صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
یک متخصص مغز و اعصاب:

عوامل محیطی موجب کاهش ضریب هوشی نمی‌شود

یک متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: تاکنون نتایج مطالعات انجام شده تاثیر سوءعوامل محیطی، روی ضریب هوشی افراد را اثبات نکرده است.
کد خبر : 273410

دکتر سعید قزوینیان، متخصص مغز و اعصاب در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره تاثیر عوامل محیطی و داخلی در ضریب هوشی، گفت: ضریب هوشی افراد به راحتی تحت تاثیر عوامل محیطی دچار کاهش نمی‌شود. اما عوامل درونی ممکن است در طولانی مدت و در صورت تکرار در ضریب هوشی افراد تاثیر سوء برجای بگذارد.


وی افزود: در برخی مطالعات مطرح شده که «قرار گرفتن در معرض دود سیگار»، «مصرف بیش از حد پنیر» و «سفرهای هوایی مداوم» می‌تواند موجب کاهش ضریب هوشی شود، اما این مسائل گمانی‌زنی‌هایی است که انجام شده و هنوز نتایج آن قطعا به اثبات نرسیده است.


قزوینیان یادآور شد: هم‌چنین مطالبی نیز در خصوص تاثیر بی‌خوابی، ابتلا به آلزایمر، استرس و ... در میزان ضریب هوشی مطرح شده اما این در حالی است که این عوامل در ضریب هوشی تاثیر ندارد و تنها ممکن است موجب عدم تمرکز در افراد شود.


این متخصص مغز و اعصاب در خصوص تاثیر عوامل درونی در میزان ضریب هوشی افراد، بیان کرد: کم‌کاری تیروئید و ابتلا به تشنج مکرر کنترل نشده می‌تواند در طولانی مدت در میزان ضریب هوشی افراد تاثیر سوء بگذارد بنابراین به این دسته از بیماران توصیه می‌شود تحت نظر پزشک داروهای مناسب دریافت کنند.


وی افزود: البته افراد می‌توانند با انجام فعالیت‌های علمی، ورزشی، اجتماعی و ... مغز را فعال نگه‌دارند و تحت هیچ شرایطی نگران کاهش ضریب هوشی یا آی‌کیو نباشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر