کدئین


اگر درد دارید یا دچار گلو درد شده‌اید، ممکن است راه‌های بهتری نیز برای تسکین درد وجود داشته باشند. در اینجا فهرستی از درمان‌های طبیعی را که خاصیت مسکن دارند، تهیه کرده‌ایم.
تسکین‌دهنده گلو درد عبارتند از:
• عسل طبیعی
• سیر
• ویتامین ث
• ریشه شیرین بیان
• روی (Zinc)
• خواب کافی
سخن آخر:
سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار داده که کدئین‌ها نباید برای کودکان زیر 12سال تجویز شود.
کدئین یک داروی مخدر ضددرد، ضدسرفه و ضداسهال است که سوءمصرف آن می‌تواند اعتیادآور باشد.
پس این دارو را مطابق دستور نسخه پزشک خود مصرف کنید و به هیچ عنوان آن را با دیگران به‌اشتراک نگذارید.
دارو‌ها را در یک کابینت و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
دارو‌های جایگزین دیگری را برای تسکین درد انتخاب کنید!


منبع: کیهان


انتهای پیام/

ارسال نظر